Women on Web, 27 aprilie 2012
Daca nu ati reusiti sa fiti printre cele 100 de doamne invitate la acest eveniment, nu uitati ca aveti posibilitatea sa urmariti live acest eveniment, fie pe blogul meu, in stanga sus, fie direct pe site-ul evenimentului, adica AICI cu ajutorul Radio Linx.Voi incerca sa fac live blogging, e greu sa faci asta cand sunt vorbitori atat de buni si la care e mai bine sa stai atent sa asculti, decat sa tastezi. Dar incerc.Ii vad deja pe Emilia Popescu, pe Tudor Chirila, pe Cristina Bazavan. Cred ca deja si voi sunteti nerabdatori sa ii ascultati.
Atmosfera e foarte destinsa si asteptam sa incepem.
Sa nu uitam ca evenimentul este sustinut de Activia, deja de 3 ani si sa le multumim.
Sana Nicolau este moderator al primei sesiuni, editor HotCity.ro si ni-l prezinta deja pe primul vorbitor, Tudor Chirila.
“Atunci cand esti pe internet trebuie sa te lupti cu o atitudine duala. Trebuie sa fii activ, trebuie sa fii mereu acolo, sa creezi continut.” ne spune Tudor. Insa nu poti sta doar online ca sa poti crea continut, adauga tot el. Blogul pe care scrie sunt povestiri care vor putea fi citite si peste ani si ani. Femeia este la fel si in online si offline. Femeia a castigat acces la foarte multe profesii si asta ar trebui sa ne puna pe ganduri. Rolul barbatului devine din ce in ce mai mic . Ma amuza un pic ce zice Tudor, parca ne spune o poveste din istoria omenirii. In orice caz, are dreptate, femeia devine mai responsabila si ne apropiem de era in care femeia va conduce. Sfatul primit de la Adrian Sarbu primit de Tudor a fost ca in orice business sa se inconjoare de femei, pentru ca sunt serioase, muncitoare si loiale.
Cariera inseamna individualism. Asta sustine Tudor. E o doza de egoism. Chiar si cand sustinem o cauza gen “sa salvam copiii de cancer”.
Solutia astazi este sa stim sa ne oprim, sa pune o limita intre viata profesionala si familie. Internetul te fura, toata lumea sta pe net…”suntem autistii prezenti”.
Tudor ne anunta ca in curand va lansa un proiect muzical la care a muncit 3 ani cu echipa lui, ca e foarte fericit pentru ca el se poate bucura de asta, chiar daca nu pune asta pe Facebook.
Succesul e deja blocat la nivel financiar. Masuram succesul in bani. Despre asta Tudor nu e foarte incantat si ne invita sa facem din cand in cand o pauza si sa iesim din ritm, pur si simplu la o bere in Cismigiu.
Ne doreste succese ireparabile .Si ne anunta ca trebuie sa plece pentru ca are un concert in seara asta pe litoral . Este evident ca internetul nu ne aduce mai mult timp.
Urmeaza Emilia Popescu, care este si ambasador Activia.
Emilia ne spune ca ea crede in acest produs, pe care l-a testat si pe fetita ei de 11 ani si a avut rezultate. E prima ei aparitie in publicitate, desi erau prejudecati legate de acest domeniu. Imi place ca ne vorbeste despre simtul masurii ca si un dar minunat de la Dumnezeu.
Internetul nu e foarte familiar pentru Emilia, nu se pricepe foarte bine la asta, nu ar putea avea o relatie cu un om pe care nu il vede in ochi. Spune ca nu ar sta pe Facebook, evita orice expunere care ar face-o nefericita.
Emilia pune deja ea intrebari participantelor la conferinta, despe cum e sa fii in online, sa fii acolo mereu. Se pare ca pentru multe dintre cele din sala online-ul e ceva ce le faciliteaza relatia sociala.
Cristina Bazavan ii spune ca poate ar trebui sa se gandeasca la cei care ar dori sa ii transmita ceva frumos ei, actritei Emilia Popescu, ca unii sunt timizi si nu ar avea curaj sa ii spuna direct. Cristina Bazavan o invita sa isi faca pagina de Facebook.
Amalia Enache ne spune ca are deja un cont de Facebook, de multa vreme. La inceput era un cont personal, acum are un cont si pagina unde poate discuta oricine cu ea. Deci este online si ii place asta.
