1 pentru 1 - Elena Ianosi

14:23:00 0 Comments A+ a-

Revin la mesajele mele din seria “1pentru 1”. Cred in continuare ca fiecare dintre noi poate ajuta pe altcineva, o singura persoana, si in felul asta am putea reduce gradul de saracie din aceasta lume si implicit am aduce mai mult bine pentru toti. Si iata o poveste care te poate face sa intri in “1 pentru 1”. Pana acum cand scriam despre "1 pentru 1" alegeam rubrica Babybook, acum insa "1 pentru 1" isi va lua locul meritat, pe blogul meu principal si as vrea sa cititi cazurile din aceasta serie si sa si actionati, fiecare in ce fel poate.


Cand am citit prima data mesajele Elenei Ianosi de pe imparte.ro m-a surprins poza copiilor – doi gemeni simpatici cu ochisori patrunzatori. Insa nu mi-am dat seama de necazurile prin care trece Elena decat cand am citit in detaliu mesajele ei si de asemenea cand am inceput sa am un schimb de mailuri cu ea.

Profilul ei de pe imparte.ro:
adresa de mail: elenaianosi@yahoo.com

Elena Ianosi are 4 copii, 2 gemeni de 10 luni – baiat si fetita, un baietel de 3 ani si o fetita de 8 ani.
Daca pentru tine fiecare dimineata inseamna o noua cafea si un nou plan de cum o sa iti petreci ziua, pentru Elena fiecare dimineata inseamna inca o incercare grea, desi fericita, de a da de mancare celor 4 copii. Elena nu primeste indemnizatie si nu are alt venit decat alocatia copiilor si salarul sotului care se duce in mare parte pe plata ratei la apartamentul in care locuiesc.
Elenei ii este imposibil acum sa lucreze ceva, grijile zilnice pentru cei 4 copii inseamna deja doua joburi grele cu norma intreaga. Acum ceva vreme nu mai avea lapte praf pentru cei mici si a fost obligata sa le faca fiertura de orez. E o solutie de compromis pe care din pacate o fac si centrele de copii sau maternale atunci cand nu au fonduri.
Tot ce isi doreste este sa aibe in primul rand cu ce sa isi hraneasca copiii in asa fel incat sa ii tina sanatosi si  sa le asigure o dezvoltare normal.
Ma bucur ca are acces la Internet pe care il explica ca fiind prioritar in educatia fetei cele mai mari, care are nevoie de net pentru a face diverse teme pentru la scoala. E greu uneori sa alegi intre mancare si educatie si ma bucur ca desi ea are atatea necazuri materiale, tine sa aibe un minim de informative pentru ea si copii.
Maine este Mos Nicolae, Elena nu are ce sa le puna in cizmulite copiilor.
Peste vreo 3 saptamani este Craciunul. Eu sunt convinsa ca pana atunci fiecare din noi poate gasi ceva cat de mic sa ii trimita Elenei.

Adresa ei este:
DESTINATAR: IANOSI ELENA
STR TEIULUI,NR 7,BL 7,SC B,ET 1,AP 4
LOCALITATEA SLATINA, JUDET OLT,