Concurs - #mama2012

21:58:00 23 Comments A+ a-








As vrea sa imi povestiti ceva despre cum e sa fii mama, orice, nu conteaza, insa in maxim 200 de caractere , ca si comentariu la acest articol. ( plus trimis pe mail la anamariatatucu@yahoo.com si semnat de numele vostru, pe blog puteti posta si ca anonim) Ceva care va place, care v-a ramas in minte , in suflet, fie ca sunteti mama sau nu, tata, sora, orice, ...ce inseamna mama pentru voi sau ce v-ati dori sa fie o mama pentru voi,...sau orice poveste despre o mama. Orice numai sa contina cuvantul mama pe undeva prin text :)...asta ca sa incurajez si pe cei care ezita sa scrie.

Promit ca vor fi premii si le voi anunta curand. Si tot atunci voi anunta si juriul. Asta e, a aparut ideea inainte birocratiei de organizare si am zis sa nu tin lucrurile pe loc.
Data finala de concurs: 29 martie, ora 22:00 singurul detaliu de organizare.

Pentru twitter, folositi #mama2012 si in rest....spor la scris!

PS - daca va simtiti inspirati, puteti scrie mai multe texte, insa nici unul sa nu depaseasca 200 de caractere si sa fie ca si comentariu separat.

23 comments

Write comments
5 martie 2012 la 09:45 delete

Dragii mei, incepem sa avem juriu de elita, , detalii mai vedeti si pe twitter informatii la cald.
Diseara va aparea si o postare cu cine e in juriu pana la sfarsitul zilei si care sunt si primele premii in joc.
Pana atunci , nu uitati, concursul e deschis, scrieti, lasati cuvintele sa spuna tot si mai mult decat atat :).
Fara limite de varsta, nu conteaza sexul, orientarea politica, religioasa sau de social media :).

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
11 martie 2012 la 14:14 delete

Iubire neconditionata si fara limite, grija, responsabilitate si dor atunci cand puiul tau nu e langa tine, chiar daca se afla chiar in camera alaturata. Asta inseamna sa fii mama.

Reply
avatar
11 martie 2012 la 14:20 delete

Multumesc pentru gandurile scrise.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
13 martie 2012 la 12:19 delete

Mama este cuvantul pe care il rostesti fara sa te invete cineva, este iubirea neconditionata si pura, este adierea calda a unui suflet care traieste doar prin tine, este truda continua a unor maini pentru ca sa-ti fie tie bine, este framantarea si zbuciumul neincetat din inima ce bate doar entru tine..., puiul ei drag!
Exista multe forme de iubire-n lume, insa iubirea de mama si pentru mama este cea mai aproape de Dumnezeu!

Reply
avatar
Oana
AUTHOR
13 martie 2012 la 12:33 delete

Cand au aparut mamele pe Pamant atunci s-a inventat Sacrificiul, desi daca intrebi o mama cate sacrificii face pentru copilul ei, iti va raspunde zambind ca pentru o mama lucrurile considerate marete de ceilalti si pe care ea le face pentru copilul ei nu pot fi considerate sacrificii; sunt doar lucruri normale pe care le face din iubire netarmuita.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
13 martie 2012 la 12:37 delete

Mama, pentru mine, este raspunsul la toate intrebarile pe care mi le pun, remediul pentru orice boala sau durere, este omul care raspunde la telefon oricand pentru tine, cu sentimentul ca astepta sa suni, ca sa te ajute, este scrinul caruia iti incredintezi gandurile sau visele, pentru a fi in siguranta, oare ce nu poate fi o mama ? cred ca poate fi orice nascut din iubire ! Mirela Vacar

Reply
avatar
13 martie 2012 la 12:38 delete

Ceea ce scrieti voi e minunat, o cronica despre mama :).

