Cum sa traiesti cu un vegetarian

18:19:00 3 Comments A+ a-


Pentru ca am deja 8 ani de cand sunt lacto-vegetariana, as vrea sa va povestesc despre ce inseamna sa mananci altfel decat marea masa a oamenilor si totodata cum e sa fii minoritate gastronomica in familie. Si o sa insist pe felul cum ar trebui sa priviti un vegetarian, fara a va bloca in prejudecati.
  • Sunt lacto-vegetariana asta inseamna ca mananc si mamaliga cu branza, iaurt si pizza.... din care scot bucatile de sunca sau de salam. Nu e ca si cum as manca salata si castraveti in fiecare zi sau numai seminte de chia cu ulei de susan.
  • Vegetarian nu inseamna raw-vegan, deci nu trebuie sa faci glume cu mine ca mananc doar iarba si frunze, nu e cazul. Uneori mananc cartofi prajiti cat un hipopotam.
  • Nu mananc "naturist", oricum nu este un adjectiv folosit corect. Si eu poftesc la un cartof de McDo,  e drept ca mi se face mereu greata de la el, dar asta e.Si saorma se poate face si cu falafel, e chiar mai buna decat aia originala cu carne de pui "hormonel".
  • Mai mananc peste din cand in cand, ou, dar rar, adica doar cand ma apuca vreo foame mai intensa. Chiar recomand si o supa in care a fiert putina carne, gen a trecut o gaina pe acolo. 
  • Vegetarian nu inveti sa fii, ci cam simti ca esti. Daca lipsa carnii te face sa te simti frustrat si fara chef, intoarce-te la friptura si sarmale.
  • Daca inviti un lacto-vegetarian la masa si stii asta, e bine sa ii pregatesti si lui ceva, cat de cat. Nu ne suparam daca ne sunati si ne intrebati ce am dori sa mancam, decat sa stam sa mancam varza de pe sarmale si cartofii din jurul cefei de porc.
  • "Tu chiar nu mananci carne?" Nu, nu mananc. "Vai, si cum ai alaptat??" Tin sa mentionez ca laptele si alaptarea nu au de face cu cantitatea de cefe de porc mancate si laptele de lacto-vegetariana e la fel de bun ca al oricarei mame. Am fost lacto-vegetariana de dinainte de a ramane insarcinata, asa am fost toata sarcina, asa sunt si acum la peste 5 ani de la nastere. De ce nu intrebati asta si pe mamele fumatoare sau bautoare de cafea sau cola?? 
  • Si eu mananc biscuiti, chips-uri, ciocolata, deci nu te feri sa ma servesti daca tu mananci asa ceva.
  • "A, de aia ai slabit!". Nu prea are a face lipsa carnii si faptul ca am o greutate decenta. Am si eu perioade cand ma ingras pentru ca daca mananc paine mai multa sau dulciuri, toxinele se depun sub forma de grasime ca la orice om.
  • "Copilul tau stie?". Nu stiu daca un copil de 5 ani poate realiza ca mama lui nu mananca carne, nu cred ca este preocuparea lui majora, nu am tinut sa ii prezint asta ca pe o chestie iesita din comun. Daca va remarca asta vreodata, o sa gasesc raspunsul corect si care vine din instinctul matern.
  • "Si chiar nu ti-e pofta?" mai imi zice cineva aratandu-mi o bucata de mic sau vreo sarmala. Zic simplu "Nu". Nu pot sa ii spun ca oarecum mi se taie apetitul daca tot mi se flutura pe sub nas tavi cu carnuri. "Si sotul tau cum mananca?" El mananca normal, nu are nici o treaba, facem mancaruri diferite si ne impacam foarte bine.
Cam asta e tot pentru moment.

3 comments

Write comments
Anonim
AUTHOR
16 mai 2016 la 21:56 delete

Susțin stilul de viață (pentru ca nu e o simplă dieta, devine un stil de viață) vegetarian si cred ca ai făcut o alegere sănătoasă însă faptul că iei carnea de pe pizza sau ca recomanzi supa în care a fiert si putina carne nu se mai încadrează acolo. Oricum, thumbs up! :)

Reply
avatar
16 mai 2016 la 21:58 delete

Multumesc, insa nu imi doresc sa limitez la maxim lucrurile, ca idee o supa in care a fiert si putina carne poate mananc de doua ori pe an, din pizza dau carnea la o parte daca nu am alta varianta de pizza pe care sa o comand :)...

Reply
avatar
Oana
AUTHOR
17 mai 2016 la 00:01 delete

Felicitari Ani, eu sunt maaaare carnivora, peste si curcan,vara mananc multe salate, dar nu cred ca m-as obisnuii fara carne <3

Reply
avatar