Live blogging de la Social Media for Parents 2015 #smforparents15

09:15:00 0 Comments A+ a-


Astazi voi incerca un live blogging de la Social Media for Parents, eveniment care reuneste in fiecare an parinti activi in online si unde discutam despre parenting si noutati in Social Media. Partenerul Principal este Banca Transilvania si partenerul traditional este Orange. Alti parteneri: Himalaya si Danone, iar organizatorul, ca de obicei, Evensys. Se anunta speakeri interesanti, Urania Cremene, Alexandru Negrea, multi bloggeri, specialisti in diverse domenii si oameni deja cunoscuti pe zona de parenting.




Si incepe Cristian China Birta, cu primul panel de discutii.

Otilia Mantelers povesteste despe experienta ei ca si blogger, desi ea tine si cursuri de parenting.
Ea ne vorbeste despre impactul scrisului asuprra starii emotionale, un impact pozitiv. Pentru Otilia este important scrisul ca sa primeasca atentia de care simte ca are nevoie si pentru ca isi doreste sa ajunga undeva. Mai scrie pentru ca vrea sa dea un sens lucrurilor care i se intampla. Bloggingul iti aduce reactii instant. Incearca sa tina echilibrul intre online si offline.

Virginia Gugiuman, de la Banca Transilvania , vine si cu un concurs #btkidcont pentru participantii la conferinta. Serviciul KidCont este un produs bancar foarte util, cu o contributie lunara de 45 sau 104 lei, cu sume asigurate interesante, dobanda mai mare decat la un depozit clasic. In acest fel ii poti face copilului un cont de care sa benefieze cel mic mai tarziu.

Mihaela Feodorof , YourWay, ne vorbeste despre cum tot ceea ce a scris s-a adunat intr-o carte. Copilul nu este o copie a cuiva, fiecare isi dezvolta personalittatea sa, sa nu incercam sa ii justificam vreun talent.
Din nou ne spune si ea cat de important este jocul. Dar jocul alaturi se copil, nu sa il lasam sa se joace singur. Rolul de parinte este cel mai dificil si cautat job din lume este unul dintre articolele scrise de Mihaela si ni-l recomanda pentru a ne convinge ca avem toate comptentele necesare. Trebuie sa retinem ca dorintele noastre nu sunt dorintele copiilor nostri.

Maria Eremia, medic pediatru, ne vorbeste despre alimentatie si boli. Alimentatia este determinanta de la primele luni de viata. Gustatul din toate nu este sanatos, tubul digestiv nu are de la inceput toate enzimele necesare pentru a digera orice. Din pacate copilul gras e frumos, dar nu e sanatos. Supraalimentatia nu este sanatoasa si este de evitat, desi avem senzatia ca e mai bine ca cei mici sa mananci. Ma bucur ca doamna doctor Eremia este de acord cu vegetarianismul si la copii.

Incepe sesiunea a doua, moderata de Ana Maria Mitrus, care scrie pe meseriadeparinte.ro.

Ana Nicolescu, blogger Mamica Urbana, are experienta pe Pr si a inceput blogul dupa ce a devenit mama. Blogul a inceput si din dorinta de autocunoastere, plecand de la problemele ei care cu siguranta sunt resimtite si de alte mame. Ana se documenteaza cu specialisti si apoi scrie articole cu multe infornatii utile.  A facut si campanii cu Salvati copiii si de aici au plecat multe proiecte frumoase.  Primul articol platit a fost pentu Avon, dupa 6 luni de la inceperea blogului. Ea confirma ca trebuie sa te implici si in campanii offline pentru a te descoperi si a te cunoaste mai bine. Scrisul devine autentic daca te implici si daca esti acolo, asta ne spune ea cu multa emotie.
Ana scrie despre ea si despre relatia ei cu sine insasi, dar si editoriale, comunicate, inteerviuri.  Imi place care are principii si valori bine punctate si clar afirmate.
Tot asa apreciez ca vine si cu cifre, cat a investit blog si ce inseamna investitia in blog.
Ea are si un grup pe Facebook Bloggerite mame, dedicat strict mamelor care au blog.

Veronica Dogaru si Adelina Tintariu ne vorbesc acum despre "nativii digital" si din perspectiva Orange.

Urania Cremene a fost ca de obicei acea prezenta atat de asteptata la acest event, Urania este deja un nume atat de cunoscut si iubit in ceea ce inseamna parenting. Urania a facut un turneu cu ale sale conferinte pentru parinti si are in acest moment o platforma allaboutparenting.ro unde raspunde solicitarilor voastre pe teme de parenting.

Al treilea panel a venit cu informatii mai tehnice, sa zic asa.

Adelina Dondorici, Parenting ADS, a explicat relatia dintre brand si bloggeri. Brandul este doar o perceptie s fiecare companie sau blog trebuie a isi asume asta.

Oana Bulexa a venit cu 10 tips-uri pentru bloggeri. Favoritul meu: Invata sa spui NU.

Alex Negrea, The Facebook Man, ne-a spus cat de important este continutul video pe Facebook, ca trebuie sa ne luam neaparat un selfie stick ( costa cam 100 de lei) si sa avem grija cum ne formulam textele pe Facebook.

Va las cu poze, din pacate nu prea am avut conditii de live bloging, nu am plecat decat cu iPad-ul dupa mine, e o lectie , next time voi lua laptop. Pozele le-am incarcat si pe Twitter @anamariatatucu si le gasiti si pe pagina mea de Facebook.

Voi ati urmarit Social Media for Parents?