Covrigul de Buzau..se mananca oriunde cu oricine

14:16:00 9 Comments A+ a-

Acum vreo 11-12 ani intram in lumea corporatista. Proaspat absolventa de facultate de filologie, printre primii 50 de studenti din an care a avut telefon mobil, dar si bursa de studiu aproape toata facultatea , doream sa vad cum e sa fii cu carte de vizita cu logo si sa faci cumparaturi in magazinele de firma care incepeau sa apara.

La primul job "cu carte de munca" nu am stat prea mult, insa la al doilea suna bine si numele jobului si numele companiei avea o sonoritate placuta. Era inca vremea cand ideal era sa ai un salar de vreo 250 de dolari, o garsoniera cu chirie langa metrou si sa poti iesi cat de des in cluburile nou aparute, era inca The Office in voga, Planters etc.  Si pe acea vreme era si o moda de a manca la birou cat mai rapid, langa calculator, ceva ce se tinea usor in mana, nu mirosea si pentru care nu aveai nevoie nici de vesela, nici de servetel etc. Si ce se manca?? Covrigi, de toate felurile. Erau si ieftini, astfel incat iti ramanea din salar sa iti iei si haine si sa mergi si la club. Si cand vedeam o poseta noua, tot la covrigi ma gandeam , ei erau salvarea mea. Mancam covrigi si stiam ca o sa am bani de shopping.


Insa nu era atat de simplu cu acesti covrigi, avand atat de multe avantaje, toata lumea voia si la covrigarii era coada mereu. De obicei in fiecare firma era cineva care statea aproape de o covrigarie si cand pleca dimineata spre birou, era abonat deja la vanzatoare cu o sarja de 50 de covrigi cu sare si mac sau sare si susan...sau doar cu sare. Atat de cautati erau acesti covrigi ca pana si colegii nostri expati -  care aveau salarii din mult mai multe cifre decat ale noastre , tinerii corporatisti romani, si care si-ar fi permis pizza sau altceva - alegeau si ei intr-un final glorios tot covrigii.

Chiar imi aduc aminte o conversatie cu un coleg expat care nu intelegea care e treaba cu acesti covrigi si dupa ce a gustat, a inceput sa cotizeze si el la cosnita de covrigi si astepta dimineata colega care venea cu sfoara de covrigi rumeni mai infometat ca niciodata. Si vorbesc de cineva care  ar fi putut dimineata sa manance croissant sau briosa.

Da, covrigii erau buni, nu cereau efort mare nici financiar nici protocolar...de nici un fel.

Dar...vedeta covrigilor erau covrigii de Buzau, erau acei covrigi care nasteau povestea covrigului si care te faceau sa salivezi gandindu-te ce gust crocant si ce miros imbietor ar avea ei asa de dimineata cand deschizi Inbox-ul. Greu aveam acces la asa ceva, colegii care mai veneau din delegatii mai aduceau. Ei erau modelul de covrig si vanzatorii de la covrigarii mentionau asa in treacat catre clienti "..sunt facuti ca la Buzau".

Anii au trecut, au aparut si alte crontonele ce inlocuiesc o masa normala si care isi gasesc rapid locul in meniul "omului de birou"...am trecut prin era pufuletilor, a chipsurilor, a rondelelor sarate, a pernitelor cu ciocolata, a patiseriei congelate si facuta rapid la un cuptor intr-o dugheana ...in cultura omului de birou aceste specialitati aduc salvarea unei mese, dar si respectarea unui dead-line ...cu un covrig in mana poti face un power point, poti raspunde la telefon si chiar iti poti indosaria niste documente. In acelasi timp, faci economii si poti la sfarsit de saptamana sa te plimbi prin mall cu sacosele colorate si branduite....culmea, ca dupa o saptamana de mancat covrigi, parca si talia e mai subtire si cand probezi niste blugi skinny, te simti mai bine.

Dar....cine ar putea uita gustul covrigului de Buzau, original sau facut in alta parte, dar dupa reteta secreta de Buzau? pai daca aveai asa ceva pe birou, erai vedeta open space-ului, pana si marele CEO care trecea pe langa tine, te remarca si te intreba politicos daca poate lua un covrig si iti lansa un Thank you! promitator.

