Conferinta Marketing B2B by Evensys, 19 aprilie 2012

12:24:00 0 Comments A+ a-

Conferinta de ieri organizata de Evensys la Hilton a fost dedicata marketingului B2B, insa a oferit multe insight-uri si pentru marketingul clasic si pentru noul marketing, care e ceva mai mult decat ne-a obisnuit Kotler in cartile sale.



Ce inseama B2B?Inseamna o afacere adresata altei afaceri , nu unui consumator sau cumparator individual, "persoana fizica". B2B inseamna de la consultanta pana la servicii de logistica si curatenie pentru firme, de la telefonie mobila adresata firmelor si pana la serviciile bancare adresate firmelor. Si lista poate continua. In B2B poti avea 2-3 clienti sau 500, insa ii cunosti pe fiecare foarte bine, stii ce profil are ca si firma, care este evolutia lui financiara, cine conduce firma respectiva etc. Ca atare , daca esti o firma cu activitate in B2B trebuie sa iti faci o strategie de marketing adecvata si adaptata la acest tip de client, pe care cu siguranta nu il vei atrage cu reclame colorate si promotii dupa promotii, ci prin calitate, siguranta si incredere..sau cel putin cam asta a reiesit si din conferinta de ieri.

Prima prezentare, a d-nei Aneta Bogdan de la Brandient, cred ca a marcat audienta din start si a lasat atat de multe puncte de inspiratie. Cu prezentarea dumneaei cred ca fiecare din sala si-a invatat o lectie.

Pentru ca nu am apucat sa fac live blogging , va invit sa cititi ce au relatat colegii mei de banca , Florenta Danila si Emil Dragota, si din relatarile lor puteti vedea cam tot ce s-a discutat la conferinta. Emil a pus si o galerie foto de la eveniment.

Eu raman pe prezentarea de la Brandient care ne-a dat cateva sfaturi de DO NOT. Tot ce a spus acolo d-na Aneta Bogdan era de bun simt, ceva ce simteai ca stii...dar poate nu aplici.

Detalii si pe blogul Andrei Zaharia care vad ca a apreciat mult prezentarea de la Brandient si de detaliat punct cu punct cei 10 Do not.

Cu ce am ramas eu in minte dupa aceasta prezentare:
- sa nu faci nimic din ce nu are consistenta si nu e sustinut de lucruri concrete;
- marketingul nu este numai responsabilitatea directorului de marketing sau acest director de marketing nu poate fi izolat si de acolo sa gandeasca strategia, ceea ce este marketingul unei companii , trebuie sa fie asimilat de catre orice angajat;
- sa fii responsabil pentru cum ajungi sa faci profit...da, si nu e suficient sa donezi bani si sa plantezi copaci...ci sa ajungi la castig prin metode responsabile ;
- daca nu ai marketing intern coerent, degeaba te promovezi catre clienti.

Voi reveni cu articole care sa continue lectiile primite de la aceasta conferinta. Urmariti www.evensys.ro , vor urma multe evenimente utile si cu date bune pentru cei din business, din online si nu numai.