Divortul, un fel de calatorie fara bilet retur

22:05:00 0 Comments A+ a-


Divortul este un alt mare flagel al societatii moderne, vine la pachet cu multe treburi si este privit in diverse feluri. Cine e de moda veche, tace si inghite de frica sa nu fie privit ca "aia divortata" sau "ratatul ala divortat". Cine e de moda mai noua, isi pune treaba cu divortul ca pe un blazon, adica uite ce tupeu am eu de am divortat si uite ce independent si puternic sunt acum. Unii isi pun faza cu divortat sa para asa niste genii neintelese sau niste dive pe care nimeni nu e capabil sa le multumeasca. Altii se dau divortati cand vor sa mai calce prin alcovuri straine si tentante si apoi peste ceva vreme se remarca a fi foarte casatoriti si obedienti partenerului.

Bon, am fost de curand la o discutie despre divort. Ma simteam acolo ca un observator la ONU. Adica eram calma, diplomata si incercam sa imi gasesc ceva in minte care sa fie cu legatura la subiect. Am prietene divortate, cunosc oameni divortati, nu m-am gandit niciodata ca divortul vine la pachet cu o calatorie. O calatorie grea, ce-i drept, cu episoade de depresie, de regasire, de autoflagelare, de autozeificare ( adica eu sunt un inger si boul ala nu stie sa ma aprecieze).

Ca orice om, am trecut si eu in viata mea prin despartiri. Ce nu am suportat niciodata este sa aud ca cineva iese dintr-o relatie si nu isi achita datoriile de tip material, care nu au nici o treaba cu partea emotionala. Oricat de multa iubire ai daruit, oricat te-ai dedicat, conturile se regleaza, dupa ce sentimentele sunt date la gunoi. Consider ca sunt niste chestii de bun simt, indiferent ca esti femeie sau barbat, sa nu pleci cu facturile neplatite. Se poarta de ambele parti.

Din perspectiva mea de femeie, chiar nu pot spune daca barbatii gresesc mai mult sau femeile, greseala e la mijloc. Cel care face o porcarie este vinovat intai, dar devine vinovat si cel care accepta si care acopera mizeria ca si pisica, jucand un rol al victimei care accepta doar ca sa "nu ne facem de ras". Sau "cum sa cresc copilul fara tata?". 

Divortul ca o calatorie, asa e privita treaba asta de cei care fac parte din business-ul numit Divorce Journey. Un business de nisa, adica da, ceva mai costisitor, dar adresat celor care nu pot infrunta singuri calatoria divortului. Nu o sa iti care nimeni valizele, dar macar ti se va arata cum.

Nu va doresc aceasta calatorie, insa daca totusi se intampla, macar sa circulati la Business Class.