Biorepair si BlanX, paste de dinti de ultima generatie

00:30:00 0 Comments A+ a-


Optimashop.ro, cel mai complex boutique de health & beauty din Romania, dezvaluie doua game de igiena orala inalt performante, de ultima generatie cu proprietati reparatorii si estetice de exceptie: Biorepair si BlanX. 




Cu sau fara fluor? 
optimashop.ro
Cercetatorii Laboratoarelor Coswell considera ca nu este necesara prezenta fluorului ci a complexului microRepair in pastele de dinti pentru performante multiple. Cercetarile efectuate in ultimii ani demonstreaza ca fluorurarea duce la formarea fluorapatitei pe suprafata smaltului dentar, care este mai putin rezistenta la atacul mediului acid din cavitatea bucala. Mai mult decat atat, Directiva Europeana 2009/129/EC restrictioneaza consumul de pasta de dinti cu fluor pentru copiii cu varsta de pana la 6 ani (in concentratii de 0.1 pana la 0.15%) la cantitati mici si sub directa supraveghere a unui adult


Formulele inovatoare, fara fluor, ale pastelor de dinti Biorepair, constituie rezultatul a zeci de ani de cercetare asidua si schimb de experienta intre biologii si chimistii laboratoarelor Coswell Farma si cei ai Departamentului de Studii Biologice si de Mediu din cadrul reputatei Universitati de Chimie Aplicata din Bologna, preocuparea acestora fiind identificarea unei solutii eficiente, menite sa protejeze, sa remineralizeze smaltul dentar, utilizand substanta fiziologica aflata in compozitia smaltului dentar si dentinei – hydroxyapatita.  Protejarea gingiilor este de asemenea un obiectiv major. 

Smaltul dentar este compus in proportie de 90% din hydroxyapatita (fosfat de calciu) si este supus constant eroziunii de catre substantele cu aciditate ridicata (fructe, sucuri acidulate, legume etc) cu care intra in contact frecvent si care datorita structurii sale majoritar anorganice, nu are capacitatea de a se regenera. Altfel spus, in lipsa unei ingrijiri corespunzatoare, procesul chimic de deteriorare a smaltului dentar, considerat ireversibil inainte de aparitia gamei Biorepair, favorizeaza aparitia unor probleme multiple ce se pot agrava si extinde in timp: fisuri dificil de observat cu ochiul liber, zone demineralizate/sensibilizate, degradarea, diminuarea calitatilor estetice ale smaltului – pierderea stralucirii naturale, aspect opac si o fragilitate a smaltului resimtita mai ales la contactul cu alimente si/sau bauturi reci sau fierbinti, dulci sau acre. 



Ce sunt particulele microRepair? 
Inovatia adusa de Biorepair consta in utilizarea complexului exclusiv patentat microRepair (alcatuit din hydroxyapatita si zinc) ale carui proprietati sunt bio-mimetice cu cele ale hydroxyapatitei fiziologice. Nanoparticulele de hydroxyapatita obtinute printr-o tehnologie de ultima generatie (fara de care hydroxyapatita nu ar fi eficienta) au capacitatea sa se lege chimic de hydroxyapatita din compozitia smaltului dentar favorizand remineralizarea, reconstructia smaltului si actionand ca un scut de protectie impotriva acizilor: particulele adera atat la smaltul dentar cat si la dentina expusa accidental datorita cariilor, umpland chiar si cele mai fine fisuri, iar apoi elibereaza mineralele esentiale, de care dintii au nevoie in mod structural – calciul si fosfatii. 

