De ce a plecat tati?

10:09:00 2 Comments A+ a-


Pentru ca peisajul monden romanesc bazaie de atata frenezie a amantlacurilor cu finalizare de noi copii si lasat fara tata alti copii, nu de ieri de azi, ma intreb daca nu cumva noi ca si societate o luam un pic razna cu facutul copiilor. Si nu vorbesc doar de persoane publice, de doamne care trebuie sa apara pe coperta revistelor si cu un copil in brate infofolit in Baby Dior sau Burberry, nu, vorbesc de oamenii normali care nu apar in ziare, care nu sunt pe buzele tuturor bazaitorilor de la TV. Nebunia asta cu "mai apare un copil de undeva" sau " hai sa fac un copil ca poate poate" nu prea isi mai are sensul intr-o lume in care se pare ca incepem sa intelegem care e treaba cu copiii.

Copiii nu sunt nici trofee, nici polite de asigurare, nici demonstratii de feminitate sau de performanta fizica. Sunt alte fiinte care apar, pe care avem norocul sa le primim in viata noastra. Nu noi ii avem pe ei, ei ne au pe noi si ei ne-au ales.


De ce a plecat tati? Intrebarea asta cred ca si-au pus-o milioane de copii pe lumea aceasta, pare o tragedie care intra in normalitate. Pana la urma pare a fi o chestie naturala. Masculul mai paraseste cuibul. 

In 2016 mi se pare mai hidos ca se prezinta asta pe canalele de mass media ca pe ceva cool si interesant. Adica e chiar misto sa povestesti ca mama prin cate chestii ai trecut, ca ai ramas singura cu copiii sau urmeaza sa o lasi pe alta fara tatal copiilor. Sa te prezinti fie ca o eroina care inca invarte afaceri si campanii media si parca ai mai mult succes dupa ce te-a parasit tatal copiilor de care ai acum grija.

Si mai interesant este sa fii relaxata la munte, asteptand un copil facut cu cineva, random, si sa tot te expui in starea ta zen pe Facebook, la TV, in presa, oriunde, numai sa stie toata lumea, negandind un pic ca undeva, intr-o camera, cu un urs de plus in brate, sta un copil ascuns intr-un colt si plange... plange pentru ca nu intelege de ce tata s-a dus sa mai faca un copil cu altcineva.

Nu am nimic cu toate intamplarile acestea si fiecare pana la urma isi face viata cum doreste. Am insa ceva contra mediatizarii acestor situatii ca pe niste chestii super misto, gen model..

Adica e chiar cool ca si barbat sa iti lasi familia si sa mai procreezi pe ici pe colo, iar ca femeie e si mai misto sa ramai eroina cu copii sau sa vezi daca nu cumva mai exista vreun mascul available pe undeva pe care l-ai putea cuceri oferindu-ti serviciile de procreere.

Apreciez pe cei care hotarasc sa puna punct unei relatii care merge in agonie si care nu mai are nimic de a face cu iubirea, dar cred ca lucrurile acestea se fac cu cap, cu rabdare si cu un plan matur, gandit si pregatit cu cap in asa fel incat sa gasesti un moment si un context cat se poate de ok si pentru victima colaterala, adica copilul. E cam dificil sa ii explici unui copil ca tata pleaca pentru ca are un copil cu alta doamna. Te gandesti putin ce va fi in mintea lui si ce cosmar lansezi? 

Copiii nu se fac oricum si nu se asteapta oricum, Daca nici astazi in secolul XXI nu intelegem ca treaba asta inca ne tine conectati la miracolul numit viata si crearea ei si inca vrem sa facem copii doar cu niste scopuri meschine, sa nu ne mai miram de atacuri, de atentate si de fanatici.

2 comments

Write comments
Unknown
AUTHOR
30 ianuarie 2016 la 21:01 delete

Bun subiectul si considrr ca această tema este foarte delicata

Reply
avatar
30 ianuarie 2016 la 21:11 delete

Multumesc pentru comentariu, da, este un subiect greu, de asta consider ca atunci cand doi parinti decid sa nu mai fie si iubiti, sa amane un pic momentul expunerii despartirii si sa pregateasca pe cel mic pentru a primi cat mai usor posibil, daca este posibil, vestea....

Reply
avatar