Cand boala cuiva se cheama cancer...

16:21:00 1 Comments A+ a-

Cancerul e una din bolile civilizatiei moderne si din pacate devine una dintre maladiile care afecteaza si persoanele tinere si foarte tinere.

Am participat astazi la un workshop dedicat acestui subiect, organizat de FABC ( Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer).



Nu este un subiect despre care sa iti placa sa vorbesti, insa daca te uiti in jur auzi , din pacate, cam des, ca cineva din anturajul tau se loveste de acest diagnostic. Medicina evolueaza si aduce si solutii, insa....mai trebuie vorbit de preventie si de cauze reale.


Astazi am aflat ca adevaratele cauze ale cancerului vin din dieta, fumat si sedentarism in proportie de 90% si abia 10% din cauze genetice. Am mai aflat ca Romania are un deficit de personal medical de 40.000 de persoane si ca in prezent Romania are 48.000 de medici....si 58.000 de preoti. Un numar extrem de mare de medici tineri, dar si experimentati, pleaca sa profeseze in alte tari nu neaparat pentru bani, ci si pentru un cadru medical decent, unde sa iti poata face meseria avand aparatura si medicamente si unde sa nu fie obligati sa ceara pacientilor sa isi aduca materiale necesare pentru operatii si alte proceduri.

Important este sa fii informat si sa incerci ca in fiecare zi sa faci ceva pentru sanatatea ta.

Romania bineinteles ca nu e pregatita sa isi trateze bolnavii de cancer, dar noi putem  sa fim mereu pozitivi si plini de ganduri bune, asta poate uneori sa faca diferenta.

Cateva grafice interesante din prezentarea d-lui dr. Marius Geanta, dati click pe fiecare daca doriti sa le vedeti in format mai mare.






1 comments:

Write comments
Lorena's blog
AUTHOR
13 noiembrie 2013 la 17:00 delete

Asa e, totul pleaca de la alimentatie si stilul de viata pe care il ducem :|

Reply
avatar