Rahatii de caine din Bucuresti

16:01:00 0 Comments A+ a-

Spun din start, scriu articolul asta deja cu nervii intinsi de atata nesimtire.
Iubesc animalele, enorm, daca as avea casa, probabil ca as avea cel putin 3-4 exemplare, insa nu suport pe cei care au caini si ii lasa sa isi faca nevoile in plin trotuar sau in parculetele de copii dintre blocuri, taman langa balansoare si topogane. Stau in sectorul 1 si aici avem dispensere de pungi speciale pentru a strange fecalele cainilor, nu sunt mereu pungi, insa mereu vin oamenii de la curatenie si pun pungi acolo. Deci sa nu existe ideea ca nu exista si vointa din partea primariei, ba chiar e destula. Cu toate acestea vad zilnic cu ochii mei stapani de caini plimbandu-se alene cu cateii pe trotuar si privind nepasatori cum bietul caine isi face nevoile in plin trotuar. Si el, omul, homo sapiens, nu schiteaza nici un gest, nimic si trece mai departe. Cainele nu are cum sa isi stranga mizeria si daca el nu e dus pe un spatiu cu pamant, mai departe de trotuar, nu are cum sa se duca singur sa isi faca nevoile intr-un loc mai ferit.
Acum cateva zile am vazut un domn cum a procedat exact asa, se plimba cu mainile la spate si cainele lui lasa o gramada importanta in mijlocul trotuarului. M-am uitat enervant de intentionat catre stapan, omul s-a uitat in sus nepasator. M-a oprit sa ii spun ceva doar faptul ca eram cu copilul in carut si trebuia sa ajung acasa sa il schimb de scutec. Dar data viitoare jur ca opresc si ii scot un scutec "bombita" si il rog sa calce pe el, sa vada cum e sau sa isi imagineze cum ar fi sa vada zilnic asa ceva pe trotuar ....
In Paris, New York, Viena am vazut oamenii iesind cu caini pisici si pungi si lopatele speciale si adunau fecalele animalelor lor chiar si de pe iarba si le aruncau la tomberon. Si am mai vazut si prin Bucuresti , chiar si printre vecinii mei. Insa...la noi sunt exceptii.