Nu mai zi "mai, porcule", ci "mai, omule"

14:09:00 0 Comments A+ a-

Ne-am obisnuit ca atunci cand cineva e mai dezordonat, mai lenes, mai neatent sau lasa mizerie dupa el, sa spunem "Uite, asta mananca ca porcul" sau "camera ta arata ca la porci". Poza de sus am pus-o sa ma dau rotunda, puteam sa pun poza cu propriul cos de gunoi de acasa, pe care nimic de zis, eu il tin civilizat, cu punga si toate cele, insa dupa ce ajunge la ghena, mi se pare ca gata, responsabilitatea mea s-a oprit. Nu e asa. Stiti ca am si un blog de beauty, pun pe acel blog o data pe luna un articol sau un film despre produsele cosmetice consumate si despre ambalajele care, normal, pleaca la gunoi. Produc mult gunoi si fiecare dintre noi produce gunoi. As zice prea mult gunoi.


Suntem singurele creaturi de pe pamantul asta care cred ca o sa sfarsim inecati in propriul gunoi. Efectele poluarii ne omoara oricum zi de zi si le inghitim cu o atitudine triumfatoare, ca doar noi am creat civilizatia. Noi suntem singurii capabili sa apasam pe un buton si sa facem lumina.

Dependenta de toate efectele civilizatiei recunosc ca uneori ma oboseste si este singurul stres pe care il resimt zi de zi. Supravietuirea, socializarea, evolutia mea ca om, totul depinde de ce casa am, cat muncesc, cate ore stau pe PC, ce fel de hartie igienica imi cumpar, ce masina am, cat de mult calatoresc, cate haine imi cumpar, cat curent electric consum, cate conturi am la banca si in final cati saci de gunoi cumpar pe luna. Mai nou si sacii astia sunt "de firma" sau nu. Tinand cont ca Louis Vuitton tocmai a scos pe piata sacosa de rafie, nu ma mir peste scurt timp cei mai "civilizati" dintre noi sa isi arunce gunoiul in pungi speciale de gunoi de la Louis Vuitton.

Si stiti cine sunt cu adevarat civilizati?? Va las pozele mai jos. Sunt singurele fiinte pe care le invidiez pentru ca ma simt incapabila sa pot trai asa.






Si nu, nu sunt genul care sa sustina faza aia cu hai sa donam pentru adaposturile de animale si hai sa facem asociatii sa ajutam animalele, toate chestiile astea ne demonstreaza ca de fapt noi avem nevoie sa defilam cu generozitatea asta artificiala. Am ajuta cu adevarat natura asta asa cum este ea si animalele astea pe care le privim de sus, ca sa nu mai zic ca ne-am ajuta pe noi, daca am reveni in lumea lor de care noi ne-am cam batut joc. Si nu stiu de ce. Pentru ca in 2015 noi avem inca copii care mor de foame, inca ne omoram intre noi, inca ne batem joc de batranii din societate, ne otravim reciproc cu un consumerism dus pana la absurd uneori, dar ne numim civilizati.



Daca am reduce macar la jumatate toata nebunia asta de parada a civilizatiei zilnice, ne-ar fi mai bine.Si ar fi simplu sa pornim numai de la ideea gunoiului pe care il producem si de la a ne responsabiliza pentru ceea ce aruncam zilnic la cos. Pare stupid, dar hai sa ne facem timp macar o saptamana sa analizam ce aruncam la gunoi si mai ales unde aruncam gunoiul asta.