Ma bucur ca Boromir a readus covrigul de Buzau in atentia noastra si mai ales pe biroul nostru. Intro forma si mai buna, e in punga acum ...adica ai o punga intreaga de optiuni de socializare in open space!!! sau oriunde!
Acum lumea cauta in magazine si chioscuri „Covrigii de Buzău de la Boromir” si stie deja mesajul „ÃŽmparte-i cu toată lumea!” E simplu, ai punga de covrigi la tine, o lasi deschisa pe birou si..... cineva va aparea in zona sa iti spuna o glumita sau sa iti zambeasca cu dedicatie. Am vazut o punga de asta lasata asa recent intr-o clinica particulara , la receptie. Mmm...imi faceau cu ochiul ....dar receptionera a luat-o repede si a bagat-o in sertar...nu era regulamentar sa aibe mancarea pe birou, abea i-o adusese o colega iesita in pauza pana la chiosc si o vedeam cum astepta momentul sa crontane unul. Iar eu eram acolo ca si  clienta si pacienta, nu am primit nici un covrig, asta e. Dar am avut inspiratie pentru aceasta poveste.

Covrigul e un simbol pana la urma....e ceva ieftin, dar nu te pune in inferioritate, dimpotriva. E bun si nu ingrasa asa tare, sa fim seriosi, in loc de paine pe care oricum noi, romanii, o mancam la toate mesele, e chiar mai bun. In orice loc poti manca un covrig cu oricine.



Covrigule covrigel
Esti tu mititel
Dar esti simpatic foc
Si nu ma ingrasi deloc,
Cu tine socializez,
Ma si mondenizez,
Ma si culturalizez,
Si daca te "blogaresc"
Poate ma pomenesc
Cu un premiu deloc mic...si nu ma mir
De la BlogalInitiative si ...Boromir!

Detalii aici!

9 comments

Write comments
Anonim
AUTHOR
18 noiembrie 2011 la 15:29 delete

Pe covrigasul Boromir il mananca chiar si delfinii. Dupa o idee furata de Propaganda, dintr-un viral in care niste rechini mancau KFC: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/delfin-dambovita-film-copiat-amsterdam-rechin-365595.html

Reply
avatar
18 noiembrie 2011 la 15:31 delete

Merci de comentariu, chiar de asta nu stiam.

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
19 noiembrie 2011 la 13:53 delete

Cred ca te-ai nascut intr-o lume pe care tu ai adoptat-o nu ea pe tine, esti sper clever ! nu te opri !

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
19 noiembrie 2011 la 13:55 delete

Am pierdut o litera , corect era SUPER CLEVER fata desteapta ce esti, te pupa mam neb

Reply
avatar
19 noiembrie 2011 la 14:41 delete

MULTUMESC, MULTUMESC se poate spune insa ca e un comentariu subiectiv, dar cine te cunoaste stie ca nu e asa :D. Nota bene pentru cine nu stie: mama mea a fost sefa de promotie la liceu si vorbeste franceza si engleza mai bine decat muuuulllti tineri corporatisti care se joaca acum cu covrigii de Buzau de Boromir prin birouri.

Reply
avatar
19 noiembrie 2011 la 14:44 delete

si am uitat sa mentionez ce e mai important: gradinita am facut-o la Buzau si atunci am invatat eu sa citesc si sa scriu... o vedeam pe mama ca pe langa toate treburile casei ( atunci nu erau atatea masini de spalat si detergenti atomici, aspiratoarele zici ca aveau febra musculara din fabricatie), mai si citea!

Reply
avatar
Anonim
AUTHOR
20 noiembrie 2011 la 23:06 delete

Foarte adevarat ce spui tu...:) sotul meu este din buzau si primul lucru pe care l-am facut cand am mers prima oara la parintii lui a fost sa intreb unde se fac cei mai buni covrigi ...si trebuie sa recunosc ca acolo am mancat cu adevarat covrigii de buzau :) In plus, la banca, daca vrei sa muncesti :-p si nu esti gravida :) covrigii sunt cea mai potrivita alternativa sa mananci ceva

Reply
avatar
23 noiembrie 2011 la 16:31 delete

multumesc pentru comentariu :). Cat am fost insarcinata am tot cautat covrigi mai buni, nu am ajuns pana la Buzau sa iau, nici nu aparusera cei de la Boromis. Ma mai apuca asa cate o pofta, rar, dar ar fi fost buni atunci. Eu totusi recomand consumul responsabil de covrigi. :)

Reply
avatar
30 noiembrie 2011 la 11:40 delete

So..nu am castigat nimic, insa am inteles ca nu am intrat in criteriile celor de la Boromir. As fi curioasa tare sa cunosc criteriile lor.

Reply
avatar