Homeopatie, Boiron si Arnica

18:50:00 0 Comments A+ a-

Terapia homeopata este cunoscuta de mii de ani si folosita de mii de medici ca si tratament alternatic sau adjuvant in recomandarile facute pacientilor. Personal am folosit remedii homeopate si am vazut diferenta in bine. Oscillococcinum si Homeogene mi-au fost prieteni buni atunci cand am racit fiind insarcinata si apoi au intrat si in tratamentele pentru copilul meu cand a fost cazul.

Vreau sa va prezint cateva informatii primite recent, in cadrul unei conferinte de presa organizata de Boiron si v-as recomanda ca indiferent ce medicatie primiti in diverse situatii, sa solicitati medicului sa va prescrie si cateva remedii homeopate.
Inainte de toate, as vrea sa va transmit ca homeopatia ca forma de tratament nu exclude nici o alta forma de medicatie. Remediile homeopate chiar ajuta organismul sa reactioneze mai bine la tratamente si sa se refaca atunci cand e cazul.

Tema conferintei de presa la care am fost invitata a fost Arnica montana, această „divă” a plantelor ( Francoise Merceron – Farmacist ÅŸi Responsabil achiziÅ£ii plante, Boiron).  Arnica este o planta recomandata post traumatisme, dar si de folosit inainte de operatii si chiar nastere.

Hai sa vedem informatiile oficiale.



In Romania, BOIRON este prezent cu 15 medicamente homeopatice, cu nume de marca inregistrate. Dintre acestea , cele mai cunoscute sunt branduri pe piata : Oscillococcinum (*locul 5 in medicamentaţia OTC de raceala şi gripă ), Stodal (*Iocul 4 in randul medicamentelor OTC contra tusei )şi Sedatif PC (*locul 1 in categoria medicamentelor OTC destinate stresului, anxietăţii şi tulburărilor de somn). La aceste branduri se adaugă gama de medicamente homeopatice unitare cu nume ştiinţifice latineşti, prescrise de medici şi utilizate sub supravegherea farmaciştilor.

Laboratoarele BOIRON sunt unul dintre cei mai importanţi producători de produse homeopatice din lume, prezent la nivel mondial in peste 100 de tari , cu peste 4000 de colaboratori şi 18 filiale (http://www.boiron.com) in afara graniţelor Franţei.

Laboratoarele BOIRON sunt semnatarii convenţiei de la Markstein (2007 ), convenţie unică, exemplară intre toţi actorii filierei: reprezentanţi ai laboratoarelor farmaceutice, primari, agricultori şi culegători, responsabili ai ONF ( Oficiul Naţional al Pădurilor ) şi ai AVEM ( Asociaţia din Vosges de Economie Montană).

În tari precum Anglia, Franța, Italia, Olanda, SUA, există spitale de homeopatie, institute de studii şi cercetări, policlinici, facultăţi de homeopatie.
Tratamentul homeopat se adreseaza : femeilor însărcinate, bebeluÈ™ilor È™i copiilor mici, persoanelor vârstnice în tratament polimedicamentos, pacienÈ›ilor cu afecÈ›iuni endocrine È™i de nutriÈ›ie (ex: diabet, obezitate) (mai ales sub formă de granule) , pacienÈ›ilor supuÈ™i unor tratamente «grele», pentru a diminua efectele secundare ale acestora, sportivilor.