Homeopatia ginecologica te ajuta intr-un mod sanatos sa devii mama

15:25:00 1 Comments A+ a-

Cand auzeam de tratamentele hormonale pe care prietenele sau cunostintele mele le urmau ca sa ramana insarcinata, ma speriam putin, mai ales ca era vorba de multe efecte neplacute. De la dureri de cap, dereglari de menstruatie si pana la stari de lesin. Nu as fi apelat la asa ceva si speram sa nu fie nevoie. Nu stiam de alte metode si ma gandeam ca poate voi avea norocul sa nu trebuiasca sa apelez la un tratament cu hormoni.

Inainte de a ramane insarcinata, am ales si eu medicina alternativa, aveam un tratament cu homeopate, insa nu exista inca o clinica dedicata pe atunci. Aveam 33 de ani si voiam sa fiu sigura ca voi avea o sarcina usoara, sanatoasa si un bebe voios. In plus, eram dupa o perioada lunga de luat anticonceptionale si cu multe probleme ginecologice minore, dar deranjante. Asa ca am ales homeopatia fara sa stau mult pe ganduri. Iata ca acum am o veste buna , exista o clinica dedicata femeii si problemelor de fertilitate care foloseste homepatia, astazi a fost si un eveniment dedicat acestei clinici, nu am reusit sa ajung, insa va trimit toate detaliile ca voi sa puteti folosi informatiile.

Infertilitatea poate fi tratata cu ajutorul
Homeoterapiei Ginecologice

Homeoterapia Ginecologica, parte a Medicinii Reglarii Fiziologice, este o metoda de tratament inovatoare, care si-a dovedit eficienta in reglarea si sincronizarea mecanismelor imuno-endocrine ale corpului uman perturbate in multe afectiuni, inclusiv in infertilitate. Aceasta din urma este o afectiune care ia amploare in Romania, unde se estimeaza ca aproximativ 15 – 18% din populatia aflata la varsta fertila se confrunta cu imposibilitatea obtinerii unei sarcini, ceea ce  inseamna – mai exact – ca unul din sase cupluri intampina dificultati in a avea un copil. Din fericire, experienta a aratat ca Fertilizarea in Vitro este o optiune viabila pentru cei care isi doresc copii, iar rata de succes a acestei proceduri creste considerabil atunci cand ea este asociata si cu tratamentul homeoterapic.

Oricare component al balantei imune sau endocrine in exces sau in deficit va duce la o serie de evenimente cu impact asupra capacitatii fertile feminine. De obicei, se poate vorbi despre infertilitate atunci cand nu s-a reusit obtinerea unei sarcini dupa un an de contacte sexuale neprotejate la femeile mai tinere de 35 de ani si dupa 6 luni la femeile de peste 35 de ani.
In acest caz se ia in calcul o procedura de procreere asistata, care aduce cu ea o serie de etape premergatoare: eliminarea eficienta a produsilor de catabolism celular, drenajul limfatic si cel al spatiului extracelular, concomitent cu terapia de aport nutritiv – cu alte cuvinte, un tratament homeoterapic.
Homeoterapia este recomandata inainte de inceperea tratamentelor pentru infertilitate (stimulare ovariana, inseminare intrauterina sau fertilizare in vitro) sau doar ca unica metoda de tratament. Cand vorbim de cazurile mai simple de infertilitate, nu se mai ajunge la Fertilizare in Vitro, sarcina putand fi obtinuta mult mai simplu si mai rapid prin intermediul Homeoterapiei Ginecologice doar dupa o simpla reteta urmata timp de cateva saptamani. Aceasta este o cale alternativa, mai aproape de natural, si totodata o modalitate acceptata de orice cuplu, chiar si de cele care refuza medicatia alopata”, a declarat Dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar Obstetrica – Ginecologie in cadrul Clinicii Fertilia.


