Despre afiliere si de ce sa dai click

20:38:00 4 Comments A+ a-


Daca ma cititi, stiti ca sunt activa si pe zona de beauty si ca mediul online imi place foarte mult. Imi place, voi cititi cu placere ceea ce scriu, daca nu cu placere, macar cu reactii. Este ca si uitatul la televizor, uneori iti si place sa mai injuri pe doamna aia care apare pe ecran ca refulezi putin  si chiar face bine la psihic.Dupa aia esti calm si dormi mai bine. Totodata ca si cititor evident ca pe undeva apreciezi ceea ce scriu, ceea ce fac si poate ca uneori ai senzatia ca un articol se scrie simplu si ca e un fel de joaca. 


Un blogger este un om care decide sa fie public, sa spuna ce are de zis public, sa fie poate porte-parole pentru aia de stau comozi in spatele ecranului si dau doar like and share sau nici aia. Ne scarpinam sub barba si zicem "hai sa vedem ce a mai scris ala si celalalt" negandindu-ne poate ca un blog este mai mult decat o chestie scrisa pe net just for fun.
Unii mai zic ca sprijina si apreciaza bloggerii. Pentru ei in special este acest articol, pentru ca va spun ca  exista  o forma de a arata ca ceea ce spune acel blogger are valoare pentru tine si asta se face dand click pe link-urile alea (cuvinte ingrosate si poate colorate un pic altfel) care apar in articole, pe bannerele de pe blog si daca mai ai si nevoie, sa cumperi de pe un magazin online plecand de la link-ul sau de la bannerul de pe blogul pe care il apreciez. I do this and I like it.

Discutam cu unii bloggeri si ziceau ca se simt naspa sa isi promoveze chestia cu afilierea.

Dar hai sa va spun ce este afilierea in caz ca cineva nu stie. Simplu treaba e asa, sunt magazine online care hotarasc ca o parte din bugetul lor de marketing sa il dea si catre bloggeri. Cum sa faca asta? Ii da bloggerului posibilitatea sa isi insereze banner si link-uri cu cod, astfel incat cand cineva da click pe acel link si apoi si cumpara, un foarte mic procent intra in buzunarul bloggerului. Stati linistiti ca nu se face avere din asta si nici nu si-a luat cineva masina din banii de afiliere. 
Banii nu ajung imediat la blogger, sunt niste mici proceduri, termene, praguri, practic poti sta si cateva luni pana primesti efectiv acei bani din afiliere.



Noriel

De ce se afiliaza bloggerii 

Da, pentru bani, pentru ca din fericire sau nefericire, munca unui blogger este extrem de putin recompensata financiar. Da, exista o creme de la creme a blogosferei care face niste sute de euro sau chiar mii de euro pe luna numai din blog si din treburi legate de blog, dar astia sunt putini. Restul, suntem oameni cu job normal care in loc sa iesim la tigara sau sa cascam gura la TV, stam sa mai scriem un gand frumos, sa va mai spunem informatii diverse si sa va recomandam sa mai faceti si cate o cumparatura. Forma de apreciere materiala venita prin afiliere nu e numai financiara si apreciata ca atare, eu personal ma simt de folos si simt ca ceea ce scriu are un sens pe lumea asta, fie si pentru acea singura persoana care a dat click pe link-ul de afiliere si si-a cumparat o bluza, un ruj sau o jucarie pentru copii plecand de la blogul meu. E un instrument care imi zice ca nu bat toba degeaba aici pe online.


Cum sa arati ca bloggerul chiar face treaba buna

Si acum nu zic sa ma laudati si sa imi dati mie click pe bannere si pe linkurile de afiliere. Va incurajez chiar ca atunci cand va place un blog, sa urmariti si chiar sa intrebati daca omul cu pricina e afiliat pe undeva si cand va suna ziua de salar si musai trebuie sa cumparati un gel de dus nou sau un USB stick, sa faceti comanda plecand de la linkul respectivului blogger. Pana ii vine lui amaratul ala de comision, el va intelege ca ceea ce scrie el e ok, ca ajunge la sufletul si intelectul cititorului si va avea curaj sa scrie si mai bine.



