Despre cancer, sunt oameni care pot vorbi despre asta

22:30:00 0 Comments A+ a-


Cancer. Este cuvantul care ridica frica la cote maxime, deznadejdea, disperare. De multe ori este ceea ce au altii si ceea ce speri sa nu ajunga vreodata la tine sau in familia ta. Dupa atatea cercetari si studii, culmea, nimeni si nimic nu poate explica de ce apare, insa se stie doar ce poate agrava si ce poate influenta aparitia acestui flagel.

Am pierdut o colega, aproape la limita sa devenim prietene.... insa el, cancerul, a luat-o din lumea asta. Am stat cu frica candva sa astept rezultatul biopsiei unei persoane foarte dragi si ma rugam doar sa nu fie asta. 
Am stat candva doua zile intr-o sectie de neurochirurgie si am vazut oameni in preoperator si postoperator dupa tumori.... este ceva ce nu doresc nimanui nici macar sa vada.

Cu toate acestea, exista oameni care pot vorbi despre asta.
Salvatore este un artist. Salvatore este inginer. Astăzi predă designul interacÈ›iunilor È™i practici cross-media la facultatea de arhitectură Universitatea „La Sapienza” din Roma.

Dar, când la 39 de ani stătea în faÈ›a unui medic care i-a spus: „ai cancer cerebral”, Salvatore a abordat lupta cu cancerul într-un fel care poate inspira mulÈ›i pacienÈ›i de-acum încolo: a prezentat tumora lui lumii întregi, oncologi, neurochirurgi, prieteni, cunoscuÈ›i sau necunoscuÈ›i È™i le-a cerut părerea. A primit 500,000 de răspunsuri, pe care le-a selectat, sortat È™i împreună cu câteva sute dintre cei care s-au oferit să-l ajute, a stabilit o strategie eficientă de a lupta cu cancerul său.
Salvatore va veni in Romania pe 10 iunie, mai multe detalii puteti citi pe eHealth Romania, adica aici, si sper sa fie cuiva de folos. Sincer va urez sa fie doar ca o poveste, sa aveti mereu motive sa priviti asta ca pe un basm si atat.