Vinerea Mare si Romania

12:07:00 1 Comments A+ a-


Ne tot  consideram tara civilizata, parte a Europei, tara cu Olimpici Nationali si Internationali, cu chirurgi celebri si sportivi de talie mondiala. Totodata, dand scroll pe timeline-ul de pe Facebook, zilele acestea am vazut tot felul de lucruri care ne duc in Evul Mediu.


In spitalele de pediatrie din tara, copii sub 4 ani sunt retinuti fara parinti, chipurile ca la boli contagioase parintii nu au voie. Vorbim de copii sub 4 ani. Vorbim de sectii de pediatrie unde copii sunt legati si unde nu exista supraveghere continua. Nu vorbesc despre vreo tara africana subdezvoltata, vorbesc de o Romanie care cheltuie miliarde de euro pe borduri, panselute, cladiri gigantice dedicate unei religii despre care nu mai stiu daca inseamna crestinism.

Un copil ucis cu pietre de catre alti copii.  In Romania, acum cateva zile, cadrele didactice chestionate nu stiu nimic. Da, e drept, in USA copiii ajung si cu arme in clasa. Dar tot in USA se intampla si cele mai grave atentate. Acolo se stie ca nivelul de violenta este in criza de multi ani.

Nu se mai stie daca acei copii au murit in spitale pentru ca exista o bacterie sau nu in nu stiu ce lactate, nu se mai stie cu ce dezinfectam in spitale..... repet, nu vorbesc de Africa subdezvoltata.

Inca ma plimb in Bucuresti si inca sunt gropi, rahati de caine, interlopi peste tot, oameni care scuipa pe strada. Nu imi mai place sa ma plimb ca altadata sau fac asta in anumite zone. Am ajuns recent intr-un mall din Berceni si in decurs de 30 de minute paza magazinului unde eram a prins doi hoti, acolo in vazul celorlalti clienti.
Nu avem grija de copii, nu avem grija de bolnavi, nu avem grija de nimic, taiem parcuri ca sa construim cladiri si mall-uri. 

Se spune ca in Vinerea Mare trebuie sa ai capacitatea sa ierti, sa intelegi, sa fii asemeni unui Om care a putut sa ne ierte pentru tot, chiar si rastignit pe Cruce.

Incercati sa iertati. 

1 comments:

Write comments
Mami
AUTHOR
30 aprilie 2016 la 11:25 delete

Cat de trist si de adevarat :(

Reply
avatar