In plus, Medicina Reglarii Fiziologice ia in calcul un aspect oarecum neglijat pana acum, si anume pregatirea viitorilor parinti pentru sarcina, dovedindu-se a fi un tratament eficient si complet pentru cuplurile care isi doresc un copil.
Cum functioneaza
Se stie ca dezvoltarea viitorului ovocit (ovul) care va fi fertilizat (natural sau prin una din metodele de reproducere medicala asistata) are loc intr-o perioada de 90 de zile, timp in care trece prin mai multe faze evolutive. De asemenea, viitorul spermatozoid care va fertiliza (la fel, natural sau medical asistat), are o perioada de maturare tot de 90 de zile. Este, deci, important ca in aceasta perioada homeostazia corpului sa functioneze perfect.
“Pentru a ajunge la acest deziderat, cu 3 luni inainte de o procedura de fertilizare, ambii parteneri trebuie sa inceapa o terapie de sustinere si imbunatatire a calitatii ovocitare, respectiv spermatice. Acest lucru este valabil atat pentru partenerii care nu au probleme deosebite de sanatate, dar mai ales pentru cei la care calitatea celor doi gameti nu mai este foarte buna”, spune domnul doctor George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist in infertilitate de cuplu.


Concret, Homeoterapia Ginecologica cuprinde o parte de detoxifiere (imbunatatirea activitatii mitocondriale celulare, “curatarea” spatiului intercelular, favorizarea eliminarilor – renale, hepatice, intestinale) si o parte de regenerare (aport de vitamine, minerale, oligoelemente). Produsele folosite apartin combinatiei dintre alopatia clasica si homeopatia clasica, in dilutii si concentratii diferite, dar si produse fitoterapice recunoscute pentru puterea lor detoxifianta si regeneranta.
Alte indicatii
Pe langa partenerii care nu au probleme mari, homeoterapia este indicata si celor cu anumite patologii care impiedica aparitia unei sarcini. Pot fi enumerate aici calitatea slaba a spermei de cauza endocrina, iar de partea feminina esecurile de implantare embrionara, infertilitatea de cauza imunologica, sindromul ovarelor polichistice, endometrioza. De asemenea, beneficiaza de acest tip de tratament si pacientele care vor sa-si controleze greutatea corporala, pacientele amenoreice sau cu disfunctii tiroidiene.
Nu in ultimul rand premenopauza, menopauza si programele anti-aging pot fi sustinute si ele cu produse homeoterapice.
Concluzionand, putem spune ca homeoterapia ginecologica aduce un beneficiu real pentru pacientii care se confrunta cu infertilitatea si sprijina eficient procedurile de reproducere asistata.
Despre infertilitate
Cel mai adesea, in urma unor investigatii de specialitate se constata existenta unor afectiuni medicale care conduc la diagnosticul de infertilitate (fie ea primara sau secundara). In intreaga lume, cuplurile privesc aceasta afectiune ca pe o drama cu profunde implicatii de natura sociala, economica si psihologica, care aduc adesea partenerilor un sentiment de pierdere, de esec si de excludere sociala.
Lipsa unui copil, starea de incertitudine constanta si incercarile lunare de a obtine o sarcina, incercari finalizate fara succes de multe ori de-a lungul mai multor ani, afecteaza sever toate aspectele vietii unei persoane, avand un puternic impact asupra relatiilor cu membrii familiei si cu prietenii.
De asemenea, exista numeroase studii care demonstreaza impactul negativ al infertilitatii asupra casniciei si asupra calitatii vietii de familie, fiind recunoscut faptul ca imposibilitatea de a avea copii poate cauza in multe cazuri instrainarea partenerilor si poate conduce la divort.

Contact CLINICA FERTILIA
Adresa: Str. Popa Nan 111, Sector 3, Bucuresti
Te.: 021 311 22 11
0724 500 020
0742 066 952


Clinica recomanda folosirea produselor de igiena Lady Health de la Ropharma.Mai jos aveti si prezentarea din cadrul evenimentului:


1 comments:

Write comments
www.mamicamea.ro
AUTHOR
10 aprilie 2014 la 09:46 delete

Din punctul meu de vedere homeopatia este prima solutie medicala la care ar trebui sa apeleze oricine inainte de orice alt tratament invaziv cu efecte secundare, cu exceptia cazurilor de urgenta unde homeopatia nu ar avea timpul necesar sa produca schimbarile in fiziologia organismului

Reply
avatar