Prin folosirea cu regularitate a pastelor de dinti Biorepair ce contin nanoparticule de hydroxyapatita si zinc (rol antibacterian, antiviral, astringent, antiseptic) se cimenteaza eventualele microfisuri de pe suprafata smaltului dentar, se efectueaza remineralizarea fiind prevenita astfel aparitia cariilor iar prin sigilarea dentinei expuse se pot preveni sau calma toate problemele ce pot creea disconfort la nivelul cavitatii bucale (dureri dentare, sensibilitate la consumul unor alimente prea calde sau prea reci etc). Spre deosebire de pastele de dinti traditionale, Biorepair nu contine fluor pentru ca, in acest context, fluorurarea nu este considerata drept o practica eronata, cat mai ales una lipsita de relevanta, incompleta sau chiar fara o utilitate deosebita

Gama Biorepair contine paste de dinti pentru adulti, adaptate nevoilor specifice de igiena si ingrijire precum si conditiei danturii, precum si o formula special conceputa pentru igiena orala a bebelusilor si copiilor (in prezent, Biorepair Junior este lider mondial de piata): Biorepair Protectie Totala – ingrijire completa a intregii cavitati bucale; Biorepair Plus Protectie Totala – lupta eficient impotriva placii si a tartrului; Biorepair Desensibilizare Rapida – reduce in doar cateva minute sensibilitatea dureroasa datorata dentinei expuse; Biorepair Plus Controlul sensibilitatii - formula special creata pentru controlul sensibilitatii dureroase; Biorepair pentru noapte –  inhiba bacteriile, in absenta alimentelor din cavitatea bucala ofera  remineralizarea si cimentarea microfisurilor pe parcursul mai multor ore; Biorepair Albire – reda dintilor albul natural; Biorepair Junior – singura pasta de dinti pe baza complexului de microRepair ce poate fi utilizata in deplina siguranta  de bebelusi si copii (0 -13 ani), recomandata de medicii stomatologi pentru remineralizarea si intarirea smaltului dentar, reducerea sensibilitatii dureroase in cazul cariilor de lapte precum si pentru tonifierea gingiilor (extractul natural de capsune are proprietati tonice si nutritive); BioRepair Apa de gura bio-activa cu MicroRepair – fara clorhexidina, alcool sau coloranti (se evita astfel efectul secundar de formare a petelor galbene pe suprafata smaltului si ingalbenirea lui); BioRepair Ata Dentara – singurul produs din segmentul sau, impregnat cu un activ - complexul unic microRepair - ce patrunde in spatiile interdentare, indepartand cu pana la 40% mai mult din placa dentara si in plus remineralizeaza.

Albire in mod natural
Licheni arctici 
Renumitele Laboratoare Coswell, se mandresc cu cel mai apreciat brand destinat albirii dintilor: BlanX. De la lansarea pe piata, la inceputul lui 2003 si pana in prezent, formulele BlanX nu au putut fi surclasate in termeni de eficienta de nici o alta marca, fiind singurele paste de dinti din lume care includ licheni arctici, recunoscuti pentru proprietatile antibacteriene, antiinflamatoare si antiseptice, precum si pentru uimitoarele efecte de albire non-abraziva. 

In timpul unei expeditii in tinuturile arctice, cercetatorii au observat ca locuitorii acelor tinuturi asigurau igiena orala exclusiv mestecand licheni si aveau dinti foarte sanatosi si albi. Aceasta observatie valoroasa a condus la includerea lichenilor arctici ca activi principali in noua gama de paste de dinti creata - BlanX. Datorita conditiilor de mediu extrem de dure, lichenii se adapteaza sintetizand numeroase substante cu proprietati protectoare si antibacteriene. Incluse in produsele pentru igiena orala, substantele active continute de lichenii artici actioneaza selectiv asupra microorganismelor responsabile cu formarea tartrului dentar, contribuind la mentinerea echilibrului florei bacteriene din cavitatea bucala si scazand adezivitatea bacteriilor la suprafata smaltului, a reziduurilor alimentare sau altor agenti poluanti care pot duce la aparitia petelor dentare. 

Alaturi de lichenii arctici patentati, adusi la un grad de maruntire optim pentru a avea calitati exceptionale de albire naturala, non abraziva, pastele de dinti BlanX contin ioni de fluor (care intaresc smaltul dentar si au actiune anti-tartru) si siliciu non-abraziv care protejeaza suprafata dentara in timp, asigura o indepartare eficienta a petelor dentare. BlanX prezinta cel mai scazut nivel de abrazivitate din segmentul pastelor de dinti pentru albire (conform testului international RDA – Relative Dentine Abrasion), fiecare cutie continand scala BlanXometer cu ajutorul careia poate fi verificat gradul de albire pe parcursul utilizarii.

