Euromobila, experienta dezastruoasa

21:23:00 10 Comments A+ a-


Va previn ca va urma un articol lung, un articol care din pacate este o marturie a faptului ca inca la noi, afacerile romanesti nu respecta deloc regulile de bun simt fata de consumator si ca atare de aia ne merge asa. Am sa incerc totusi sa rezum partea "tehnica" pentru ca este plictisitoare.

Am vrut o canapea noua. Copilul incepe scoala si am vrut sa reorganizam casa. Ca tot omul, am analizat piata, am mers prin magazine, am incercat, am analizat preturi. Am descoperit un model de canapea la niste prieteni, am tot incercat-o si am zis: asta e, pe asta o vrem. Bineinteles ca nu le-am luat canapeaua oamenilor, ci i-am intrebat de unde au cumparat-o si a doua zi ne-am prezentat la magazinul in cauza. Era vorba de Euromobila, au si un site canapele.ro, am vazut-o in magazin, ne-am tot asezat pe ea. Am analizat toate canapelele din magazin si in final am reconcluzionat:da, asta e.


Am facut comanda, am platit avansul si am asteptat cuminti sosirea canapelei. Intre timp, canapeaua veche a fost pur si simplu aruncata la gunoi. Investitia totala ajungea la 3000 de lei, un pret nici prea mare, dar nici prea mic, cam un salar mediu pe economie in 2017. Tinand cont ca o canapea cumperi poate o data la 10-15 sau chiar 20 de ani, am zis sa investim in ceva de calitate. Prietenii nostri, care au cumparat-o cam acum 2 ani, au zis ca e ok, ca e super, am incercat-o si noi in nenumarate randuri si am zis ca isi merita pretul.

Bon, comanda si avans platita prin iulie, undeva prin august asteptam cu mare placere noua canapea. Ca omul care isi cumpara ceva nou, ne-am bucurat, am asezat-o in casa si.... a inceput "distractia". Ba ni se parea ca ceva nu e ok, ba atunci cand o desfaceam nu prea puteam dormi pe ea, ba era cam pe diagonala sezutul si alunecam de pe ea, in fine. Intai am zis ca e prea noua si ca un lucru nou iti da senzatii "noi", dar dupa doua saptamani am stabilit: nu e buna si nu seamana nici macar cu modelul din magazin, daramite cu cea a prietenilor nostri, desi era acelasi model, Philadelphia, asa se numeste, asa se regaseste in sortimentul lor.

Am anuntat la magazin, au venit de la fabrica niste oameni, au constatat ca avem dreptate, au facut proces verbal, au saltat-o si frumoasa canapea ne-a parasit. Si am asteptat, am plecat in concediu, ne-am intors si intr-o zi a sosit inapoi. Cand a sosit inapoi surpriza, era chiar mai rau, mai atarna si o scandura pe dedesubt. Atunci am simtit ca o luam razna. Banii nostri erau in cont la Euromobila si noi de o luna jucam ping-pong, uite canapeaua, nu e canapeaua.

Am cerut oamenilor care ne-au adus-o sa o ia din nou inapoi si sa o rezolve, daca nu, sa ne dea banii inapoi, ca deja batea 11 septembrie la usa si incepea scoala, voiam sa am casa gata pentru ca incepea scoala. Oamenii, desi au recunoscut ca minunata canapea era tot cu probleme, au zis ca nu o mai pot lua inapoi decat cu respectarea procedurii. Procedura spunea ca noi trebuia sa mergem iar la magazin si sa facem reclamatie scrisa. Si am ramas masca. Era evident ca acea canapea nu e ok si tot noi trebuia sa reluam drumul. Refuzam receptia, insa oamenii spuneau ca isi respecta jobul si am inteles. Patronul e patron si te zboara daca nu executi cum zice el. Ne-am dus in magazin sa refacem reclamatia. Acolo am fost socati de atitudinea complet profesionala a unei doamne ce s-a recomandat a fi cadru de decizie - insa nu s-a prezentat ca si nume, nu stim nici azi cine era - si ca este designerul firmei. Dupa cum statea revarsata pe canapea picior peste picior, rasfoind niste cataloage si dand indicatii prin magazin, am crezut ca este cu adevarat o persoana care decide ce se intampla in aceasta firma.

Nu pot sa reproduc dialogul cu dumneaei, dar pot sa spun doar atat ca ne punea fraze in gura pe care noi nici macar nu le gandeam. Cireasa de pe tort a fost sa ne spuna ca firma are avocat si vom vorbi cu el Nu stiu ce era in imaginatia dumneaei, insa avocat isi poate lua oricine si nu cu asta ne speria sa iesim din magazin. Nu ne-am dus sa facem scandal, ne-am dus in  magazin sa redepunem o reclamatie. Doamna ne vorbea complet pe langa subiect, facand comparatie cu tot felul de branduri mari care, chipurile, au si ele problemele lor. Semana in replici cu conu' Catavencu care zicea ca daca Franta are falitii ei, sa avem si noi falitii nostri. Comic in toate discutiile a fost un detaliu ce ne-a fost amintit mereu, ca atunci cand am predat canapeaua era par de pisica pe ea. De acord, avem doua pisici, noi am luat canapeaua si pentru ele si e treaba mea ce fac cu o canapea pe care am platit-o. Defectele insa tehnice, din fabricatie, depaseau cu mult acest aspect care se rezolva cu putin aspirator sau cu o rola de luat scamele. E drept, nu am predat-o ca in tipla, dar noi nu am vrut sa o returnam spre fabrica niciodata.

