O minte relaxata si un corp tonifiat prins dans

19:48:00 0 Comments A+ a-

De Revelion si cu alte ocazii recente, baietelul meu a vrut sa dansam. Si recunosc ca anumite miscari mi se par ceva mai greu de dus. Mi-am amintit cat de mult dansam in facultate, apoi cand am luat lectii de salsa si tot asa. Cu timpul, dansul a devenit ceva extrem de ocazional, adica doar la anumite petreceri si cam atat. Dar trebuie sa ma refac la acest capitol pentru ca as vrea ca juniorul nostru sa perceapa dansul ca pe ceva ce poti face oricand si care iti face bine.

La inceput de an, am primit un email care mi-a adus aminte ca dansul ar fi chiar mai eficient decat mersul la sala. Nu doar eficient, ci foarte placut. Pare simplu sa te fatai in pasi de dans, insa credeti-ma ca dupa o ora de lectii de dans, iti dai seama exact cum stai cu tonusul muscular.


Asa ca o sa va spun cateva din lucrurile benefice aduse de dans pe care poate nu le stiati sau le stiati si ati uitat. De la scoala de dans Arthur Murray am aflat tot si impartasesc cu voi.

5 motive pentru care dansul iti va schimba viata


1. Prins dans, sanatatea fizica este protejata
Intarirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea in greutate, cresterea flexibilitatii, imbunatatirea posturii sunt cateva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un sport complex, deoarece beneficiile sanatatii fizice sunt completate de cele spirituale. Un ritm de viata activ poate fi uneori obositor, dar prin dans corpul si mintea sunt echilibrate, iar in acest fel, situatiile tensionate pot fi gestionate cu usurinta. Dansul este o forma de exercitiu fizic, potrivita pentru orice categorie de varsta, indiferent de conditie fizica sau silueta.
Dansul imbunatateste functionarea inimii si a plamanilor, intareste masa musculara si sporeste conditia fizica, tonifica musculatura, se pierd kilogramele in plus, elimina riscul de osteoporoza, creeaza o coordonare motrica mai buna, si nu in ultimul rand creste increderea de sine si dezvolta abilitatile sociale. 

2. Dansul amelioreaza stresul de zi cu zi 
Este dovedit stiintific ca prin dans este eliminata o cantitate mare de endorfine, iar atunci cand se intampla acest fenomen, atat mintea, cat si corpul sunt intr-o stare euforica. Endorfinele sunt calmante naturale, eliminate de creier, care reduc starea de stres si anxietate. Astfel, dupa un antrenament intens de dans, endorfinele eliminate calmeaza organsimul si creeaza o atitudine optimista.


3. Dansul inseamna stima si incredere de sine la cote ridicate 
Prin dans sunt invinse o multime de temeri “sociale”, inhibitiile dispar, iar dansatorul devine din ce in ce mai relaxat cu privirile publicului. Frumusetea dansului este data de puterea de a exprima liber fiecare sentiment, fara ca oamenii din jur sa aiba prejudecati. Studioul de dans Arthur Murray asigura un mediu liber, relaxat, in care studentii si profesorii se simt ca intr-o familie.

4. Prin dans se creeaza conexiuni puternice cu partenerul de viata
Echipa Arthur Murray recomanda dansurile pasionale, atat pentru cuplurile tinere, cat si pentru cele cu „experienta”. Dansurile pasionale transmit cele mai intense trairi, incepand cu muzica, care este factorul principal al emotiei, pana la conexiunea creata cu partenerul de dans. Un top al celor mai pasionale dansuri latino mentionam tangoul, rumba si bolero. Aceste trei dansuri sunt o imbinare complexa intre fluiditatea aparte a miscarilor, ritmul senzual al muzicii si libertatea de a pune propria amprenta asupra coregrafiilor. 

5. Dansul dezvolta abilitatea de multitasking
Dansul dezvolta o calitate extrem de importanta a zilelelor noastre-multitasking-ul. Traim in era vitezei, iar abilitatea de a te putea concentra pe mai multe planuri este o calitate foarte apreciata, asadar prin dans se poate ajunge la a detine aceasta indemanare. Invatarea unei coregrafii presupune punerea in miscare a tuturor resurselor, adica  a calitatii de multitasking, pentru a putea imbina: tehnica pasilor, ritmul muzicii si fluidatea miscarilor.

Informatii utile:

Despre Arthur Murray
A doua cea mai veche franciza din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume si este cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari.
Primul studio Arthur Murray din Romania este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al cladirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87 (zona Herastrau)
Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a inceput in 1912, datorita lui Arthur Murray, un simbol american al succesului in antreprenoriat si al dansului de societate.
Pagina de Facebook Arthur Murray Romania: https://www.facebook.com/ArthurMurrayRo