Cu suzeta sau fara suzeta?

19:14:00 0 Comments A+ a-

Am spus ca voi evita suzeta si nici nu o sa cumpar asa ceva pentru baietelul meu. Asta pana cand am inteles chiar de la pediatru ca o suzeta bine aleasa poate face mai mult bine decat rau, asa cum se spune. Mai exact, sunt tot felul de mituri ca suzeta deformeaza dentitia, ca il invata pe copil sa fie dependent de ceva si ca pe termen lung nu ii este de ajutor. Noua pediatrul ne-a explicat ca pana la 2 ani un bebelus poate folosi suzeta intre mese, asta il ajuta sa mestece si sa isi aline colicile chiar. Pe bebelusii agitati ii ajuta sa adoarma, iar pe cei care plang mai mult intre mese ii ajuta sa manance cu pauze. Baietelul meu avea zile cand dorea sa manance si la o ora distanta intre mese, ceea ce nu era foarte ok, pentru ca regurgita mult si atunci suzeta a fost chiar indicata de pediatru sa fie folosita intre mese. Dupa 2 ani insa trebuie scoasa din uz, chiar si cu scene dramatice. Noi am scapat relativ usor, am "pierdut" treptat cate una pana cand un lup care statea ascuns sub pat le-a mancat pe toate. Amuzant si eficient.



Iata ce va recomand eu din experienta noastra cu suzetele si alte accesorii pentru dezvoltarea dentitiei, mai pe scurt chestii pe care cel mic sa le poata baga in gura fara probleme:
- sa aveti in permanenta mai multe suzete in casa, de culori diferite ca sa le retineti ,
- suzetele trebuie sa fie mereu sterilizate si pastrate intr-o cutiuta ;
- neaparat sa aveti siret pentru suzeta ca cel mic sa o poarte agatata de hainute, altfel va cadea mereu pe jos si nu aveti cum sa sterilizati atat de repede o suzeta;
- cumparati suzete adaptate varstei;
- cautati accesorii pentru dezvoltarea dentitiei cat mai vesele, colorate si atractive pentru cel mic.

Accesoriu dentitie,  Raz Baby Grape Teether, de pe maminet.ro
- accesoriile de dentitie pot fi date celui mic inainte sa adoarma, in felul acesta poate il dezobisnuiti de suzeta.
- dati nume suzetelor si amuzati-va cu cel mic facand jocuri cu ele, tot asa il puteti si dezobisnui de suzeta.

Suzete si accesorii de puericultura inseamna o categorie de produse la care veti apela intens inca din prima luna a bebelusului si va recomand multa rabdare.

Ca si sursa de aprovizionare, va recomand cu incredere magazinul Maminet unde gasiti si un sortiment mare de produse pentru bebelusi, preturi normale, puteti plati online ca sa nu mai aveti grija achitarii produselor la sosirea curierului.

Si nu uitati ca dupa 2 ani sa faceti tot posibilul sa scoateti suzeta din obiceiurile celui mic, dar cu grija si treptat. Inventati un personaj care le fura, gasiti-i un inlocuitor sau inventati un scenariu pe care sa il repetati cateva zile pana cand reusiti sa convingeti pe cel mic ca suzeta a plecat in tara povestilor.