Super eroii nu au emotii la gradinita

18:11:00 0 Comments A+ a-

Este al treilea an de gradinita pentru noi si de fiecare data acomodarea de dupa vacanta a durat in jur de o luna. Nici anul acesta nu a facut exceptie si acum consider ca suntem readaptati la noul program si noul ritm. Vorbesc la plural pentru ca si eu trec prin acelasi proces ca si Mihai, in fiecare an.  Oricate dovezi obiective am ca la gradinita lucrurile se intampla ok, tot am senzatia ca ceva lipseste si ca poate copilului meu nu ii place ceva.
Singurele mici neplaceri pentru Mihai sunt trezitul de dimineata si imbracatul rapid de la prima ora, dar trece extrem de repede peste, mai ales daca ii reamintesc de faptul ca la gradinita are alte jucarii decat cele de acasa si ca se poate juca cu multi copii.
Cand eram ca si baietelul meu, visam sa ma transform intr-un super erou sau vrajitor si sa imi iau zborul din gradinita sau din scoala oricand as fi vrut.  Personajele cu puteri speciale pareau cea mai buna varianta de a scapa de ceea ce imi placea mai putin la scoala. Desi eram cam tocilara, temele nu imi faceau mereu placere. Ei, ce bine ar fi fost sa am niste puteri supranaturale si sa ma ridic in aer ca Superman, dar nu prea aveam cum.
M-am gandit sa va dau asa niste idei despre ce sa faceti ca sa mai relaxati atmosfera din timpul scolii sau gradinitei, pentru copiii vostri.
Ce este asadar de facut?
Pai hai intai sa incercam sa fim zen, sa ne gandim ca toti am trecut prin asta si ca in ziua de astazi, copiii nostri au acces la mai multe lucruri, ca sunt mult mai puternici decat noi, iar felul in care am ales sa ii crestem le-a inlesnit atingerea autonomiei.

In al doilea rand, hai sa povestim cu cel mic despre scoala/gradinita: ce a facut interesant in ziua respective, ce l-a facut sa rada, ce prieten nou si-a facut. Si, pana la formarea unei rutini, putem sa trecem seara inainte de culcare prin fiecare pas al diminetii si zilei urmatoare: despre cum vom lua un mic dejun delicios  impreuna, cum vom merge in pas vioi pana la scoala/gradinita si cum ne vom distra dupa ore in parc, luand o gustarica delicioasa pentru a ne reface rezervele de energie, cu un iaurt de baut Danonino, cu piure de fructe, preferatul lui.    

Un iaurt de baut sau o branzica Danonino inseamna o gustare sanatoasa cu proteine, calciu si vitamina D si va inseamna si primul pas catre o alimentatie sanatoasa. Sunt convinsa ca cel mic va retine ideea ca mai bine pap un Danonino decat orice alte dulciuri pline de zahar.

Iar la treaba cu joaca eu o sa va aduc si o motivatie suplimentara, delicioasa si sanatoasa: iaurturile de baut Danonino vin cu o colectie de 16 eroi, ce vor deveni parteneri ai copilului in crearea de povesti.
In plus, va puteti inscrie pe www.povesteameacudino.ro si, micutul  va fi, impreuna cu Dino, eroul principal al unei carti personalizate in format digital (pdf). Aveti de ales intre 3 povestiri numai bune sa starneasca imaginatia micutilor:
1.    La castelul regelui Dino
2.    Cu Dino pe taramul viselor
3.    Cu Dino in spatiu


Cred ca va fi tare mandru sa puna pe lista de lecturi si propria carticica cu Danonino. Voi v-ati ales personajele Dino preferate? Multa inspiratie celor mici si voua, parintilor, multa relaxare!