Trade Round Table by Magazinul Progresiv – 21 octombrie

15:29:00 0 Comments A+ a-


Pe 20 octombrie faceam o ultima estimare la rezistenta de a sta pe un scaun cateva ore si mi-am dat seama ca eu si bebe suntem super performanti inca.
Pe 21 octombrie, dupa o trezire greoaie pe la 9, am inceput pregatirea logistica.
Si iata-ma pe la 10:30 AM, ajungand cu o intarziere respectabila de 90 de minute, la evenimentul atat de asteptat: Trade Round Table, la Radisson Blu. Iau liftul pana la mezanin unde era sala, desi in alte conditii sa urc un singur etaj ar fi fost piece of cake….cu vreo 15 kilograme in plus si pozitionate maxim frontal, e ceva mai dificil . Imi iau badge-ul de participant civilizat si intru in sala. Sala ….de fapt doua sali unite…..plina ochi si mare. Déjà-vu legat de Conferinta Progresiv de la Sinaia din martie. Vine cineva si imi arata un scaun undeva liber….nu era strategic plasat pentru ca necesitatea mea de a iesi din sala mai des decat restul  participantilor era evidenta doar pentru mine si riscul de a deranja participantii era prea mare. Pana la urma gasesc un loc in spate . Super!... si stau intre doi domni, unul de la Sunlight si celalalt de la Planet Retail. Le multumesc inca o data pentru amabilitate si intelegere.
Am ajuns in timpul prezentarii sustinute de cel care conduce firma de cercetare Daedalus. Aceeasi tema pe care am mai vazut-o la ultimele 2-3 evenimente de profil , mai exact despre evaluarea promotiilor. Imi revin in  minte aceleasi intrebari de acum 2 ani cred, cand am vazut prima data ideea in sine – Care este metodologia? Cum s-a ajuns la aceste concluzii? Ce inseamna exact o promotie slaba si una puternica?  Oricum nu mai indraznesc sa-l intrerup pe speaker ca atunci cand am auzit subiectul prima data si cand mi-a taiat-o scurt: “Daca va intereseaza subiectul, discutam dupa prezentare”..pai atunci ce sens mai are prezentarea? Banuiesc ca prin sala erau persoane care cumparasera studiul si stiau metodologia, desi dupa privirile un pic pierdute ale participantilor din zona mea, cred ca eram cam in aceeasi situatie. O estimare pur ochiometrica.
Prezentarile care mi-au ramas in memorie in acest moment sunt doar cateva , practic singurele prezentari la care am si notat ceva – prezentarile de la  Metro Cash & Carry, de la Ursus, de la Nielsen si prezentarea de la Planet Retail. La acestea se adauga prezentarile pline de continut sustinute de o avocata de la David si Baias si de o experta in ale finantelor de la PricewaterhouseCoopers care ne-au adus raspunsuri celor din sala sau ne-au facut sa intelegem ca indoiala nu este doar a noastra ci si a celor care sunt experti in domeniu, asadar sa nu ne mai stresam in plus.
M-a lasat fara raspunsuri prezentarea doamnei consilier prezidential, Alexandra Gatej, care a facut o expunere narativa, usor ironica,  a unor probleme pe care cei din sala le stiau cel putin pe de rost, insa nu a adus nici un raspuns, nici un detaliu concret, nici o cifra,  nici nu am inteles care este rolul dumneaei ca si consilier prezidential.O sa caut pe google.  A fost singurul moment cand m-am abtinut cu greu sa nu ma ridic sa pun o intrebare, gandindu-ma strict la variatiile de tensiune arteriala pe care mi le provoaca aceste momente de incordare a neuronilor si care nu imi sunt indicate in aceste zile. Eu imi imaginam ca cineva care este consilier al Presedintelui Romaniei vine cu  ceva concret , cu raspunsuri, cu o expunere de proiecte, adica ceva de genul: „uitati , oameni buni, cu ce ma duc eu pe masa factorilor de decizie din tara asta, uite concret ce s-a propus, uite ce s-a realizat in cifre, ce parere aveti? Ce credeti ca ar mai trebui facut? Sau uitati  in urma studiilor X si a inceputului de proiect Y cu ce ne-am confruntat si ce ar trebui sa faceti voi ca si oameni activi ai acestei industrii. Suntem deschisi la comunicare, avem si un site etc etc”. Cred ca iar mi-am creat niste asteptari pornind de la pareri personale, data viitoare o sa ma uit pe net si o sa intreb oameni mai destepti decat mine ce face exact un consilier prezidential si care e menirea lui, de ce este platit din bugetul acestui stat.


Ce mi-a ramas in minte ca ceva permanent legat de orice eveniment al Magazinului Progresiv este moderarea Roxanei si organizarea , ambele de nota 10. Acestea au fost practic motivele principale pentru care ma aflam acolo. Stiam ca la capitolul acesta riscul este zero. Chiar daca uneori in sala oftezi la anumite prezentari, felul in care este sustinuta partea de networking si ambianta evenimentului sunt elemente cheie si care te tin acolo si te fac sa revii.

Imi pare rau ca nu am mai prins mapa, dar am primit promisiunea Otiliei ca o mapa va ajunge in scurt timp la birou la colegii mei ca sa imi completez colectia Progresiv.Pe unele dosare de la evenimentele trecute deja se vede  patina timpului, la fel ca si pe fata mea.

Si inca ceva, va vine sa credeti ca in aceste vremuri un asemenea eveniment, adica o conferinta a celor din comert si FMCG, a reusit sa adune peste 200 de oameni ? Eu nu mai vazusem pana acum la un eveniment de profil  la Radisson, sala Atlas extinsa si in sala de alaturi si cu scaune pe margine si nu ma asteptam ca daca ajung cu intarziere risc sa nu mai gasesc un loc. Ca doar se spune ca e criza, ca nu mai sunt bugete de conferinte si ca lumea sta bosumflata la birouri si trage la maxim sa ingrase excelurile si power point-urile doar de o iesi P&L –ul prietenos si simpatic. Ei uite ca nu…se confirma inca o data ce tot zic eu de multa vreme si ma ascult singura sau ma sustin cativa fani mai mult sau mai putin anonimi: informatia este vitala pentru succes, informatia eronata este drumul sigur catre esec. Si la evenimentele Progresiv informatie exista, totul e sa stai sa o asculti si sa o filtrezi.

Detalii mai multe si flux permanent de informatii pe:


http://www.magazinulprogresiv.ro/

http://trt.magazinulprogresiv.ro/

Magazinul Progresiv are acum profil si pe Facebook. :)