Uleiul de masline Monini si meniu de canicula

08:34:00 0 Comments A+ a-


 

În zilele în care temperaturile cresc peste limite, pofta de mâncare scade semnificativ și nu mai suntem tentați să mâncăm la fel de mult ca în zilele obișnuite. Când termometrele abia fac față temperaturilor extrem de mari, organismul își pierde pofta de viață și totul tinde să devină monoton, începem să avem o senzație de oboseală de care parcă nu mai scăpăm, iar amețelile sunt și ele un alt factor care contribuie la o zi nu prea plăcută. De asemenea când afară este foarte cald nici pofta de a găti nu este prea mare, în special dacă acest lucru implică și un aragaz încins. Cu toate acestea, specialiștii ne recomandă să ne hrănim corespunzator, cu toate că apetitul este redus.


În perioadele caniculare sunt o sumedenie de alimente ce pot fi consumate, iar prepararea acestora nu durează prea mult:

  • supele reci
  • fructele, în special pepenele
  • ÃŽngheÈ›ata È™i iaurturile
  • salatele


O alegere la îndemâna tuturor pot fi salatele. De la simple la mixte, cu fructe, cartofi fierți sau pui, creveți, nuci și semințe acestea asigură organismului pe întreaga durată a zilei aportul de vitamine de care are nevoie. De asemenea aveți grijă la dressing. Maioneza sau ketchup-ul în exces nu sunt o idee bună când afară sunt peste 30 de grade. Un dressing potrivit și recomandat este cel care are ca bază uleiul de măsline extra virgin. Salata verde, spanacul,ceapa și usturoiul verde, loboda le putem mânca în orice combinații dorim și în orice cantități.

Este de preferat să adăugăm semințe crude (de dovleac, de floarea-soarelui, de in etc.), precum și uleiuri presate la rece, așa cum este uleiul de măsline extravirgin. O salată nu este completă fără dressing. Și nu e vorba doar de gust. Un studiu a scos la iveală că participanții care au mâncat salată cu dressing cu un conținut consistent de grăsimi au absorbit mai mulți nutrienți din legume decât cei care au folosit sosuri cu conținut redus de grăsimi sau fără grăsimi.


Monini vă propune uleiul de măsline extra virgin Monini Classico pentru asezonarea salatelor preferate:


Monini Classico este uleiul de măsline extra ­virgin renumit pentru aroma sa con­secventă.

Este recomandat pentru o mare varietate de utilizări în care într-adevăr completează orice fel de mâncare. Este indicat pentru toate utilizările în bucătărie : salate, sosuri, fripturi, garnituri.


Sursa: comunicat de presa