Fii mama atunci cand vrei, despre contraceptie si concurs pentru voi

17:22:00 11 Comments A+ a-

Cred ca cea mai importanta chestie care tine de sanatatea femeii tine de contraceptie. Avem bafta sa traim intr-o epoca in care putem hotari cand sa devenim mame si sa facem chestia asta cu responsabilitate. Mi-am dorit copii de la 25 de ani, insa am zis ca sunt gata sa am cam dupa 30 de ani si la 34 de ani am devenit mama. Copilul este o minune a vietii, de asta e bine sa fii pregatita pentru asta si sa il aduci pe lume atunci cand el este cu adevarat dorit si asteptat, sa nu fie o intamplare nefericita si sa te simti marcata pe viata. 

Contraceptia inseamna practic un control al acestor lucruri, stiu ca totusi societatea inca nu o priveste cu ochi buni si ca nu e simpatic sa vorbesti despre contraceptie. Prefer sa vorbesc insa de asta, decat sa vorbesc de cati copii sunt abandonati la maternitate sau facuti ca asa s-a intamplat si tratati toata viata ca si o povara a destinului. Astazi nu mai ai nici un motiv sa spui ca mijloacele de contraceptie sunt rare, greu accesibile sau cu efecte secundare. Sa stii ca mai multe efecte sedundare au cafeaua si tigara de dimineata sau covrigeii mancati in pauza de la munca decat niste mijloace de contraceptie bine alese.

Vreau sa vorbim despre Pharmatex si despre ce inseamna contraceptia locala.

Sa va las intai cu informatiile oficiale, iar la final de articol veti gasi si un concurs interesant.
Pharmatex® capsule este o metodă contraceptivă locală fără limite legate de vârstă, de condiÅ£iile fiziologice sau de o patologie medicală, fiind recomandată de OrganizaÈ›ia Mondială a Sănătății ca metodă contraceptivă ce poate fi utilizată fără nicio restricÅ£ie medicală. Pharmatex® capsule conÅ£ine clorură de benzalconiu, care este un spermicid È™i un antiseptic în acelaÈ™i timp.

Efectul spermicid constă în împiedicarea contactulului dintre ovul și spermatozoizi, în primul rând prin imobilizarea spermatozoizilor și prin distrugerea membranei celulare și în al doilea rând clorura de benzalconiu induce gelificarea mucusului cervical, împiedicând de asemenea pătrunderea spermei.

Această contracepţie locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă. Se poate folosi în mod special în cazul contracepţiei orale, în cazul în care s-a uitat sau s-a întârziat să se administreze un comprimat; în aceste cazuri se recomandă asocierea acestor 2 metode în perioada ce a mai rămas din ciclul menstrual.

Această contracepţie locală poate fi, de asemenea, utilizată:
·         în cazul în care există o contraindicaÅ£ie temporară sau definitivă a contracepÅ£iei orale sau a unui dispozitiv intrauterin (DIU);
·         după naÅŸtere, în perioada de alăptare, în perioada de premenopauză;
·         când se doreÅŸte o contracepÅ£ie de scurtă durată;
·         ca modalitate de asociere în cazul contracepÅ£iei locale prin obturator vaginal (diafragmă) sau sterilet (în special atunci când se administrează concomitent unele medicamente, precum AINS).

Astfel, poÈ›i folosi Pharmatex® capsule fără griji dacă ai trecut de 35 de ani, dacă esti fumătoare sau alăptezi, dacă ai hipertensiune, hepatită sau diabet. Vei fi protejată de o sarcină nedorită fără a-È›i face rău.


 Stiu ca la moda sunt totusi anticonceptionalele luate pe cale orala, clasicele pilule, insa iata la ce ar trebui sa fii atenta si te las cu alte informatii oficiale primite de la Dr. Viorel Văcaru, Director medical si reglementari în domeniul farmaceutic, Laboratoire Innotech International, ReprezentanÈ›a pentru Romania Parte a Grupului Innothera.

Poate cele mai cunoscute medicamente la nivel global, anticoncepÈ›ionalele orale, sunt numite simplu “pilula”. Cele mai folosite mjjloace de contracepÈ›ie își păstrează încă o serie de aspecte bine ascunse, la mai bine de 50 de ani de la apariÈ›ie.
Anticoncepționalele orale sunt prezentate de cele mai multe ori ca o metoda contraceptive inofensivă, dar din cauza numeroaselor efecte secundare, nu reușesc mereu să ne protejeze sănătatea sau femininitatea. Nu orice femeie poate utiliza contraceptive orale deoarece în prezența anumitor afecțiuni și factori de risc pot duce la efecte adverse severe.

Cum acționează contraceptivele orale?

