La mare, la pisicina, peste tot, oare si cu bebe?

16:49:00 1 Comments A+ a-


Vara, noi parintii de copii mai mici, dar nu numai, avem doua cozi de infruntat: statul sa prindem loc bun la umbra la pisicina sau la plaja si statul la coada la pediatru.

In primul rand, va sugerez sa nu va incredeti in pozele alea frumoase in care bebe sta cuminte ca un ingeras pe plaja si scormoneste frumos cu lopatica in nisip si nici in acele minunate produse destinate plajei care va vor apara de arsuri de soare si alte efecte. Sa o luam pe rand, o sa va spun cate putin din fiecare treaba si mai ales o sa va spun ce mi-au confirmat oameni cu multa carte, doctori si pediatri cu experienta.


- la plaja, mergem cu bebe, insa dupa ora 11 nu mai avem ce cauta cu el acolo, chiar si cu SPF 50, doua umbrele, sapcuta si altceva. Dupa ora 11 razele soarelui nu fac deloc bine unui copil fie ca are 10 luni sau 10 ani. Mai exact, chiar daca nu se arde de la soare, ca il imbalsamam in crema de plaja, soarele ii poate crea diverse neplaceri, inclusiv deshidratare, dureri de burtica etc. In plus, chiar si mama lui SPF 50 nu mai poate garanta lipsa arsurilor de soare in toiul zilei, ca doar cel mic nu o sa stea super cuminte cand voi ii aplicati crema ..... iar anumite zone oricum nu i le puteti proteja suficient. Reveniti la plaja dupa ora 17.
- atentie cu balaceala si evitati pe cat posibil ca cel mic sa inghita apa, enterocolita asteapta linistita. Totodata, nebunia asta de a manca pe plaja orice.... unde va spalati voi la plaja pe maini? Dar cei care va servesc? aveti incredere ca ei s-au spalat pe maini inainte de a va darui minunata gogoasa sau porumbul fiert?
- din trusa de vacanta sa nu va lipseasca Smecta, diverse saruri de rehidratare, care se administreaza imediat ce observam scaun diareic, respectiv voma etc.
- tot din trusa de vacanta sa nu lipseasca leucoplast si orice crema cu efect cicatrizant, Cicaderm de la Ivatherm, Cicastim de la ACM....sunt mai multe produse de acest gen. Cum apare zgrietura, julitura, dupa ce curatam frumos, aplicam crema sa grabim cicatrizarea.
- sticluta de apa este a copilului si doar a lui, nimeni nu mai bea din ea. Si il urmarim sa si bea din ea, cu inghitituri mici, din cand in cand.
- locurile aglomerate sunt de evitat pentru ca inseamna supra incarcare de virusi, deci pericole, pentru cei mici. Toti acesti virusi digestivi sunt o mare pacoste, ma uit cu groaza acum dupa mini vacanta de Rusalii ce coada era la Urgente la un spital de pediatrie privat.... Doamne bronzate cu bebelusi bolnavi in brate.
- atentie unde mancati cu cei mici, e bine sa faceti un mic research inainte de a pleca cu el intr-un anumit loc de vacanta, sa aveti si optiunea de a face voi o supa sau un ceai, ca sa fiti siguri si de planul B si chiar de planul C.

Doar un mic set de tipsuri, sper sa va ajute si va mai spun ceva, aveti timp toata viata sa mergeti cu el la mare, munte, psicina etc, nu trebuie sa chinuiti un bebelus de 4-5 luni cu sesiuni prelungite de plaja, pentru ca voua va place asta. Cautati mai degraba zone si pensiuni mai ferite, mai lipsite de aglomeratia si nebunia specifica locurilor de vacanta estivale.

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
30 iunie 2016 la 12:31 delete

Multe mamici ori nu stiu ori risca dintr-o prostie si merg cu copii in miezul zilei la plaja.

Reply
avatar