Cu Step by Step as fi invatat si eu germana

16:11:00 2 Comments A+ a-




Imi aduc aminte de clasa primara unde practic am identificat ce imi place si ce nu imi place, materiile preferate si cele care doar imi umpleau timpul. Am observat ca a contat enorm felul de a fi al profesorilor, maniera lor de a preda si deschiderea lor catre copii. Desi am avut la unele materii profesori de o mare calitatea profesionala, nu am reusit sa invat cu ei, pentru ca erau prea inchisi si prea academici pentru un copil pana in 14 ani. Din acest motiv eu nu am putut invata germana sau fizica.

La un moment dat am auzit ca in Vest se faceau metode speciale de predare in scoli , una din metode fiind Step by step.

Exista si in Romania metoda Step by Step si iata ca implineste 20 de ani de prezenta.Initial a fost adusa de fundatia Soros si apoi a ost preluata de  organizaÅ£ia neguvernamentală Centrul Step by Step pentru EducaÅ£ie ÅŸi Dezvoltare Profesională (CEDP).

Am primit zilele acestea un comunicat de presa foarte amplu pe aceasta tema de la www.decisepoate.ro si il puteti gasi si voi pe site-ul lor intr-o forma un pic mai restransa.

Cel mai mult   mi-a placut cum vad ei procesul de invatare, ca sala de clasa este organizata pe centre de activitati deschise, profesorii stau langa copii, sunt 2 mereu in aceeasi grupa. Stai 8 ore la scoala, dar acasa nu mai ai teme. Dimineata intai vorbim despe cum e afara, ce zi e astazi, ce noutati are fiecare si apoi trecem la invatat. Se respecta materia clasica pe care o parcurg toti copiii, insa metoda este diferita si mult mai buna. Eu sincer daca as fi copil la o asemenea clasa, nu stiu daca as mai putea invatat in forma aia clasica cu profesorul stand la catedra si cu controlul caietelor cu teme.  

FasTracKids - un program pentru pitici

15:16:00 1 Comments A+ a-




Prima data sa va spun ce inseamna acest program si citez din comunicatul de presa ca sa aveti informatia corecta:



FasTracKids este un program de educaÈ›ie conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi È™i educatori de talie mondială È™i își propune să fructifice la maximum oportunitățile de cunoaÈ™tere deschise copiilor în perioadă cuprinsăƒ între 2,5 È™i 8 ani, când se formează 80% din conexiunile interneuronale ale creierului uman.  

Mai exact cei mici au ocazia sa faca si alte activitati decat cele normale de acasa sau de la gradinita/scoala, sa interactioneze si cu alti copii si sa invete prin joaca.

Aceasta companie are deja 14 centre in Romania in 9 orase.



Daca aveti pitici peste 2 ani jumate, puteti deja sa va inscrieti la cele doua programe deschise in al doilea sediu din Bucuresti, sunt si reduceri acum de 20% la centrul al doilea din Bucuresti, din zona Piata Alba Iulia.

Spitalul de pediatrie Medlife

15:48:00 4 Comments A+ a-

Am fost cu Mihai in spitalul de pediatrie Medlife de pe Zagazului in septembrie cu internare de o zi pentru o bronsiolita detectata la timp si usoara. De asta am si vrut sa scriu articolul, gandindu-ma ce era sa riscam daca nu ajungeam cu copilul atunci la medic.

Mihai a tot racit si la un moment dat, nasucul nu mai arata ca ar mai avea ceva prin el, insa o tuse ciudata si o respiratie mai grea ne-a atras atentia. Nu avea temperatura, era vioi si am zis ca o fi o stare pur si simplu. Dar dupa o zi de intrebari si nelamuriri , am zis mai bine sa merg la camera de garda de la Medlife sa vedem ce are cel mic. Am fost destul de speriati cand am auzit ca e vorba de bronsiolita, deci de o raceala care a coborat la plamani si ca e nevoie de spitalizare de o zi....care tot spitalizare e si care tot stresul de spital il implica.

Nu as fi mers la spital de stat, preferam sa ma imprumut decat sa il duc acolo, desi si acolo as fi avut nevoie de bani. Ne-a costat o zi de spitalizare 380 de lei pentru ca 300 de lei au fost decontati prin casa de asigurari. In banii astia am avut o rezerva super ok in care am stat eu si Mihai, am avut iaurturi, branzica si banane la discretie, apa, ceai si tot ce a insemnat tratament medical dupa prima administrare de cortizoni si prima tura de aerosolo.

A trebuit sa i se puna branula ca sa i se faca niste injectii cu cortizon pentru relaxarea plamanilor si s-a vazut efectul imediat, Mihai a adormit 3 ore fara sa tuseasca deloc.
Acolo am invatat si de aparatul de aerosoli sau nebulizator, care este un moft pana la un punct. Adica o raceala care incepe si care nu suna bine din prima zi, adica muci care ies greu si o tuse enervanta, poate fi tinuta sub control cu aerosoli. Insa daca raceala deja a ajuns la plamani , aerosolii au doar rol de completare la alt tratament mai serios. Cand raceala e la inceput, se pot face aerosoli numai cu ser fiziologic, pana ajungem la pediatru.