Îl mai știi pe Fram, ursul polar? Ursul pufos și prietenos alături de care am visat seri la rând că plecăm în aventură în Nordul îndepărtat? Mai ții minte cum continuam aventurile lui în somn, după ce părinții ne stingeau lumina îngrijorați de ora târzie la care ne găseau cu minunata carte de aventuri în brațe?
Ei bine, astăzi Fram are ocazia să prindă viață, într-o colecție lucrată de o echipă de oameni grozavi din Cluj, părinți ca și noi și preocupați de visele frumoase ale copiilor lor. Ei și-au imaginat o întreagă lume a lui Fram, au luat cartea copilăriei noastre și au adaptat-o pentru copiii de astăzi, cu o grafică mult superioară anilor copilăriei noastre și cu texte accesibile. Au investit timp și energie în acest proiect, pe care vor să îl aducă la viață în lunile ce urmează, cu primele 3 cărți din cele 10 câte vor fi în total. Cărțile vor fi gata să plece către susținătorii ei cel tîrziu pe data de 19 decembrie.
Mai mult, prima ediție este una limitată, de colecție și nu va apărea în acest format în librării. Va fi personalizată în coperțile interioare cu motive specifice tematicii de iarnă, ca un adevărat cadou de Crăciun.
Da, proiectul are nevoie de susținători, pentru ca este înscris în campania de crowdfunding de pe platforma www.crestemidei.ro. Il găsești aici, cu toate detaliile și numărul de susținători în timp real: http://crestemidei.ro/Fram.
Lista completam a recompenselor se afla pe pagina de proiect: http://crestemidei.ro/Fram
Proiectul are nevoie de 12,800 lei. Ideea de bază pe care funcționează platforma crestemidei.ro este ”totul sau nimic”. Adică Fram va fi finanțat doar dacă se va strânge toată suma. Altminteri, banii vor fi returnați susținătorilor de până atunci. Cu atât mai mult avem nevoie să ducem mesajul la cât mai mulți părinți, pentru ca proiectul să prindă viață!
Proiectul este 100% romanesc si personal ma bucur sa pot sustine un lucru frumos care imi aminteste de copilarie.
Despre Cartea digitală interactivă:
De multe ori, părinții au tendința să se ferească de digitalizare pentru copiii lor. Cu toate acestea, cărțile digitale interactive au un rol important in dezvoltarea cognitivă a copiilor, precum și a limbajului. Cărțile în versiunea interactivă sunt susținute de funcția audio înregistrată de un narator profesionist. Această narațiune automată determină copiii să învețe să citească cu ajutorul opțiunii de silabisire a cuvintelor, iar cuvintele "se aprind" (highlight) pe măsură ce sunt citite de către narator. De asemenea, am folosit și tehnica interactiva ”La atingere” care permite mai multe funcții printre care:
-atunci când se apasă pe o imagine, spre exemplu noaptea polară, primim o explicație educativă - "Știai ca noaptea la Polul Nord poate ține chiar mai mult de 24 de ore?"
-unele pagini vor avea un joculeț de tipul "răzuiește si descoperă" = animația este acoperită de o siluetă albă și când cititorul ”răzuiește” cu degetul, descoperă ce este in spatele siluetei.
Toate cărțile vor funcționa atât pe tabletă cu sistem Android (Samsung, Allview, Asus, Lenovo, Hawaii) cat și pe Apple iPAD.
Acesta versiune este cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, prin sesiunea de finanțare Proiecte editoriale 2016, secțiunea "Noile Media" .
Sursa: comunicat de presa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu