Femeia in stare de ebrietate

22:51:00 0 Comments A+ a-

Zilele acestea pe bloguri de discuta arzator despre cazul fetei agresate de catre un taximetrist. Doamne fereste de cazuri de acest gen, nu sunt de comentat, ci doar iti ridica semnale de alarma ca inca nu e asa buna societatea asta moderna.

Pentru ca discutiile s-au invartit si putin pe zona fetelor care merg in baruri si se imbata, eu o sa ma opresc la acest subiect unde cred ca se mai poate face ceva. Agresori si psihopati vor exista mereu, insa vreau sa cred ca fiecare poate face ceva ca sa nu mai vedem femei bete pe strada, in baruri, discoteci, la petreceri private. Cred ca o femeie poate fi oprita la timp sa nu mai bea.

Chestia cu bautura de fun am vazut-o inca din facultate. Era interesant ca la o petrecere in camin cineva sa aduca de bautura si toata lumea sa bea. Eu eram mereu aia care ramanea treaza si pleca acasa.



Femeia beata e oribila. De 1000 de ori mai oribila decat un barbat.
Am avut prietene care au baut la petreceri pana au plecat la propriu in patru labe din bar sau au ajuns la baie cu necunoscuti. Si si-au dat seama a doua zi ca au facut ceva la baie. Si au luat pastila de a doua zi. Si s-au dus sa isi faca si analize sa vada daca nu au luat vreo boala.

Am avut o prietena pe care de asta nu am mai suportat-o, ca se intampla des sa se imbete. Ii placea sa bea si a trebuit sa o suport intorcandu-se de cateva ori manga de la intalnirile cu un anturaj amator de tarie. A fost o perioada cand stateam in chirie impreuna si ma simteam oribil cand toata casa duhnea a alcool in urma ei. Ei i se parea misto si cool, pana intr-o zi cand i-a intarziat ceva, stiti voi ce, si nu stia cine ar fi fost autorul. Din fericire problema s-a rezolvat de la natura, insa bautura s-a rezolvat mult mai tarziu, dupa ce situatia cu "intarzierea" s-a mai repetat.

La firmele unde am lucrat de-a lungul anilor, se faceau petreceri de Craciun sau cu alte ocazii. Alte momente penibile cand imi vedeam colege ametite, luandu-se de gat cu colegi pe care ii ignorau pana in seara respectiva pornind de la o doza in plus de alcool. Acele doamne din birou se transformau in niste vietati ciudate care se balanganeau in decor. Si nu intelegeau de ce a doua zi ne uitam mai ciudat la ele. Mi-am vazut superiori, oameni pe care ii respectam, transformandu-se in niste vietati ambigue dupa cateva pahare in plus. Chiar nu i-am mai putut privi la fel de a doua zi.

Am vazut si cum o mama tanara pleaca de mana cu un copil noaptea, pe drum, ea beata, copilul plangand. Este tragic. Si nu ai ce face decat sa privesti si sa spui Doamne fereste.

Daca esti femeie, mai bine mai bea o apa sau o limonada. Lasa paharul de bautura acolo unde e. Poate sta si de decor.