Balerina din cutia muzicala

23:59:00 0 Comments A+ a-

Imi ramane in minte imaginea unei cutiute muzicale, in care se invarte usurel o balerina delicata, o cutiuta asezata o masuta de toaleta din lemn lacuit, acoperita cu o broderie ivorie. E o imagine care mi-a ramas dintr-o pagina de poveste. Nu am gasit decat tarziu aceasta balerina ascunsa intr-o cutie muzicala si m-am amuzat putin, inca si astazi imi place tare mult sa deschid cutia si sa urmaresc miscarea lenta si gratioasa a balerinii.

O cutie muzicala inseamna primul gest de cochetarie al unei domnisoare in devenire. Va fi cutiuta ei unde isi va pastra cerceii, bratara, poate primul biletel de amor, desi nu stiu daca astazi, in epoca tehnologiei, se mai practica acele biletele trimise in timpul orelor, din mana in mana sau lasate in banca.



Pentru ca e vremea vacantelor si copiii incep sa se detaseze de scoala si sa intre putin mai mult in lumea povestilor, ar fi momentul sa le facem cunostinta cu o cutiuta muzicala. Imi place ca acum cutiutele muzicale respecta si trendurile si in loc de balerina avem si personaje actuale, cum sunt calutii colorati  My Little Poney.

O cutiuta muzicala ascunde secrete, pastreaza amintiri, aduce inspiratie si da un alt aer camerei fetitei tale sau coltisorului ei din casa. O va deschide atunci cand isi cauta inelul preferat, cand doreste sa descopere mica ei comoara pe care o stie atat de bine, dar pe care o redescopera de fiecare data. O va arata colegei ei de clasa si isi vor face mici confidente ascultand muzica lenta si placuta din cutiuta. Va visa sa devina o mica balerina si sa faca acele piruete elegante, le va exersa chiar ascultand melodia din cutiuta. Cred ca ai putea sa o faci sa renunte putin la tehnologia moderna oferindu-i in dar prima ei cutiuta muzicala.

Uitandu-ma pe oferta online de jucarii de la Bestkids.ro,  am gasit si cutiute muzicale interesante si va spun ca in cazul meu le caut pentru mine. Pentru ca nu am fetita. Raman in continuare mare fana a cutiutelor muzicale cu balerina, feminine si in care imi pot pastra bijuteriile.

Tu ai alege o cutiuta muzicala pentru tine sau pentru fetita ta?