Ai grijă de imunitatea ta cu DETRICAL
Știați că organismul uman are capacitatea de a produce singur vitamina D?
Însă, pentru aceasta, este nevoie să fie îndeplinită o condiție importantă: expunerea zilnică la soare minim 15-20 de minute. Acest lucru nu este ușor de făcut, mai ales în această perioadă dificilă pe care cu toții o traversăm, în care trebuie să stăm în casă, dovedind astfel că putem fi responsabili și precauți în fața amenințării atât de prezente.
Pe lângă bine-cunoscuta Vitamina C, trebuie să știm că, de asemenea,Vitamina D, cunoscută și drept „vitamina soarelui”, joacă un rol esențial pentru menținerea sănătății întregului organism. Unul dintre rolurile sale este acela de a menține nivelul normal de calciu și fosfor în sânge, dar și de a facilita absorbția calciului în corp pentru oase puternice și dinți sănătoși.
De asemenea, vitamina D are un rol deosebit de important în protejarea și întărirea sistemului imunitar și în susținerea funcției musculare normale.
Primele semne ale unui sistem imunitar slăbit
Din când în când, ne putem confrunta cu stări neplăcute de apatie, lipsă de energie și concentrare, iar acest lucru se poate intensifica în special în sezonul rece. Toate aceste lucruri sunt semne că sistemul nostru imunitar este slăbit și că a venit momentul să facem ceva pentru a ne proteja. Ei bine, deficitul de vitamina D poate fi unul dintre cei mai importanți factori în slăbirea sistemului imunitar, motiv pentru care trebuie să acționăm în consecință pentru a ne apăra de virusurile care ne “pândesc” la tot pasul. Studiile de specialitate efectuate arată că mai mult de jumătate din populația României suferă de deficit de vitamina D.
De aceea, e bine de știut că o simplă analiză de sânge poate identifica foate ușor dacă ne confruntăm sau nu cu deficit de vitamina D.
Ce e de făcut?
Pentru ca sistemul nostru imunitar să țină piept afecțiunilor sezoniere, specialiștii recomandă ca Vitamina D sa fie luată în așa zisele luni cu R – așadar, în lunile de toamnă și iarnă, dar desigur și pe tot parcursul anului, în cazul în care pe timpul verii nu s-a asigurat o expunere adecvată la soare, care să permită sinteza în piele.
Doza zilnică recomandată pentru copii este de la 400 la 600 UI, iar pentru adulți este de la 800 la 2.000 UI. Cei vârstnici au nevoie de 1.600-4.000 UI pe zi. Un aspect important de reținut este faptul că doza necesară fiecărei persoane crește odată cu vârsta și greutatea corporală.
Care sunt cele mai eficiente surse de vitamina D?
Pe lângă expunerea solară, alte surse de vitamina D se pot găsi în alimente: uleiul de ficat de cod, sardinele, tonul, somonul, produsele lactate, ouăle, pâinea și cerealele, dar aici cantitatea conținută este mai mică. Pentru a putea obține aportul zilnic necesar de vitamina D, putem apela la suplimente alimentare ce au la bază această vitamină esențială.
DETRICAL este un produs pe bază de vitamina D disponibil în farmacii, cu multiple forme de prezentare (1000 UI, 2000 UI și 4000 UI). DETRICAL susține funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la menținerea sănătații sistemului osos și muscular și menține sănătatea dinților. De asemenea, pentru nou-născuți și copii există DETRICAL Baby, sub formă de picături orale, care se administrează în dozele recomandate de medicul pediatru.
Pentru mai multe informații, puteți accesa www.detrical.ro.
Sursa: comunicat de presa