Miroase a pisica

23:00:00 3 Comments A+ a-


Se spune ca daca intri intr-o casa unde exista o pisica, miroase a pisica si multora nu le place asta. Ma numar si eu aici, nu imi place sa intru undeva unde miroase intens a pipi de orice, fie de pisica, caine sau provenind de la alt mamifer si chiar de la om.  Am bafta sa cunosc oameni cu pisici in casa carora nu se simte mirosul acela neplacut mentionat mai sus si zic ca in categoria lor ma incadrez si eu. Pisicile noastre, pentru ca de acum sunt doua, sunt cuminti si cu un grad de civilizatie peste multe alte specii ce le sunt superioare pe scara zoologiei.

Cand cineva ma mai intreaba "vai, da' nu miroase?" atunci cand aude ca am doua pisici, am cateva lucruri sa le spun:
1. Pisica mea are o litiera unde isi face treburile zilnice, in care am un anume nisip din pietricele de silicon  care absorb substanta si miros. Pisica mea face pipi doar acolo, nu scapa pe langa nimic, din contra, isi acopera "treburile" cu alte pietricele si paraseste litiera cand totul e acoperit si ingropat.
2. Pisicile se spala singure si o fac cu mare dedicare. Dupa fiecare vizita la litiera se spala indelung, seamana un pic cu japonezii aceia care cer baie cu bideu la birou pentru ca altfel nu pot lucra. Ii inteleg pe japonezii cu pricina si de asta le si apreciez pe pisici ca natura le-a dat capacitatea de a se pastra curate.
3. Lucrand prin diverse mari corporatii si in birouri de fitze, am intampinat situatii mai penibile decat e acela cand pisica mea este surprinsa in timp ce isi acopera "treburile" la litiera... sunt oameni civilizati si sus in scara ierarhica care fie nu stiu sa gaseasca butonul care trage apa sau peria care sta de straja toaletei pentru momente critice.

Am fost cat am putut de plastica si de retinuta in exprimare, dar va spun ca prefer de o mie de ori sa strang nisipul din litiera pisicii mele si sa fac curat dupa ea decat sa merg la orele de varf in vreo toaleta de la Baneasa Mall de unde ies doamnele pe tocuri si cu posete de firma fara sa traga apa  sau nenimerind cosul de gunoi spre a-si arunca gunoiul menajer. Brrr.... Ca sa nu mai zic ca mirosul de transpiratie uman e de 100 de ori mai insuportabil decat cum ar mirosi ceva pipi de pisica.

Tot eu am mosit-o pe pisica noastra cand a fatat si am ramas surprinsa ca pana si in durerile fatarii si dupa fiecare expulzie, ea stie sa stranga si sa curete orice urma care ar putea deranja vizual pe cei prea sensibili la chestiile de pisica.

Nu imi plac insa acele case unde exista prea multe pisici si da, se simte miros, pentru ca oamenii care le tin nu le ingrijesc si nu curata dupa ele. Am vazut si la TV atatea cazuri deja patologice cu oameni care tin cate 10 pisici in casa si nu curata cu saptamanile dupa ele, acolo e problema umana, nu pisiceasca.

Una peste alta, daca mai aud pe cineva ca imi comenteaza ceva despre pisicile mele, il rog sa faca un tur de wc-uri in zona birourilor din Pipera si mai discutam dupa daca pisica mea miroase sau corporatistul miroase.

Iar daca nu va plac pisicile, e treaba voastra, dar nu va luati aiurea de ele.

3 comments

Write comments
Maria I.
AUTHOR
17 septembrie 2016 la 11:44 delete

Perfect de acord cu tine!
O zi excelenta!

Reply
avatar
Maria I.
AUTHOR
17 septembrie 2016 la 11:44 delete

Perfect de acord cu tine!
O zi excelenta!

Reply
avatar
Aurelia
AUTHOR
17 septembrie 2016 la 12:12 delete

Foarte bine punctat! Eu am 4 pisici si fiecare are litiera ei.Sunt mult mai curate si mai educate decat multi dintre semenii nostri.

Reply
avatar