Sala, sauna, dieta, pe bune?

19:01:00 0 Comments A+ a-


Lucram la birou si aveam o colega care se plangea zilnic ca nu slabeste deloc si manca destul de putin, ajungea si la sala uneori. Ce ne amuza pe toti cei din jurul ei era faptul ca nu se ridica de pe scaun nici ca sa isi ia o hartie din imprimanta, daca avea o hartie de trimis la contabilitate asteapta sa plece alt coleg spre acel birou si era extrem de comoda. Bineinteles ca faceam misto de ea ca daca si-ar fi concediat si menajera, ar fi slabit sigur macar 2 kilograme. 

Nu includ in aceasta treaba persoanele care au probleme cu silueta din cauze mult mai profunde, insa am cunoscut multe specimene de genul colegei amintite care nu faceau nici 2 pasi pana la imprimanta sau nu urcau nici macar un etaj fara lift. De asemenea, cunosc femei care nu concep sa dea cu aspiratorul sau sa faca cel mai mic lucru de menaj in casa fara servitori. 


Daca nu ai chef de sala sau daca ai vrea sa faci si economii, menajul in casa te ajuta sa faci foarte multa miscare, sa vii si mai flexibila si chiar sa devii ambidextra. Si te ajuta sa redescoperi casa ta, sa intelegi ca oricat de businesswoman esti sau cat de spirit artistic te consideri, sa te ocupi de casa e o chestie de bun simt si nu are treaba cu vechile conceptii ca femeia trebuie sa stea la matura si la cratita, in nici un caz. Insa o femeie trebuie totusi ca din cand in cand sa se ocupe personal de casa in care sta, asta chiar este o chestie de bun simt si de echilibru psihic as spune. Si in educatia femeilor din inalta societate candva exista capitol separat de menaj, pe langa lectiile de conversatie si de scuturat eventaiul. O adevarata lady stia cum se face curat in casa, in ce ordine, ca paharele se spala primele, ca argintaria se curata separat si cu substante speciale si de asemenea orice contesa stia sa isi scoata singura pata de zmeura de pe manusa de dantela. 

Ca atare, daca vreti sa si slabiti, sa fiti si tonice si sa aveti o conexiune mai puternica cu mediul in care dormiti, iubiti, mancati si traiti zi de zi, va dau cateva idei.

1. Fixati-va o ora pe saptamana cand veti curata intens o anumita zona din casa si numiti-o ora de detox. Curatati energic si ganditi-va cum odata ce curatenia se asterne, ceva bun se asterne si in sufletul vostru.

2. Renuntati la mop, stergeti macar o data pe luna gresia sau parchetul cu o carpa si cu ambele maini, exercitiul este fantastic pentru brate si pentru muschii abdominali.

3. Dati cu aspiratorul folosind pe rand mainile, astfel le veti pune la treaba in egala masura si pe stanga si pe dreapta.

O ora de curatenie sustinuta in casa valoreaza cat o ora la sala pentru corp si este si benefica energetic. Si specialistii feng shui spun ca restabilirea ordinii in casa iti da o stare pozitiva, ca iti poti limpezi mintea odata cu curatarea casei si ca poti crea automat un spatiu armonios pentru tine.