Cele mai apreciate 25 de evenimente organizate la Iași

10:31:00 0 Comments A+ a-

  Gusturile ieșenilor sunt foarte variate atunci când vine vorba de evenimente, ei apreciază de la festivaluri de muzică, la doborâri de recorduri, expoziții de flori, concerte rock și evenimente culturale. Ieșenii au votat cele mai apreciate 25 de evenimente.Pe primul loc în sufletele ieșenilor este Afterhills, festivalul de muzică și artă organizat la marginea orașului Iași, începând din 2017. Festivalul reunește anual iubitori de muzică și de arte vizuale din toată țara. 


Locul II în top este revendicat de Palas Mall și evenimentul de deschidere în care au fost înălțate simultan 12.740 de lampioane. Această festivitate de deschidere din 2012 a introdus Iașul în Cartea Recordurilor. 


Pe podiumul clasamentului regăsim și Zilele Orașului Iași. Se pare că ieșenii dau dovadă de patriotism local, participă și apreciază evenimentele organizate în jurul celui mai important pelerinaj religios din regiune, care atrage zeci de mii de pelerini în fiecare an, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva. În cele peste 30 de ediții aniversare, ieșenii s-au bucurat de târguri tradiționale, concerte ale artiștilor locali și naționali și focuri de artificii.


De remarcat că, în acest top, tipologia evenimentelor este eterogenă, ceea ce arată diversitatea culturală, deschiderea ieșenilor către nou și oportunitățile pe care le oferă Iașul organizatorilor de evenimente.  Iată cum arată clasamentul general al celor mai îndrăgite 25 de evenimente organizate în  Iași în ultimii 25 de ani: 


1. Afterhills 

2. Deschidere Palas Mall - Lansarea Lampioanelor

3. Zilele Orașului Iași

4. Expoziția „Flori de toamnă” - Grădina Botanică

5. Târgul de Crăciun

6. Noaptea Muzeelor

7. Rock'n'Iași

8. Raliul Iașului

9. Hangariada

10. Rocanotherworld

11. Street Food Festival

12. The Color Run

13. Serile Filmului Românesc

14. Forza ZU

15. Magia Baloanelor

16. Târgul Național de ceramică Cucuteni 5000

17. GFest


18. Concert Vama Veche

19. Umor'n'Iași

20. Porțile deschise la Palatul Culturii

21. Classix Festival

22. Meci CSMS Iași în Europa League

23. Bike Vibe

24. Caravana TIFF

25. Concert Holograf


Topul a fost realizat cu ocazia aniversării a 25 de ani a restaurantului Class, din inima Tudorului, zonă renumită în rândul persoanelor active și cu poftă de viață și distracție.


Sursa: comunicat de presa