Pot adauga si eu ca muncitorii care au venit din fabrica, au intrat incaltati in casa fara nici o jena, desi pana si baietelul meu de 6 ani le-a indicat papuceii de unica folosinta din plastic, care se trag peste incaltaminte, pe care i-am pus frumos pe hol. Doar prima data doi dintre ei s-au simtit, insa in celelalte pendulari prin casa noastra, au intrat asa cum erau, fara nici macar sa isi ceara scuze. Unul mirosea si a alcool, dar asta e, nu avea par de pisica.

Dupa ce am depus a doua reclamatie, in sfarsit a sosit si o persoana de decizie, practic cel mai normal om din aceasta ecuatie, cel care a constatat tehnic ca acea canapea nu era executata corect. Tot el ne-a promis ca se va ocupa personal de reparatie si livrare, iar omul chiar a facut asta. Din tot acest lant de oameni, e singurul care a fost profesionist si cu simt uman. A inteles ca nimeni nu isi cumpara o canapea de 3000 de lei ca sa o plimbe prin Bucuresti, intre noi si fabrica. La livrarea finala a fost si el prezent, si-a cerut scuze si a spus ca a transmis problema catre patroni..... el a transmis, insa patronii dorm.

Cateva concluzii dupa o luna si jumatate in care noi ba am avut canapea, ba nu am avut, cert este ca cei 3000 de lei au stat in contul Euromobila.

1. Niciodata nu vom mai cumpara ceva de la aceasta firma si nu vom recomanda nimanui sa cumpere ceva la ei, acest articol chiar asta este, o anti-reclama.
2. Vom evita companiile cu patronat romanesc, chiar daca ma duc la Ikea sau la Kika si dau cu 1000 de lei mai mult, macar stiu ca daca voi cumpara ceva, voi avea exact ce am comandat, adica ceea ce vad in magazin, aia cumpar.
3. Patronii de la Euromobila sunt niste oameni fara nici un fel politica de customer care. De la prima reclamatie si pana acum, nu au trimis nici macar un mesaj de scuze sau o forma de a se revansa pentru faptul ca noi practic din 16-17 august cand am achitat canapeaua si pana pe 13 septembrie cand canapeaua a ajuns la noi in forma finala, nu am beneficiat de un produs pe care l-am platit.
4. Nu am fost ascultati decat dupa ce problema a devenit extrem de evidenta, pana si muncitorilor le era jena ca iar ne aduceau un produs prost.Dar nu aveau nici o putere bietii oameni, ca patronul dicteaza ce si cum.

Puteam fi afurisiti sa ne ducem la OPC, dar nu am mai avut forta si nervii necesari.

So, daca va tenteaza ceva de la faimoasa firma Euromobila cu magazine prin Bucuresti, mai ganditi-va inca o data.

10 comments

Write comments
17 septembrie 2017 la 21:45 delete

Ce experienta!!
Si in afara de experienta, multi nervi, destui bani cheltuiti pe un produs prost fabricat...

Reply
avatar
17 septembrie 2017 la 21:56 delete

Uf, da, una peste alta nici acum nu este chiar 100% ok, insa macar se poate sta pe ea, nu mai e inclinata si putem si dormi.

Reply
avatar
Valeria Chertes
AUTHOR
17 septembrie 2017 la 22:14 delete

Aoleo cred ca i-as fi batut.

Reply
avatar
17 septembrie 2017 la 22:15 delete

...pe cine sa bati, ca bietii oameni erau si ei mirati....ca aia din fabrica si la a doua strigare nu au fost capabili sa produca ce trebuie...

Reply
avatar
Oana
AUTHOR
17 septembrie 2017 la 23:08 delete

Frumoasa distractie...ce sa zic :(....pe banii vostrii :(

Reply
avatar
Corina Corina
AUTHOR
18 septembrie 2017 la 08:30 delete

Pffff ...urata experienta ...sper sa n-am parte de asa ceva ...:(

Reply
avatar
18 septembrie 2017 la 08:36 delete

da, distractie de mai aveam un pic si dansam pe bloc :))

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
19 septembrie 2017 la 21:13 delete

Mda... ciudat! Noi avem un set de canapea de 3 locuri (extensibila) + 2 fotolii de la ei, de vreo 3 ani - super folosite, super spalate, super ok!

Dupa inca 1 an, un an jumate, am luat a doua canapea, 2 locuri, tot extensibila, foarte putin folosita (in birou, deh).

N-am avut probleme deloc cu ei. De niciun fel. Iar canapelele sunt minunate!
Au livrat intr-adevar, mai greu prima canapea & comp., dar ne-au prevenit, ne-au explicat etc. Au livrat mai devreme decat ne-au spus... Oamenii de la magazin au fost super ok.

In privinta mesterilor insa... si grija ptr casa omului.. as mai avea exemple negative destule.

Reply
avatar
15 octombrie 2017 la 23:16 delete

Offf mare e gradina si plina de buruiene.... Eu am canapea de la ei, au fost parolisti si tipa din magazin de treaba, e chestie de acum 10 ani plus si alt oras (Galati). Insa ceea ce ti s-a intamplat e parca e domeniul SF, citeam si mi se urca parul pe mine. Tipa aia nu ar tb sa mai aiba contact cu clientii deloc. Carmen

Reply
avatar