Ea vine astazi sa ne povesteasca despre copii.
Ne invita la un exercitiu greu, sa ne imaginam ca nu am putea sa alegem nimic , nici hainele, nici mancarea, nimic. Asta inseamna viata copiilor abandonati in Romania. Si ne vorbeste despre asta. Deja imi este greu sa ma mai concentrez sa scriu, e un subiect greu. E chiar neplacut. Dar e realitatea online.
Ne vorbeste despre o fundatie, HHC Romania, de la Baia Mare care se ocupa de acesti copii putin altfel. O fundatie care facea aceste lucruri fara sa comunice nimic. Amalia ii ajuta acum cu partea de comunicare si ne vorbeste de prima campanie “Citeste pentru 2”. Inseamna simplu sa iti alegi printr-o platforma online un copil dintr-un centru de plasament caruia sa te duci sa ii citesti o poveste. Si povestea nu ar trebui sa se opreasca aici.
Nu am apucat sa intreb si nici nu ma simteam pregatita, insa de ce nu facem ceva pentru o educatie pro-familie. Sa nu mai ajungem la atatia copii abandonati. Si asta va fi subiectul unui articol viitor la mine pe blog. Pentru ca sunt copii abandonati pentru ca au aparut pe lume complet nedoriti sau care la un moment dat au devenit incomozi. Si pentru ca parintii lor nu au nici cea mai mica idee ce inseamna familia. Despre asta as vrea sa vorbeasca cineva care e mai in zona publica.
Cristian Lupsa, editor la Decat o Revista, ne povesteste despre femeile cunoscute pe net. Si printre ele este si Cristina Bazavan si el ne spune ceva despre colaborarea lor la Tabu.O insiruire de poze cu femei cunoscute pe net si Cristian povesteste despre fiecare. Si apar si celebritati si artisti la inceput de drum, fotografi si actori. Morala:cauta femei pe net. Ca sa le multumesti, ca sa inveti de la ele, ca sa faci ceva impreuna cu ele.
Si vine si prima pauza. Fetelor, il aveti pe Cristian Lupsa la dispozitie sa il intrebati ce doriti.
Sesiunea a 2-a se anunta si mai activa, daca e posibil acum dupa “duelul” Tudor Chirila vs. Cristian Lupsa .
Georgiana Gheorghe de la Danone, Communication Manager, si mamica a Ecaterinei. Un inceput frumos. Ne va povesti despre povestea brandului Activia in online. Despre #launiaurt , mai exact. Campania sustinuta de cele 6 bloggerite i-a ajutat sa isi transmita mesajul legat de ce inseamna sa traiesti sanatos. Campania “obiceiuri sanatoase” a insemnat mai mult decat o campanie online, ci actiuni frumoase care s-au intamplat si ca ele inseamna sanatate pentru minte si corp. Se mentioneaza comunitatea de bloggeri din Cluj ca fiind oameni frumosi si sufletisti. 120 de articole au fost scrise in aceasta campanie, Campania va continua si in acest an. In mai se va lansa obiceiurisanatoase.ro .
Pe platforma Activia, se poate interactiona cu specialisti in fitness, sanatate, lifestyle ( cu Ailin Ibraim, fost redactor sef la Bolero)…asadar Activia devine mai mult decat un iaurt .
Urmeaza Cristina Bazavan care ne va spune cum sa traiesti fericit in online, 10 reguli de best practice.
“Fericirea o constatam la trecut. Mai intai o traim, apoi o analizam” – cu asta incepe Cristina prezentarea sa.
“Banii aduc fericirea ( sau cel putin confortul) dar bunul simt s-ar putea sa te faca sa te simti bine PE TERMEN LUNG.”
1.Sa ai un set de reguli scrise pe ceva la care sa te intorci
2. Sa renunti la ego – adica sa nu duci niste polemici la nesfarsit sau sa incerci sa schimbi parerea oamenilor despre tine.
3. sa nu crezi ca “ti se cuvine”
4. sa nu te crezi Dumnezeu, mai ales cand incepi sa ai audienta
5. sa iti pastrezi curiozitatea proaspata
6. sa fii onest, dar elegant in critica – cel mai greu este sa scrii ceva critic si sa dai o lectie
7. sa nu traiesti ca o capusa
8. sa nu invidiezi/ barfesti
9. sa nu te preocupe sa fii ceva, ci sa faci ceva
10. sa-ti aduci aminte mereu ca razboaiele cele mai mari sunt in mintea ta, nu in afara ei
Un decalog facut de Cristina Bazavan care dupa parerea mea este si pentru online si pentru offline.
