Cezar Baciu imi trimite astazi in „rappel des titres” o provocare la shopping facuta de Facebook

09:46:00 1 Comments A+ a-


In fiecare dimineata primesc de la Cezar Baciu un „rappel des titres” care vine la fix pentru omul comod din zona de retail sau FMCG ( cine stie cunoaste)  care vrea dimineata sa stie toate stirile importante din domeniu, dar fara sa stea o ora pe google si pe alte site-uri sau sa astepte sa-i dea corporatia mailul clasic cu „revista presei”, asta daca corporatia are asa ceva si plateste la zi abonamentele la ziare sau la vreo firma din domeniu. Deocamdata acest rappel e moka, cine mai vrea cat e oferta, sa imi zica , ca doar „dar din dar se face dar”. Fac forward, promit, contra un comentariu mic pe blogul meu si un mesaj catre adresa mea de mail blog.ladybook@yahoo.com cu adresa ta de mail ...daaa, ca doar unde o sa dau forward?

Si ca tot ziceam de oferte, astazi Cezar a pus in lista de „rappel” un titlu care mi-a placut si pe care am dat click imediat:
Economatul Facebook: reţeaua de socializare oferă membrilor cupoane de reduceri în magazine: http://www.zf.ro/business-international/economatul-facebook-reteaua-de-socializare-ofera-membrilor-cupoane-de-reduceri-in-magazine-7692149

Ideea e super, insa deocamdata e la americani, doar la ei acasa si se intampla simplu si repede cum se intampla totul la americani, de la mancare pana la accidente-  ai un smartphone, esti la cumparaturi, te conectezi pe Facebook , gasesti reducerea si profiti de ea. In articol sunt cateva exemple care m-ar ridica si pe mine de pe mormanul de pernute si as pleca cu burtica de saptamana 40 la un mic shopping, ia vedeti mai jos citat , eu la Gap m-as duce:

Mai multe lanţuri de magazine din SUA vor lansa oferte speciale prin intermediul acestei aplicaţii. Reţeaua de restaurante mexicane de tip fast-food Chipotle oferă două antreuri la preţ de unu, magazinele de mobilă şi decoraţiuni Macy's oferă reduceri de 20% , iar retailerul de îmbrăcăminte Gap dă gratis câte o pereche de blugi primilor 10.000 de persoane care folosesc aplicaţia într-un magazin propriu.

Si o chestie si mai tare, Facebook da avantajul acesta moka si catre comercianti si catre utilizatori, da, normal, dar va dati seama ce trafic fac si cata lume butoneaza smartphone-ul cand intra in magazine??
De cand visez la asa ceva, asta de cand am inceput eu la un moment dat sa discut cu firmele care aduc tehnologii de cupoane valorice sau de reduceri prin sistem SMS, dar mai marii din retail din Romania considerau ( si unii inca considera) ca e cam pierdere de vreme asa ceva.
Desi eu tare as vrea pe urmatorii 2 ani sa am zilnic pe telefon, sub orice forma, fie prin Facebook, prin sms sau orice altceva niste reduceri la niste articole,  mai ales la scutece, biberoane, jucarii, carucioare, carti de povesti, dar si la magazinele mele preferate – Esprit, H&M, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Peek & Cloppenburg, Zara, Mango, Guess, Geox, Sephora, Douglas, Beautik, l’Occitane, la Pukka Food si la Bacania Veche, pentru magazinele online Rangali , Bio-Cosmetics si FashionDays......eee....deja imaginatia mea zboara, mai ales ca acum "vizitez" mai rar si neconsistent aceste locuri imbietoare.

Asadar eu sper ca Facebook sa lanseze repejor chestiunea si pe plaiurile noaste de shopping  si sa vad atunci lumea butonand pe telefoane in magazine mai cu zel decat acum cand isi trimit sms-uri prietenesti de avertizare cu cat a mai crescut pretul la ulei sau la zahar.



1 comments:

Write comments
Zizi
AUTHOR
13 noiembrie 2010 la 19:14 delete

Din cite citesc pe net despre Romania, este o confuzie generala despre cupoanele de reducere. Magazinele online ofera cupoane de reducere numai clientilor, adica celor care au intrat deja pe site-ul lor, ceea ce il transforma pe cumparatorul ocazional intr-un cumparator fidel. Dar uita ca se adreseze cumparatorului in general, acel cumparator care inca habar nu are de magazinul respectiv. O alta chestie care ma surprinde, lumea considera ca reducerile sint foarte mici si nu mmerita efortul. Gresit inca odata. Tragi linie la sfirsit de ani, constati cu stupoare ca nu ai cheltuit o importanta suma de bani. Daca ai pune acei bani deoparte de fiecare data cind folosesti un cupon, lumea o sa vada ca a meritat efortul.
Am mai citit un articol de pe Unica.ro foarte dezinformant facind o imensa confuzie intre vouchere si cupoane de reducere.
Exista deja site-uri portal de cupoane de reducere dedicate numai Romaniei. Lumea e reticenta inca, atit firmele cit si cumparatorii. E pacat ca nu luam ce este bun de la americani. Preluam numai ce este rau.
Nu ca vreau sa imi promovez site-ul prin comentariul meu, dar de ce nu pina la urma
www.cupoanereducere.ro

Reply
avatar