Contraceptivele orale combinate sunt preparate din estrogen și progesteron sintetic. Efectul contraceptiv este datorat inhibării ovulației. De asemenea, modifică învelișul intern al uterului, denumit si endometru, făcând implantarea puțin probabilă și îngroașă mucusul de la nivelul colului uterin, îngreunând astfel trecerea spermatozoizilor în cavitatea uterină și trompele uterine.

Ce riscuri presupune utilizarea de contraceptive orale?

Este important de știut care sunt numeroasele efecte secundare asociate cu terapia cu contraceptive orale: sângerare intermenstruală, amenoree post-medicație, modificări ale secreției cervicale, anumite infecții vaginale, de exemplu candidoza, sensibilitate, durere, mărire, secreție la nivelul sânilor, greața, voma, eritem, urticarie, disconfort al corneei în cazul în care se folosesc lentile de contact, dureri de cap, migrene, modificări ale stării psihice, retenția lichidelor, modificări ale greutății corporale. Utilizatoarele au menționat și alte efecte neplăcute: contactele sexuale dureroase, orgasmele diminuate în intensitate sau inexistente și scăderea libidoului.
Contraceptivele orale pot însa determina și efecte adverse severe care pot periclita sănătatea femeii: colelitiaza, icter colestatic, tromboză, creșterea tensiunii arteriale, migrene, toleranță redusă la glucoză.
Conform ultimelor studii efectuate, se constata o rată semnificativ crescută a deceselor prin efectele secundare cardiovasculare și cerebrovasculare, mai ales infarct cardiac și hemoragii cerebrale, în cazul femeilor ce folosesc anticoncepționale față de cele ce nu folosesc anticoncepționale.

Dr. Adriana Constantin, medic primar medicină generală È™i planificare familială – contracepÈ›ie, Centrul de planificare familială È™i contracepÈ›ie, Maternitatea Panait Sârbu, precizează că „Riscul administrării contraceptivelor orale creÈ™te semnificativ odată cu înaintarea în vârstă È™i la femeile fumătoare, în special peste 35 de ani, mai ales la pilulele ce contin estrogen. Important de menÈ›ionat sunt contraindicaÈ›iile absolute ale contraceptivelor orale, adică acele situaÈ›ii în care femeile nu ar trebui să utilizeze contraceptive orale sub nicio formă, deoarece riscurile pentru sănătate sunt foarte mari È™i anume: tromboze, accidente vasculare È™i infarct miocardic (în prezent sau în antecedente), boală coronariană ischemică (în prezent sau în antecedente), boli cardiace valvulare complicate, cancer hepatic, boli hepatice active, cancer de sân, diabet zaharat insulino-dependent cu complicaÈ›ii.
ÃŽn anumite situatii, ar fi de preferat să nu se utilizeze pilule contraceptive, deoarece riscurile pentru sănătate sunt mai mari decât beneficiile È™i anume: femeile ce prezintă migrene, vârsta peste 35 ani, marile fumatoare, cele care alaptează, femeile cu sângerari vaginale nediagnosticate, femeile obeze, cele cu hipertensiune arterială È™i cele cu diabet zaharat fără complicaÈ›ii, hipercolesterolemia, lupusul, afecÈ›iunile biliare simptomatice, antecedente familiale de deces prin infarct miocardic sau accident vascular cerebral sub vârsta de 50 ani la o rudă de gradul întâi (părinÈ›i, fraÈ›i/surori), utilizarea unor medicamente care scad efectul pilulelor (anticonvulsivante, antiTBC).”

Știai ca nu ar trebui sa foloseÈ™ti contraceptive orale dacă….?
•        ai avut o tromboză venoasă profundă (cheag de sânge într-o venă), accident vascular cerebral sau atac de cord în antecedente?
•        ai probleme hepatice?
•        experimentezi anumite tipuri de migrenă?
•        ai peste 35 de ani?
•        eÈ™ti fumătoare?
•        ai avut cancer de sân?
•        ai sângerări neobiÈ™nuite la nivel vaginal?
•        alăptezi?
•        ai indicele de masă corporală ridicat?
•      ai hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol ridicat, boli de inimă care afectează valvele inimii, boli de ficat active, lupus, un istoric familial de cheaguri de sânge?
•    eÈ™ti pe tratament cu alte medicamente: antiinflamatoare nesteroidiene, antibiotice sau anticonvulsivante?

Dacă ai răspuns cu DA la oricare dintre aceste întrebări, ar fi indicat să iei în calcul È™i alte metode contraceptive. SpecialiÈ™tii recomandă folosirea unei metode de contracepÈ›ie locală (sub forma de capsule sau cremă cu administrare vaginală). Ce avantaje au metodele de contracepÈ›ie locală  (sub forma de capsule sau cremă cu administrare vaginală)?
“Contraceptivele locale pot fi utilizare fără un consult medical, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacÈ›ii adverse severe, prezintă efecte antiseptice È™i antimicrobiene, nu modifică mucoasa vaginală È™i pH ul vaginal È™i sunt compatibile cu prezervativele din latex” precizează Dr. Adriana Constantin, medic primar medicină generală È™i planificare familială – contracepÈ›ie, Centrul de planificare familială È™i contracepÈ›ie, Maternitatea Panait Sârbu.

