Nu este NU, de cate ori sa iti repet?

18:05:00 0 Comments A+ a-


Sunt oameni care nu inteleg ce inseamna NU. Nu vreau, nu imi place asta, nu cred in asta si asa mai departe. Nu o sa scriu acum doar despre femeile asuprite si agresate de barbati care nu au inteles ca NU inseamna NU, ci o sa imi spun si parerea despre alte lucruri cand cei de langa noi nu inteleg acest NU.


Sunt lacto-vegetariana de cativa ani si nu beau alcool de nici un fel, nu imi place carnea si nu imi place alcoolul. Chestia asta pare stupida pentru multi din anturajul meu si desi sunt oameni care ma cunosc de ceva vreme, continua sa ma imbie si sa ma invite sa gust doar un pic din mancarea aia cu carne sau din vinul ala super bun. "Adica tu chiar nu mananci ?". "NU". As vrea sa se inteleaga ca pentru multi oameni pe lumea asta mancatul de friptura, foie gras si bautul de prosecco nu inseamna deloc o tentatie, ci chiar ceva oribil.

Cred ca cel mai greu accepta sa iasa din relatii barbatii. Vad in jurul meu o gramada de situatii taraganate si tinute pe loc de barbati care nu sunt decisi nici in al 15-lea ceas asupra ce isi doresc de la viata asta si mai ales de la viata alaturi de o femeie. Procese de divort lalaite pentru ca el ar mai vrea sa o bata o data sau sa isi spuna el punctul de vedere, relatii care nu se incheie pentru ca el inca urla la ferestre si nu accepta ca ceva s-a terminat. Mai urat este cand sunt copii implicati si ei nu mai inteleg de unde incepe ceva si unde se termina.

Mai scabros decat un barbat care nu intelege cuvantul NU este o femeie care nu intelege cand i se spune NU. Adica cum se poate ca ea sa fie refuzata? 

Nu pune mana pe burta unei gravide! Cred ca ar trebui introdusa chestia asta chiar in legislatie. Multa lume nu intelege ca este o chestie de intimitate si o chestie stupida pe de alta parte. La ce iti foloseste sa pipai o gravida? Daca ea vrea in mod special sa iti arate cum se misca bebe si ca se simt miscarile lui, iar tu esti foarte curios de treaba asta, e ok. In rest, cand te intalnesti cu o gravida doar salut-o si ofera-i eventual locul in tramvai, dar nu ai treaba cu burta ei.

Nu atinge un copil necunoscut sau fara acordul parintilor, chiar daca iti este cunoscut, cu atat mai mult nu il trage asa dragastos de nas sau obrajori. Copii nu se pupa, nu se iau in brate, oricat de simpatici iti sunt si oricat de iubitor de copii esti. Toate efuziunile astea de afectiune tine-le rezervate si manifesta-le daca parintii lui sunt de acord cu asta si oricum pastreaza o distanta si o atitudine echilibrata. Am oroare de femeile alea batrane care tin neaparat sa ciupeasca toti copiii din parc.

Exista multe lucruri care NU se fac sau legat de care trebuie sa iei refuzul ca atare si sa nu insisti. Iar NU este un cuvant simplu, ia-l ca atare.