Cum ma mai imbrac?

20:12:00 0 Comments A+ a-

Cred ca eterna intrebare a femeilor din fiecare dimineata este "azi cum ma mai imbrac?" si intrebarea revine si in decursul unei zile de cateva ori atunci cand mai avem si evenimente.
Urmaresc cu mare placere o emisiune de pe canalul Discovery Travel & Living, What not to wear si mesajul este extraordinar de bun si anume ca nu ai nevoie de un camion de haine, ci doar de cateva , de calitate foarte buna pe care sa le poti combina. Si in emisiune se invita diverse doamne care din cauza comoditatii sau a complexelor se imbraca intr-un fel care le dezavantajeaza complet. Gazda emisiunii e un cuplu de stilisti foarte simpatici si priceputi care iti pun la dispozitie un card de 5000 de dolari cu conditia sa arunci garderoba ta la gunoi si sa iti cumperi una noua dupa regulile lor... ce as participa si eu la emisiunea asta :).
Dupa ce am urmarit emisiunea aceasta, mi-am adus aminte si de emisiunea pe care o facea Catinca Roman la un moment dat pe Romantica si care de asemenea era extrem de utila, chiar daca nu avea conditiile materiale ale emisiunii mentionate de mine mai sus.
Si iata ce am invatat din ambele emisiuni ( sper ca emisiunea Catincai Roman sa revina curand pe ecran, in orice alta forma):
- trebuie sa iti alegi hainele care iti vin bine si in care sa te simti confortabil;
- la alegerea marimilor nu trebuie sa iti impui clisee de genul "sunt prea grasa sa port S"..e posibil ca dintr-o anumita colectie de haine sa iti vina bine si ceva marimea S. Intotdeauna hainele trebuie probate si incercate, atat cat permite magazinul si haina in sine. Pentru sacouri , pantaloni, fuste si rochii obligatoriu trebuie sa probam inainte de a cumpara;
- toti pantofii pe care ii avem trebuie sa fie comozi, purtabili, nu are sens sa ne luam pantofi cu toc de 12 daca stim ca nu ii vom purta niciodata sau daca mergem undeva cu ei si stam tepene in acelasi loc sau plecam cu bataturi la degete. La pantofi nu avem voie sa facem rabat la calitate, no matter what.
- a asorta nu inseamna sa ne imbracam de sus si pana jos in aceeasi culoare - putem combina culori, nuante si chiar texturi si apoi sa ne uitam si sa analizam in oglinda. Imi plac mult de tot combinatiile de pantofi nude cu posete de culori tari - rosu, fuchsia, verde sau pantoful sa fie de culoarea posetei insa de o nuanta mai inchisa si de alta textura.
- conteaza enorm lenjeria intima, un sutien prost ales poate ruina o bluza sau tocmai poate transforma un simplu tricou intr-un top cu tinuta. De asemenea linia care se vede de la bikini sub o rochie sau sub un pantalon, strica tot!
- ador suprapunerile - top stil maieu cu o camasa desfacuta la nasturi si de aici poti face tot felul de combinatii, mai adaugi si o esarfa sau bijuterii mai mari si ai alta tinuta complet fata de cum ai purta camasa inchisa la toti nasturii.

Cam asta pentru aceasta seara, dar revin cu noi idei pe tema aceasta.