Succesul formulei originale de albire BlanX, a determinat Laboratoarele Coswell sa isi concentreze eforturile in vederea extinderii gamei, chimistii si biologii laboratoarelor de cercetare si dezvoltare, punand la punct o serie de formule cu actiune tintita pentru prevenirea formarii petelor dentare, ingrijirea gingiilor delicate sau albirii naturale non-abrazive dar sigure a dintilor: BlanX Med Albire – formula clasica a pastei de dinti medicinale care se afla in topul vanzarilor la nivel mondial; BlanX Med Anti-pete – indeparteaza zilnic placa dentara, petele si coloratiile dentare cauzate de tutun, mancare, bauturi; BlanX Med Gingii delicate – formula exclusiva ce protejeaza gingiile afectate (inflamatii, roseata, gingivite si paradontite). 

ActiluX 
Laboratoarele Coswell au lansat de curand ultima generatie de produse BlanX: BlanX White Shock pentru albire intensiva, semiprofesionala, ce inlocuieste lichenii arctici specifici produselor Blanx cu complexul inovator exclusiv patentat ActiluX. Acest complex se activeaza sub efectul luminii zilei si a sursei de lumina Led producand o reactie fotochimica cu ajutorul oxigenului. Rezultatul final este atat unul de albire, cat si antibacterian deoarece BlanX descompune moleculele cu proprietati colorante in molecule mai simple si indeparteaza filmul bacterian responsabil pentru degradarea smaltului etc. 

Sursa proprie de lumina Led accelereaza procesul de albire si sporeste eficienta actiunii antibacteriene. Efectele sunt de durata, non-abrazive, nu deterioreaza smaltul dentar, avand doar actiune de suprafata, atacand moleculele organice si filmul bacterian responsabil cu ingalbenirea, aspectul opac si formarea cariilor. ActiluX nu are nici un efect agresiv asupra smaltului, dimpotriva pastreaza nivelul natural de hidratare al gingiilor si a membranelor mucoase. 

Linia speciala de paste de dinti BlanX cu activator de lumina este alcatuita din: BlanX White Shock + LED – prima pasta de dinti al carei efect de albire este intensificat de lumina eliberata de acceleratorul BlanX LED (ActiluX) si BlanX White Shock Tratament – un produs inovator de ultima generatie, ce completeaza procedurile clasice de albire dentara din cabinetele stomatologice (include un dispozitiv special care se fixeaza pe dinti si care sub actiunea fasciculului luminos, albeste instantaneu dintii de la prima utilizare – pentru un tratament intensiv de albire, se recomanda utilizarea sistemului BlanX LED o data pe saptamana, timp de 10 minute). 

Medicii stomatologi din lumea intreaga utilizeaza in cabinetele lor produsele de albire Blanx si le recomanda pacientilor pentru continuarea tratamentelor la domiciliu. 

Pastele de dinti Biorepair si BlanX sunt distribuite in Romania de Optima Derma Line si sunt disponibile atat in farmacii, cat si in magazinul online www.optimashop.ro. 

 Lista preturi Biorepair:

Biorepair Total Protective Repair – 22 lei
Biorepair Plus Total Protection – 23 lei
Biorepair Fast Sensitive Repair – 22 lei
Biorepair Plus Sensitivity Control – 23 lei
Biorepair Intensive Night Repair – 22 lei
Biorepair Whitening – 22 lei
Biorepair Junior – 11 lei
Biorepair Apa de gura bio-activa – 42 lei
Biorepair ata dentara – 19 lei

* Lista preturi BlanX:

BlanX Med Denti Bianchi – 40 lei
BlanX Med Antimacchia – 40 lei
BlanX Med Delicate Gums – 40 lei
BlanX White Shock – 29 lei
BlanX White Shock + LED – 39 lei
BlanX White Shock Treatment – 71 lei