Ne unim in scandaluri, avem nevoie de falsi eroi

15:49:00 1 Comments A+ a-


Am foarte multe fobii si multe din ele sunt alimentate de lucruri pe care le vad si le simt zilnic. Copii abuzati, copii care nu au ce sa manance, femei batute, batrani cu o pensie mizera, pensionari care nu isi pot cumpara medicamentele, animale lovite pe strada, oameni tratati cu violenta pentru ca au alta religie sau alta orientare sexuala decat ceilalti, oameni loviti pe strada, cladiri nesigure construite cu avizul lui peste si care risca sa creeze victime etc... in mintea mea e clar ca acel Ev Mediu urat si obscur inca exista. Nu e normal si nu pot sa accept ca ne unim sa facem spume pe blog pentru tot felul de cauze create si semi-artificiale, dar nu am vazut niciodata bloggeri sa se uneasca pentru niste cauze reale.Doar poate la Colectiv. Chiar e nevoie doar de asa ceva ca oamenii sa inceapa sa reactioneze uman?


Am dat share pe pagina mea de Facebook la acele cazuri de localitati unde copiii nu pot ajunge la scoala pentru ca nu exista drum pana acolo. Am mai dat share la nu stiu ce orfelinate unde copiii sunt fie tinuti legati, fie sunt dusi la doctor doar cand tasneste puroiul din ei. Nu va ingretosati de asta, ingretosati-va ca nu stiu orgolii se bat in blogosfera. 

Bullying-ul este peste tot, oameni buni. Absolut peste tot. Din ce se hraneste el? Uite din cazurile spuse mai sus, din copii abuzati, din copii crescuti cu superficialitate si din demonstratii ca "se poate si asa". Ne dam de ceasul mortii sa facem ceva campanii anti-bullying, desi toate raman ca si proiect in stand by. Nu face nimeni niste programe de educare solide pentru educatia copiilor si a adolescentilor pe tema asta, indirect si pentu adulti. Eu una m-am obisnuit sa mi se spuna in diverse feluri, am capatat o oarecare imunitate, dar vad copii la nivel de gradinita care se ataca la un mod urat si acolo in continuare nu se face nimic. Copiii care se ataca acum la 4-5 ani sunt viitorii actori pe tema bullying-ului peste mai putin de 20 de ani. Nu am vazut un blogger mare si care se lauda cu atata experienta si trafic, sa faca un mare gest si un mare buzz cu ceva omenesc. Da, mai pun oamenii cate un articol despre cate o campanie CSR pentru ca au primit si buget si na, chiar ii inteleg. Dar sa vad un mare blogger ca face o adevarata revolutie pe blogul lui si ca instiga lumea la umanitate, la a fi oameni, nu am vazut.

Pe blogul acesta am maxim 1000 de unici pe luna, nu sunt blog mic, sunt un purice in blogosfera generalista. Nici nu ma duce mintea ce as putea face eu. Am inceput sa fac ceva pe blogul de beauty unde am audienta mult mai mare, #frumuseteaestelatfel, asa se cheama hashtag-ul proiectului si acolo incerc sa fac discutii cu femei altfel si care au o frumusete altfel. Dar proiectelul asta adaptat la tonalitatea unui blog de beauty este o picatura de apa intr-un ocean. Dar e bun si el. Am avut un articol-interviu cu o fata transgender si inca nu m-a comentat nimeni urat, chiar am primit aprecieri, Doamne Ajuta, sa mearga tot asa acest proiect.

Dramele personale sunt intotdeauna tratate dintr-o perspectiva de orgoliu, de asta nici nu aduc rezultate cand sunt transpuse ca lamentare in masa. Cand mi s-a spus de mica ca sunt urata si arat ca un paianjen cu ochelari ( era bullying la greu si acum 30 de ani si la scoala si chiar si in familie), am luptat cu indarjire si orgoliu sa demonstrez ca nu sunt asa. Natura m-a ajutat un pic, am trecut de treaba aia, nu pot sa spun ca nu am ramas cu niste urme, dar nu mi-am creat aliati si partid care sa ma numeasca pe mine eroina cu ochelari, am facut eu singura ce era de facut, m-am indepartat complet de oamenii care continuau sa ma considere oaia neagra si urata a familiei si a anturajului. Lumea e mare si exista o mare posibilitate sa iti gasesti un loc unde sa fii binevenit. Ce nu inteleg este faptul ca oameni cu ceva scaun la cap, studii si experienta pe comunicare creeaza niste furtuni in pahare cu prosecco. As vrea sa vad acesti oameni facand cu adevarat o campania antibullying, pro-umanitate, nu scurmand in mizerii si improscand la randul lor cu alte mizerii.

Si da, sunt si eu urata uneori, si cu celulita in dotare, uneori si gospodina obosita si o "epic failure" , si o "ce cauta asta in beauty?", si naspa, si aud asta in urma mea, dar nu m-am dus cu para la aia mari si tari sa ma lanseze eroina. Despre asta e vorba, hai sa ne unim pe chestii serioase, vreau sa vad un blogger mare si cu notorietate ca ne pune la treaba sa facem o campanie pro-umanitate pe bune, nu maimutareli. Eu as face, dar chiar nu stiu cum.

1 comments:

Write comments
Unknown
AUTHOR
7 iulie 2016 la 11:46 delete

Stiu la ce referi in acest articol, si imi pare rau ca si intre voi exista invidie si rautate.

Reply
avatar