Play busy...but learn to be Biz

14:18:00 0 Comments A+ a-

Ce bine ca inca avem ce invata! mai ales in business.

Ma gandesc cum eram acum mai mult de 10 ani cand prima data pe cartea mea de vizita figura cuvantul Marketing. Eram asistenta unui director de marketing dintr-o multinationala solida si invatam primii termeni de business si de marketing, cei mai funny mi s-au parut BTL si ATL. Mi i-a explicat sec si scurt un Brand Manager din aceeasi firma.

Am invatat apoi de ce o firma trebuie sa isi tina cheltuielile pe centre de cost si ce semnificatie au ele.

Cel mai tare lucru de business invatat de la seful meu de atunci a fost ca "nu are sens sa incalzesti scaunul degeaba la birou, mai bine te odihnesti atunci cand poti si maine o sa fii mai productiv".

Tot de la el am invatat ca tot timpul este ceva de invatat si ca nu exista ceva ce nu se poate invata in business. Daca mai ai si talent e super, insa daca nu esti dispus sa inveti.....go and just play busy! Pe masa lui erau tot timpul teancuri de reviste aduse din afara si abea abea aparusera cateva si de la noi. Omul asta citea in fiecare zi macar 2-3 articole din revistele de specialitate. Nu o sa fiu ipocrita acum sa zic ca el citea revista Biz, omul abea vorbea romaneste si cred ca revista Biz abea facuse ochi, insa el avea atitudinea Biz.

Acelasi lucru l-am vazut la urmatorul meu sef, de data asta era vorba de un director operational dintr-o firma de retail leader mondial. Si el citea. Si avea experienta de depasea arhiva revistei Biz de pana acum. Stia de la cum se transeaza o carcasa de porc si cum sa miste un palet de marfa pana la a negocia cu finantatorul bugete nesperate, cu toate acestea el citea in fiecare zi si mi-a transmis acelasi lucru - in fiecare zi trebuie sa inveti cate ceva. Cand aveam sedintele noastre saptamanale, trebuia sa ii pun macar 3 intrebari despre 3 lucruri pe care abea le identificasem in munca mea. Cam atunci aveam si sansa sa am pe birou mereu revistele importante din domeniu, cam atunci a aparut si Biz. Apoi am auzit lumea laudandu-se ca se duce la zilele Biz.

Concluzia mea este aceeasi pe care o aveam si la 23-24 de ani cand am inceput sa fac eu ochi in zona de business din Romania - in fiecare zi trebuie sa inveti ceva nou si sa fii deschis sa inveti ceva.

Biz este un brand al educatiei in business, eu as face o Academie Biz unde sa poti sa apelezi atunci cand te simti fara inspiratie, fara metoda si nu gasesti ceva sa iti mearga afacerea.

Academia Biz ar avea ca si profesori oameni caliti in business, care au ceva de spus si care ar fi dispusi sa spuna si altora ce stiu ei. Normal, contra cost sau contra servicii, ca asa e in business.

Eu vreau o Academie Biz. Si cred ca ne-am aduna cel putin 100 de oameni ca si elevi si profesori numai asa la o strigare scurta pe Facebook sau Twitter.