Te oftici ca ia bloggerul banul din buzunarul tau

Te oftici degeaba. Ai fi socat cat ia Coca Cola si Ariel din buzunarul tau pentru reclamele alea la care te zgaiesti asteptand sa vezi finalul serialului. Da astia doi mari colosi ai marketingului, iti iau banii fara ca tu sa stii. Din adaosul comercial care uneori este mai mare decat valoarea in sine a produsului. Ai socat cat ar costa o sticla de Cola daca nu ar exista publicitatea. Iti vine sa crezi ca o companie de telefonie mobila consuma 15% din incasari pe marketing???? Stai nu te agita, ca pe cosmetice e si mai mult. Si acum, tragand linie, da, comunicarea costa, publicitatea este si ea considerata un serviciu.... deci poate e bine sa sprijinim si o voce umana si autentica a unui blogger care iti zice din experienta lui de om ca e mai bine sa iei bluza aia deca bluza cealalta si iti scapa si un link de afiliere pe care ar fi elegant sa dai click, daca tot te hotarasti sa cumperi.

De la an la an companiile incep sa dea cate un pic si comunicarii online, foarte putin, unii dau chiar sub 1% din bugetul de marketing, e trist, dar real. 

Totodata comunicarea prin bloguri e cea mai de impact si asta o stiti, chiar daca acum strambati din nas. Spuneti voi, pe ce blog va uitati cand vreti sa cumparati alt biberon? Unde cititi cum se naste la Medlife? ( astia nu au afiliere, pacat) De unde stiti ce papuci de gradinita sa ii luati lui ala mic? Va uitati la reclama de deasupra de la Piata Unirii sau la ce spune un blogger?

Scurt si la obiect: singura forma prin care puteti spune "Hai, merci!" unui blogger este sa si intri pe acele banere si link-uri de afiliere atunci cand te mananca tastele sa cumperi ceva online.

Si ca sa fie treaba facuta pana la capat, va las mai jos si niste link-uri just in case ca va apuca cumparaturile, articolul ramane aici pentru oricand simtiti un extrabuget de cheltuit pe online si credeti ca si blogul meu merita un mic bobarnac de multumire. Linkurile sunt pe cuvintele astea scrise la inceput cu litere mai grosute, chiar numele magazinelor mentionate.

Yves Rocher -cosmetice, au mereu promotii cadou, gen comanzi ceva si ai alt produs cadou la alegere
Noriel -jucarii si diverse chestii pentru copii, sa nu va uitati pe el cu copilul alaturi, ca dati faliment
Answear -haine de brand la pret de outlet pe bune, transport gratuit incepand de la 150 de lei, noi aici ne facem aprovizionare de tricouri, papucei, haine pentru cel mic
Optimashop - dermatocosmetice de foarte buna calitate si preturi de bun simt, inclusiv niste paste de dinti foarte ca lumea, fara fluor,  transport gratuit la comenzi incepand cu 50 de ron
Rangali - aici gasiti tampoane de lauzie, va zic direct si la obiect, pentru ca cine cauta asa ceva, nu are timp de politeturi. Dar tot aici gasiti o gramada de biosenii pentru voi, bebe, copil, soacra, bunica, ce o fi. Eu de aici cumpar de peste 5 ani si imi plac maxim oamenii astia.


Mancare BIO naturala - Rangali

Cam atat, daca va mai trebuie ceva, dati-mi un semn, un comentariu, uneori raspund mai repede ca serviciul de clienti de la un magazin online.

4 comments

Write comments
Oana
AUTHOR
27 februarie 2016 la 21:19 delete

Multumim Ana-Maria, foarte realist articolul tau <3

Reply
avatar
27 februarie 2016 la 21:24 delete

Multumesc, publicitatea nu este for free si poate ca uneori o mica parte trebuie sa plece si spre bloggeri in mod deliberat.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
27 februarie 2016 la 23:36 delete

Ca sa te citez: "Hai merci!" Pentru sinceritatea cu care le spui lucrurilor pe nume. Cinstit iti spun ca de trei saptamani ma zgaiesc la monitor si ma chinui sa scriu un articol. Incepe sa se prefigureze ceva... vag. Multumesc pentru articol!

Reply
avatar
28 februarie 2016 la 14:28 delete

multumesc mult!! ..uneori inspiratia se lasa asteptata, dar cand vine, vine!!

Reply
avatar