Violenta, viol, oameni si animale

15:35:00 0 Comments A+ a-

Sursa: totb.ro

As vrea sa cred in chestia aia ca omul este cea mai frumoasa fiinta creata de Dumnezeu, insa nu mai este deloc asa. Si nu spun asta pentru ca zilele acestea internetul este pur si simplu invadat de cazul violului din Vaslui, ci pentru ca toata evolutia umana este marcata de violenta. Razboi, genocid, foamete, distrugere de orase, paduri arse, cam asta inseamna evolutia omenirii. Omul este singura fiinta capabila de violenta in mod gratuit ca sa zic asa. Fiarele salbatice omoara pentru a supravietui, pentru a manca, pentru a-si apara teritoriul si uneori pentru ca asa cere selectia naturala, traiesc cei mai puternici.



Nu stiu daca voi urmariti cum omoara un animal pe un alt animal. In general ei urmaresc un exemplar mai slab, aleg momentul cand trebuie sa se alimenteze si nu omoara aiurea. Nici macar leii sau tigrii care sunt animale feroce nu omoara mai mult decat au nevoie.

Nici un animal nu violeaza. Pentru cineva care zicea de violatori ca se poarta ca niste animale. Gresit. Animalele nu violeaza. Da, exista lupte de cucerire a femelei, lupte gandite dupa un anumit ritual in cadrul fiecarei specii de vietuitoare. Se mai omoara masculii intre ei ravnind la cea mai prolifica femela, insa este o lupta dreapta, as spune o lupta barbateasca, cum rar se intampla in societatea umana. Iar in anumite specii, masculul este foarte responsabil la urmari, isi protejeaza femela si apoi si puii. Din nou lucru care nu se intampla cu toti oamenii, desi noi ne consideram fiinte superioare. Daca numaram cate femei isi cresc singure copiii, o sa ajungem sa iubim lupii sau porcii mai mult decat iubim pe barbatii din jur.

Cand eram mica imi era frica sa stau intr-o padure sa nu ma manance lupul. Astazi nu as mai avea nici o problema cu lupul, mi-e mult mai frica sa umblu seara pe o strada circulata din Bucuresti mai ales daca din nefericire sunt imbracata si ceva mai feminin, adica am o fusta si o bluza, de multe ori as alege sa plec prin oras in tinuta specifica femeilor musulmane ca sa fiu sigura ca nu o sa strige nimeni dupa mine "Blondo, ce ...ai si ce..... etc".

Nu am vazut nici animale care sa isi bata copiii asa cum isi bat oamenii copiii. Cred ca oamenii sunt singurele fiinte incapabile de adevarata iubire materna, cu toata sinceritatea. Eu nu cred ca am capacitatea de a imi iubi copilul asa cum am vazut ca poate iubi o mama elefant, o mama delfin sau o mama cangur. Evident ca am dorinta de a-i darui copilului tot ce e mai bun, dar noi mamele avem nebunia asta a sacrificiului, iar copilul nu are nevoie de mame eroine care sa se sacrifice, ci au nevoie de mame fericite, care sa traiasca in prezent, care sa se bucure de viata alaturi de copil. Aud mereu ca pentru a fi o mama buna trebuie sa faci sacrificii. Da, sacrificii care ti se aduna apoi in suflet ca si dobanda la banca si care apoi rabufneste in gesturi dure, in supra-protectie, in posesivitatea absurda, in "lasa ca stiu eu ce e bine pentru copilul meu" si tot asa. Ma urasc cand ridic vocea, cand imi cert copilul, cand ii dau peste mana sa nu mai faca ceva.... si imi dau seama ca pisica mea nu ar face asta niciodata. Si totusi eu ma consider mai buna decat ea.

Nu am vazut femele din alte rase sa se atace intre ele cum se ataca femeile sau cum ataca si barbatii. Violenta si hartuirea sexuala merge in doua directii, este greu de crezut, dar sunt si barbati agresati fizic sau sexual de catre femei.

Daca un barbat poate face ce au facut acele non-fiinte din Vaslui si ca si multi altii care din pacate traiesc printre noi, avem o dovada clara ca omenirea ar fi cam o scursura a acestei lumi. Noi inca producem demoni, spun asta cu multa tristete.Nu avem inchisori suficiente sa arestam toate aceste non-fiinte, nu avem cuvinte sa incadram juridic si penal toate faptele acestor vietati bipede.

Ne inchinam la ingeri, desi ii avem langa noi si am putea invata de la ei. Ne ascundem dupa ritualuri stupide ca sa invocam o Divinitate pe care de fapt nici o vrem. Uitam sa fim oameni asa cum am putea fi.