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
13 martie 2012 la 12:38 delete

Mama este fiinta care te invata cu atata rabdare sa mergi, sa mananci, sa vorbesti, sa te porti, sa iti coreiesti un drum in viata... Este langa tine tot timpul chiar si atunci cand nu este pentru ca iubirea ei e magica si nu cunoaste limite. Ea te iubeste si te ajuta neconditionat. In fiecare clipa gandul ei este ca tu, copilul ei, sa fii bine, sanatos, multumit, fericit, implinit. Ea nu cere nimic in schimb, caci prin tine se simte si ea sanatoasa, multumita, fericita si implinita. Mama iti este alaturi toata viata si dincolo de ea, chiar daca tu cresti si uiti sa ii deschizi mai des usa casei, sa ii spui o vorba buna sau sa o ajuti cu un pahar cu apa. Mama este cea care duce tot greul singura fara sa se planga vreodata.
Mama este cea care imbatraneste si moare, de cele mai multe ori, singura... pentru ca noi, copiii nu gasim rabdarea (asa cum a avut ea cu noi) de a avea grija de ea pana in ultima clipa a vietii ei.

Reply
avatar
13 martie 2012 la 12:48 delete

Nu uitati ca textele voastre sa ajunga si pe mail la adresa anamariatatucu@yahoo.com. Multumesc!

Reply
avatar
Cornelia
AUTHOR
17 martie 2012 la 22:42 delete

Mama este cea mai importanta fiinta din viata copiilor sai si va ramane mereu asa.
Sunt mama si iubesc neconditionat, traiesc si simt zi de zi dragoste pura, fericire, emotii, lacrimi de bucurie dar cateodata si de tristete! Dar primesc cel mai frumos cadou: dragostea copilului meu, zambetele lui suave si sincere!
Noi, mamele, vom fi cateodata poate alungate de copii, respinse, vom fi neintelese si la randul nostru nu ii vom intelege... asa cum am facut si noi uneori cu mamele noastre! Dragostea aceasta nu va fi insa niciodata sacrificata, pentru ca de cand ne-au nascut si de cand i-am nascut, s-a creat o legatura magica, divina...

Reply
avatar
18 martie 2012 la 18:27 delete

Cornelia, multumesc pentru eseu, chiar daca ai depasit un pic limita de caractere, textul tau ramane in concurs. Multa bafta!

Reply
avatar
Andreea
AUTHOR
19 martie 2012 la 14:37 delete

Mama este cel mai frumos lucru care i se poate intampla cuiva...experienta de a avea o mama sau a fi mama este ceva unic, de nepretuit. Din pacate multi dintre noi sunt privati de aceasta experienta. Nu cred ca exista un sentiment mai trist decat acela de a nu cunoaste ce inseamna mama.
Si totusi, si mai multi dintre noi nu pretuim indeajuns sau poate deloc cuvantul mama. Intr-o societate in care avem zilnic zeci de copii abandonati, in care sute de copii cresc singuri pentru ca cele care i-au adus pe lume isi castiga existenta departe de ei, in care mii de copii sunt maltratati sau neglijati de cea care ar trebui sa-i aline si sa le croiasca drumul cel bun in viata, cred cu putere ca ar trebui inventat un alt cuvant pentru o femeie care naste un prunc, dar nu ajunge sa fie cu adevarat mama. Mama este un cuvant mult prea pur si prea frumos ca sa le mai putem numi in continuare mame pe toate cele care aduc pe lume un suflet.
Inainte de a stii ce este mama, trebuie sa simti ce este mama.

Reply
avatar
19 martie 2012 la 14:51 delete

Multumesc, Andreea si bafta in concurs! din pacate exista si texte triste despre mama, insa e firesc. Nu toti copiii au bucuria sa ramana cu mama langa ei.

Reply
avatar
20 martie 2012 la 10:19 delete

Buna dimineata, asteptam si azi eseurile voastre!

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
22 martie 2012 la 09:15 delete

Mama - cel dintai cuvant, cel mai dulce zambet, cel mai sincer suflet, cel din urma vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mandra floare, cea mai scumpa carte.
Mama - lacrima tarzie, vesnica icoana, inger de-naltare, candela aprinsa! Candela a vietii, care nu se stinge, care lumineaza si pe veci vegheaza!
Mama-nume sfant am vietii inceput,mama-amintind un dor de demult...............mama.

Maria Vasile

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
24 martie 2012 la 19:47 delete

A fi mama inseamna ca iti este ingaduit sa cladesti un proiect de nemurire. Sa reinveti cum se declina “a iubi”. Sa redescoperi sensul lui “a fi”. Sa speri ca vei lasa mostenire triumful binelui.

