Universul Lego, jucarii fara varsta

20:04:00 0 Comments A+ a-

Te pregatesti de 1 Iunie, stiu, pentru ca si eu astept aceasta zi cam la fel de emotionata precum astept ziua de Craciun. Desi baietelul meu inca nu stie cum sta treaba cu 1 Iunie, sunt convinsa ca ceva va prinde el din discutiile de la gradinita si va trebui sa primeasca un cadou. Vestile bune circula repede printre copii.

Mai trebuie sa spun ca pentru 1 Iunie orice copil isi doreste  o jucarie noua? De fapt cand nu isi doreste un copil jucarii noi?


Printre optiunile din prezent, si eu si alti parinti recurgem uneori la jucarii si ceva mai educative, iar Lego ramane mereu o optiune buna. Este insa bine sa alegem din oferta de jucarii Lego pe acelea care se potrivesc copilului nostru si ca varsta si ca preferinte. Imi place ca Lego are si jucarii dedicate celor foarte mici, colectia Lego Duplo in care imi place ca poti gasi figurine de animalute, copaci, floricele, lucruri cu forme rotunde, placute la atingere si pe care cei mici le combina in diverse feluri. De asemenea culorile din colectia Lego Duplo sunt tare simpatice.

Foarte placute mi se par seturile Lego Duplo care redau casute, fermieri, in felul acesta atunci cand te joci cu cel mic si construiesti o casuta de fermier, ii poti si povesti ce inseamna asta, sa numiti impreuna fiecare obiect care apare in joc, puteti invata animalele si sunetele pe care acestea le fac.

Trecand la o grupa mai mare de varsta, seturile Lego Creator imi plac pentru ca dezvolta in mod evident creativitatea, dar si simtul practic.

Fiecare baietel viseaza o casuta in copac si cu Lego Creator chiar are ocazia sa o schiteze. Acest joc permite sa transformi casuta din copac in diverse alte casute. Asadar daca in familie ai un mic arhitect, e timpul sa ii iei un asemenea joc. In felul acesta, poate ii vor veni idei si cum sa isi tina mai organizate cartile si caietele pe birou, nu-i asa?

Treaba cu jocurile Lego impun si disciplina. Dupa ce ne jucam, trebuie sa strangem si sa punem bine piesele la loc, asta ii va invata pe cei mici ca daca nu sunt ordonati, pot pierde piese din joc.

Un alt punct bun al acestor jocuri este ca va mobilizeaza pe toti din familie si puteti face si intrecere, cine construieste mai repede jocul sau cine are idei mai nastrusnice de a combina piesele. Cei mici pot deveni colectionari de Lego si chiar si cand vor ajunge la maturitate se vor bucura de colectia lor de Lego inceputa de cand erau mici.

Voi ce joc Lego preferati?