“Valorile sunt ca amprentele”.
Cristina ne spune deja ca in media se simte nevoia de quality, nu se mai uita publicul doar la Capatos, ci si la Master Chef, Romanii au talent etc. Eu sper sa ramana acest trend.
Urmeaza Bogdana Butnar, “femeia Google” din Romania, cum a fost prezentata de Cristian Manafu. Ea spune ca ii este urat pe online. Desi este o persoana extrem de activa in online. Bogdana ne spune ca practic in online ne construim o masca, o alta persoana. O epidemie de singuratate incepe in aceasta era a online-ului. E un paradox care devine ingrijorator. Traim in acest internet cu mituri dubioase , ne spune Bogdana. Trebuind sa raspunda la atatea mailuri si atatea mesaje, nu mai reuseste sa o sune pe mama ei zilnic, asa cum facea inainte.
Internetul ne taie putin din performantele noastre pe care le-am putea avea in alte domenii.
Am devenit mai concisi de cand cu era internetului. Bogdana ne spune ca nu mai are timp sa poarte conversatii normale.
Intrebarea ei: oare de ce stau atata pe net?
Bogdana e convinsa ca viata noastra e mai buna de cand exista Internet. Noi, oamenii, suntem internetul. De noi depinde si ce este acolo. Ca femeile sa faca o diferenta pe internet, ele trebuie sa creeze content in offline si apoi acest content sa fie share-uit. Bogdana, ne place ce ne-ai spus .
Putina agitatie pe tema a cum ne facem imaginea noastra in online, care e putin deformata de fecare dintre noi. Fiecare vrea sa prezinte o versiune mai buna pe online. Sau nu? A intrat in discutie Madalina Uceanu, Cristina Bazavan etc etc. Dar mie mi-a placut enorm acest moment.
Urmeaza Anca Nistor si ne spune ca va purta doua palarii astazi, lucreaza la un ONG , dar si la Touched Romania. Touched Romania ajuta mamele sa isi refaca viata, are si un centru maternal Casa Agar si ofera si programe de voluntariat pentru bebelusi. Si interesant – un apartament de tranzitie pentru mame cu probleme. Terapia ocupationala ajuta mamele sa se reintegreze social. Pe scurt, mamicile fara venituri pot face bijuterii acasa pe care apoi sa le vanda si in felul acesta sa isi asigure independenta si siguranta vietii lor si a copiilor lor.
Iulian Vacarean de la Beneva prezinta proiectul “Femei pe Matasari”. Nu e o prezentare foarte vesela in prima faza. Matasari era cunoscut un loc al femeilor usoare, al drogurilor etc. Acum Matasari incepe sa devina un loc al culturii. Pratic o strada rau famata a fost transformata intr-un loc al frumosului. Cei de la Beneva vor incerca sa ajute si piata Matache sa mai ramana ca si loc istoric al Bucurestiului.
Roxana Farca are un blog despre calatorii Lumea mare si ne vorbeste despre proiectul ei. Roxana a inceput acest proiect la o rascruce in viata ei, dupa 14 ani in publicitate. Criza practic a adus-o pe acest drum. Dar dintr-un blog nu se castiga imediat si a avut nevoie de o sustinere. Sustinerea a fost sotul ei. Succesul a venit din oamenii care s-au adunat in jurul ei, e vorba de o echipa de 9 oameni. E vorba de romani din mai multe tari. Ei organizeaza si evenimente dedicate calatoriilor, urmeaza un eveniment dedicat Iordaniei. Roxana ne anunta ca se va lansa slowride.ro , pentru femeile motocicliste.
Andrei Barbu de la Cosul de legume va incheia conferinta. Din pacate, voi pleca de acum de la conferinta. Pierd doar intrebarile primite de Andrei. Insa am ascultat ce a prezentat si are un proiect curajos si sanatos. Daca o sa vreti rosii cu gust de rosii, la el trebuie sa apelati.
Multumesc, Evensys si Activia, pentru un eveniment foarte util si placut.
1 comments:
Write commentsMi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
Reply