Reply
avatar
24 martie 2012 la 19:51 delete

Multumesc, sunt atatea cuvinte pline de inteles, intrevad in spatele textelor si zambete, dar si cate un oftat.... Ma bucur ca impartasiti aceste ganduri pe blogul meu.

Reply
avatar
29 martie 2012 la 04:04 delete

Mama este singura fiinta care te invata sa mergi si care se sacrifica pentru a fi bine, care iti calauzeste pasii chiar si de la distanta, cu un gand. Mama te asteapta mereu cu sufletul cald atunci cand te intorci chiar daca poate trec si ani.
Mama este mama, indiferent de varsta copilului.

Reply
avatar
29 martie 2012 la 19:25 delete

Multumesc, mai sunt cateva ore si concursul se va incheia, va rog sa trimiteti si pe mail, asa cum am mentionat, toate textele cu care participati la concurs. Multa bafta si multumesc inca o data pentru cat de frumos ati scris!

Reply
avatar
Adela
AUTHOR
29 martie 2012 la 20:42 delete

- Mi-e cam rau! Cred ca iar am inceput problemele cu stomacul. Si nu am nici un chef de doctor si regim alimentar! :(
- Ce-ai patit?
- Uite... m-am imprietenit cu bobocii.
- Mah, eu cred ca esti insacinata! :D
- Eeei, asa de repede? Nu, nu cred. Vine toamna si cu problemele mele cu stomacul...
- Ia cumpara tu un test, si vezi. Eu zic ca vine bebe si-o sa fim mami si tati :D

Da, asa a inceput povestea noastra de parinti. Fara “cand esti mama stii”. Fara incercari, fara straduinte. Pur si simplu ne-am gandit ca dorim un bebe si am putea incepe, si... tati a stiut sigur-sigur, desi era “peste mari si tari”. Mami... mai are o luna de exersat, ca pe urma “intra in paine” :D.

Reply
avatar
Daniela Munteanu
AUTHOR
29 martie 2012 la 21:52 delete

A venit primavara. Ne bucuram de mangaierea si de caldura primelor raze de soare, de frumusetea primilor ghiocei si de cantecul pasarelelor. Intr-un mod straniu, oricate probleme am avea, fiecare dintre noi, ne dam voie singuri, automat, sa zambim chiar fara motiv. Pur si simplu ne simtim fericiti.
Inainte obisnuiam sa ii spun mamei La multi ani si cat de mult o iubesc doar de doua ori pe an: de ziua ei si primavara, de 8 martie. Ceea ce nu stiam atunci eu era ca, de fapt, mama ESTE insasi primavara.
Intr-o zi am mers cu un prieten foarte drag intr-o alta localitate, ca sa o vizitam pe mama lui. Nu stiam ca locuieste intr-un azil pentru persoane bolnave de Alzheimer. Am plans cand am vazut-o si in momentul acela am realizat ce norocoasa sunt pentru ca mama mea traieste si pentru ca este bine.
De atunci nu pierd nici o ocazie sa ii transmit toata dragostea mea. Zambetul ei ma mangaie si caldura ei ma imbratiseaza. Mama mea e cea mai frumoasa fiinta de pe Pamant iar vocea ei este cel mai frumos cantec.
Mama mea ESTE insasi primavara.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
29 martie 2012 la 23:06 delete

nu sunt parinte si nici nu am idee despre cum e sa fii parinte, dar stiu cum e sa ai cea mai buna mama, ea a fost cea care m-a sustinut neconditionat, ea a fost cea care m-a aparat si tot ea a facut tot posibilul ca eu sa fiu fericit !
tot ce imi doresc acum este ca in viitor sa ofer copiilor mei ceea ce mi-a oferit mama pentru ca astfel "produsul" final va fi unu de calitate :)

Reply
avatar
30 martie 2012 la 10:22 delete

Dragii mei, tot ce ati scris voi este superb, imi pare rau ca nu am premii pentru fiecare text. Saptamana viitoare voi anunta castigatorii alesi de juriu, sa aveti un week-end frumos!

Reply
avatar