Blonda de la drept analizeaza acum si Facebook

10:45:00 0 Comments A+ a-



Ieri, 8 noiembrie,  la conferinta Legal Issues in Social Media, a fost o dezbatere pe tema aspectelor legale si mai ales ilegale din social media. Asadar, un avocat de acum trebuie sa analizeze si aceste platforme online de socializare, termenii si conditiile lor, acele randuri scrise mic cu care ti se cere sa fii de acord, desi practic nu prea le citeste nimeni :D.

Iulia Ghita, "blonda de la drept", de fapt o satena super draguta, m-a convins ca de acum sa mai citesc si acele randuri cenusii inainte sa dau click ca "I agree". Iulia este avocata la cea mai buna firma de avocatura din Romania, NNDKP, si ne-a povestit cat de serioasa e treaba in social media, dar si cat de interpretabila.

De la eveniment am gasit un singur live-blogging, facut de Hoinaru. Aici gasiti cam toate detaliile discutiilor de la conferinta.

Am mai prins prezentarea Madalinei Uceanu, care ne-a spus cum se face recrutarea prin social media si cat de mult conteaza ce expui despre tine in Social Media.
E vorba de branding personal, esti o imagine in Social Media si ca atare ai consecinte intr-un eventual proces de recrutare.
Madalina ne-a spus o gluma, cu firma care cauta un consultant cu o singura mana, care sa vina cu o singura varianta la o problema si care sa nu mai aibe posibilitatea sa arata cu o mana o varianta si cu a doua mana cealalta varianta :). Ea ne-a aratat insa si solutia unica de a ne face o imagine pe Social Media asa cum ne dorim, sa punem in fata ceea ce ne reprezinta. Ce vor vedea oamenii in Social Media aceea va fi de fapt eticheta care va plana asupra noastra.

Cam asta e tot din partea mea si mai am un sfat: aveti grija ce poze postati cu voi, sa le setati sa nu fie publice pe Facebook si atentie si ce poze postati cu copiii vostri pe net.