Valentine's Day sau..e suficienta o zi sa celebram iubirea?

10:33:00 0 Comments A+ a-

Daca doriti sa aflati toata partea de istorie si legenda care sta la baza zilei de Valentine's , vedeti aici pe Wikipedia in detaliu.
De retinut este ca acest personaj Sf. Valentin a facut minuni prin iubire si nu si-a vandut sufletul romanilor, ramanand la credinta sa si facand aceleasi lucruri legate de iubire. Celebra casatoriilor soldatilor romani, chiar daca acestia nu aveau voie sa se casatoreasca, pentru ca Imparatul Roman considera ca soldatii singuri sunt mai buni decat cei insurati.



Iata cum arata o felicitare de Valentine's in 1910:
File:BigPinkHeart.jpg

Incet incet Valentine's Day si-a cam pierdut din ideea de baza, aceea a iubirii, si s-a dus mai in zona comerciala a iubirii, ca vrem nu vrem are si ea ceva. Ceva de genul : Eu iti dau bomboane si flori si tu..vrei sa fii prietena mea?

In aceasta perioada se exploateaza dorinta aceasta de materializa sentimentele sau starile legate de iubire prin tot felul de artificii - flori, bomboane, jucarii de plus, cina romantica, sejur nu stiu pe unde , lenjerie si diverse alte articole. Altii, care sunt departe unii de altii, isi trimit mailuri cu felicitari cu inimioare sau sms-uri in versuri. Deci si mediul online e propice sa dea cale libera exprimarii iubirii.

Totusi noi suntem zilnic purtatori de iubire si sarbatorim in fiecare zi iubirea pe care avem pentru cineva sau pe care o primim.

Eu va urez ca zilnic sa aveti un Valentine's Day pe care sa nu fie nevoie sa il memorati neaparat...pentru ca maine va fi si mai bine :).