De asemenea, contracepÈ›ia locală se adresează tuturor femeilor ce doresc să utilizeze o metodă contraceptivă sigură È™i este recomandată în special femeilor care au contraindicaÈ›ie temporară/definitivă pentru pilulele contraceptive orale sau dispozitivele intrauterine, celor care au născut de curând È™i celor care alăptează, femeile aflate în perioada de premenopauză, dar È™i ca  modalitate de protecÈ›ie suplimentară pentru cele care folosesc diafragma sau steriletul.



Dupa atatea informatii primite de la specialisti in domeniu, va mai spun ca aceste produse au un pret in jurul a 38 de lei, fie ca alegeti capsulele Pharmatex, fie ca alegeti crema. Eu am cumparat mai multe si iata ce va propun.

Am o mica surpriza din partea mea pentru voi, o cutie de capsule si una de crema Pharmatex, alaturi de alte produse interesante pe care daca nu le vei folosi tu, le poti face cadou unei prietene dragi. Pentru ca tot e perioada de Martisor, m-am gandit sa va pregatesc un martisor practic ce contine: Pharmatex crema ( expira 2016), Pharmatex capsule ( expira 2015), Oriflame Natural Balance Shake cu aroma de capsuni si crema de ochi Oriflame, Aqua Rythm. Premiul este din partea mea, fara sponsorizare si sper sa iti faca primavara mai frumoasa.



Inscrie-te in formularul de mai jos pana pe 8 martie 2015 si pe 9 martie 2015 voi extrage castigatoarea acestui premiu. Toate conditiile sunt obligatorii pentru a intra in tragerea la sorti. Voi avea nevoie sa imi trimiti datele de livrare prin Posta Romana pana cel tarziu 15 martie 2015.

Bafta si alege tu sa fii mama atunci cand doresti!



a Rafflecopter giveaway

11 comments

Write comments
DanaMakeup
AUTHOR
4 martie 2015 la 10:05 delete

Foarte interesant articolul !

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
4 martie 2015 la 10:57 delete

foarte interesant si instructiv articolul dar....exista un mare dar...in Romania contraceptia inca este un subiect tabu, educatia sexuala este ignorata cu desavarsire, iar copii nedoriti si intreruperile de sarcina sunt la ordinea zilei, ceea e inseamna ca nu ne intereseaza sau pur si simplu ne ignoram propria sanatate. e un subiect prea vast si in general strica parintii din pudism, rusine sau prostie in a le explica tinerelor de sex feminin ce si cum e bine pentru sanatatea lor. ma opresc aici..
nu folosesc twitter, dar te urmaresc printest gabriela nastase

Reply
avatar
4 martie 2015 la 11:44 delete

Multumesc pentru comentariu!

Reply
avatar
Irina
AUTHOR
4 martie 2015 la 17:41 delete

Interesant articol.
Pupicei.

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
4 martie 2015 la 18:56 delete

Interesant articolul tau- am aflat lucruri noi. Stiam ca exista foite contraceptive..dar nu stia ca exista si ovule. SIncera sa fiu despre aceasta metoda nu stiam aproape nimic...
Eu nu prea mi-am batut capul cu metodele contraceptive din mai multe motive, cel mai important fiind faptul ca am probleme cu ovarele si am facut tratament cu anticonceptionale. (vrand nevrand tot am fost protejata) .
Daca ar fi sa aleg o metoda contraceptiva...as alege prezervativul. (ne fereste si de sarcina dar si de unele BTS)
Multumim pentru concurs :D

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
7 martie 2015 la 21:01 delete

Eu îți mulțumesc pentru șansă de a participă si de a spune opinia

Reply
avatar
8 martie 2015 la 14:31 delete

Mi-a placut articolul tau si il consider foarte util. Cea mai potrivita metoda de contraceptie este prezervativul, insa in cazul unei relatii stabile, consider ca ovulele sunt mult mai ok. Eu pentru ele optez, insa nu am incercat Pharmatex pana acum. Te pup!

Reply
avatar
8 martie 2015 la 14:33 delete

Un articol foarte interesant pentru toate femeile,eu am doua fete pe care le-am nascut cand eram tanara :) , pe vremea acea nu existau atatea produse contraceptive sau nici nu stiam de ele,pentru ca educatie sexuala nu exista....acum,la varsta mea,nu mai folosesc nimic,am un sot minunat care are grija de mine!

Reply
avatar
Lacra Lacry
AUTHOR
9 martie 2015 la 00:00 delete

Pana acum am folosit contraceptivele orale, cu toate ca nu intotdeauna am fost multumita de ele.. ma refer in special la efectele negative, dereglarea hormonala, etc..

Reply
avatar