Workaholism – solutii

15:13:00 1 Comments A+ a-


Dupa ce am scris despre cum se manifesta workaholismul, m-am gandit sa va spun cum se poate scapa de el.
-         In primul rand trebuie sa accepti ideea ca esti dependent de munca si ca ai ajuns sa fii patimas sa te trezesti dimineata si sa pleci la birou si ca altceva nu mai conteaza cu adevarat pentru tine decat munca ta.
-         Dupa ce ai acceptat ideea ca esti dependent de munca trebuie sa faci un plan, chiar pe hartie este indicat, cu ce efecte negative ai déjà si ce efecte pozitive – vei fi sigur surprins sa vezi rezultatele. In orice caz, eu iti recomand sa apelezi la cineva care sa te ajute sa reduci lista de efecte negative, chiar daca pe lista asta nu ai decat 3 lucruri si ti se par putine. Acest cineva fie poate fi cineva apropiat tie si de care esti sigur ca te va ajuta, ai déjà dovezi ca te ajuta sa scapi de ceea ce este pe lista de efecte negative, sau un profesionist in domeniu – un coach sau un psihoterapeut. Cei care sunt specialisti in coaching te ajuta sa iti setezi si un program productiv cu adevarat si pe plan professional astfel ca nu afectezi cu nimic ritmul tau profesional.
-         Fa-ti un set de analize elementar – te poate costa undeva la 300-400 de lei, depinde de clinica unde te duci si cate vrei sa faci. Daca ai abonament la o clinica de la firma unde esti angajat, iata ca a venit momentul sa il folosesti. Majoritatea clinicilor private au program si sambata , asa ca nu te eschiva sa te duci. Neaparat fa-ti o hemoleucograma, colesterol total, HDL – colesterol bun, LDL – colesterol rau, trigliceride, calciu ionic, magneziu, amilaza si fa si un EKG la inima. Daca esti femeie, un test Papanicolau e absolut necesar si o ecografie transvaginala. Daca esti barbat, o ecografie abdominala e binevenita. Cu astea mergi la medicul de familie si asculta parerea lui.
-         Fa-ti o analiza personala simpla la ce mananci in timpul unei zile, unde si cand. De asemenea fa  un calcul pentru ultimele 3 zile – cate ore ai dormit efectiv  pe noapte? Sunt sub 6 ore….e o problema. Concluziile le vei trage singur.
-         Inarmat cu toate aceste detalii fixeaza-ti o data clara cand te apuci de proiectul cel mai important pentru tine “EU” sau iti pui numele tau , de exemplu “ Ana-Maria” , fixeaza primele tinte clar in cuvinte: “Incepand cu data de 2 noiembrie voi manca 3 mese pe zi , prima la ora 7 am., a doua la ora 12:30 si a treia la 19:00., fara sa ma uit pe laptop si sa raspund la mobil in timp ce mananc si avand de-a lungul zilei o singura cafea in meniu”; “ incepand cu data de 1 noiembrie o sa respect 100% contractul de munca si fisa postului meu, voi incepe programul de munca si il voi incheia in acord cu contractul de munca”. Fixeaza-ti amenzi daca nu te tii de proiect: “Daca azi nu respect programul de mese si beau cafea mai mult de una pe zi, maine comand pizza la colegi si o platesc eu integral fara sa comentez si sa spun nimic”. Dupa o perioade de amenzi, vei vedea ca trebuie sa te tii de etapele proiectului, altfel dai faliment.


Inchei aici acest articol, scuze anticipat daca unele formulari nu sunt poate foarte clare, azi am avut primele “antrenamente de contractii”si bebe imi da si inspiratie la scris si emotii. Dar sunt o dovada clara ca am scapat de workaholism.

Bafta!


Si va fac si o sugestie, vizitati site-ul http://www.successcoaching.ro/ si solicitati o sedinta de incercare de coaching, e si moka....si ce aveti de pierdut???

1 comments:

Write comments
Anda Darie
AUTHOR
22 decembrie 2017 la 17:01 delete

Citind celalalt articol despre dependenta de munca, imi dau seama ca in clasa a 12-a nu mai aveam mult si ajungeam acolo. La un moment dat nu m-a lasat mama sa ajung cu caietele la spital, eram in stare.

Reply
avatar