Shopping de bebe

16:42:00 0 Comments A+ a-

Ma gandesc la perioada de acum cam 5 ani.. Eram cu o mare lista de cumparaturi in fata, cu domnul Google deschis pe ecranul computerului si cu prea putine magazine online capabile sa ma ajute sa fac cumparaturi fara sa ma deplasez. O sa spuneti ca eram lenesa. Eram foarte lenesa, aveam vreo 12 kilograme in plus si eram gravida cam in luna a 6-a spre a 7-a. De atunci incepusem sa ador treaba cu shopping-ul online, insa nu imi iesea mereu. Nu gaseam online nici scutece, nici lapte praf si nici hainute de bebe. Puteti verifica, acum 5 ani magazinele online dedicate proaspetelor mamici erau aproape inexistente

Ma intorc la lista de shopping pentru ca ma gandesc ca, asa cum eu cautam sugestii, sunt sigura ca macar cateva dintre viitoarele mamici care ma citesc tot mai cauta idei si sugestii de lucruri pe care neaparat trebuie sa le cumpere pana apare bebe. Sa le luam pe rand.


Hainute si paturici
V-as recomanda sa luati hainute si paturici, plus prosoape de baite pentru bebelus, estimand un necesar de maxim doua saptamani. De ce spun asta? Marimile la hainutele de bebe sunt o mare harababura, de exemplu eu cumparasem hainute de nou nascuti care i-au ramas mici copilului dupa 5 zile de cand l-am dus acasa. Mai bine asteptati ca cel mic sa apara pe lume si faceti apoi aprovizionarea in functie de dimensiunile lui de start. Luati paturici subtirele de bumbac, body-uri cu maneca lunga sau scurta in functie de anotimp si pantaloni cu botosel la capat, nu o sa aveti cum sa ii puneti sosetute la inceput, adica in prima luna. Scutece este bine sa iti iei deja din prima dimensiune un pachet mare, sa fie, vei vedea pe parcurs cam cate consuma cel mic.

Mobilier si accesorii
Piesa de baza este patutul celui mic pe care trebuie sa il luati in asa fel incat mamei sa ii fie usor sa umble cu el. Si aici ma adresez viitoarei mamici: gandeste-te ca va trebui sa te apleci peste acest patut de mii de ori, sa il ridici pe cel mic, sa il pui la loc, sa il invelesti sau sa te joci cu el. Asadar alege un patut a carui salteluta sa fie demontabila pe nivele de inaltime. Fara pernuta, nu are nevoie de pernuta si fara plapumioare, daca tii in camera o temperatura indicata pentru copil, este suficient sa il invelesti cu o paturica usoara de bumbac sau din alt material usor. Masa de infasat poate fi si improvizata undeva, mai ales ca o vei folosi pana la vreo 4-5 luni, dupa asta bebelusul va fi prea mare de pus acolo, te vei descurca sa il pui pe pat ca sa il schimbi. Neaparat cadita de bebe trebuie luata si gandit si amplasamentul ei. Eu as pune si scaun de alaptat pe lista, eu l-am solicitat a doua zi dupa ce am ajuns acasa de la maternitate, este de mare ajutor. Dupa ce am incercat toate fotoliile din casa, canapeaua si am pus toate pernele in jurul meu, mi-am dat seama ca nu imi gasesc o pozitie in care sa alaptez fara sa am dureri de spate.

Jucarii
Glumesti? Da, poti lua niste figurine din panza, usor de spalat, colorate, insa se va juca cu ele ceva mai tarziu. Balansoare si scaunele colorate nu te grabi sa cumperi decat dupa ce te lamuresti care sunt preferintele celui mic. Vei afla pe parcurs ca pana si un bebe de 2-3 luni stie sa isi exprime parerile si preferintele. Totusi, daca insisti sa iei si jucarii, orienteaza-te catre acele lucruri pe care bebe le poate baga in gura fara pericol de a inghiti ceva si la jucarii care se pot spala usor la masina de spalat.

Detergenti 
Neaparat pune pe lista detergent special pentru hainele celui mic si detergent special de folosit pentru sticlele de lapte si tetine. Sigur ca vei steriliza obiectele lui, insa inainte de sterilizare este nevoie sa si degresezi biberoanele, sa te asiguri ca indepartezi orice reziduu.

Astazi cam poti cumpara orice produse pentru bebelusi direct de pe net, cu livrare acasa, platind online sau la livrare si as zice sa profiti de aceasta perioada pentru a te aproviziona in liniste. Cumparaturile facute in picioare la supermarket nu sunt intotdeauna placute, mai ales daca esti pe final de sarcina.

Sunt doar cateva sugestii, tu ce ai mai pune in cosul virtual de cumparaturi?