Diversificarea - idei si pareri

13:26:00 0 Comments A+ a-

Cred ca dupa alaptare, diversificarea inseamna un pas la fel de important in alimentatia unui copil din mai multe puncte de vedere. In plus am observat ca inseamna un moment cand parintii isi pun multe intrebari, pediatri vin cu retetele clasice si in final mama este cea care decide ce pune in castronel sau in biberon.

Pentru ca am trecut cu brio de aceasta perioada, o sa va spun cam ce am facut noi si cum a decurs diversificarea la baietelul meu.

Poza preluata de pe clubulbebelusilor.ro


In primul rand as recomanda sa va pregatiti cu un blender si un storcator. Pare o investitie de "moft", insa nu este. O sa va faca viata mai usoara si o sa va ajute si pe voi sa mancati mai sanatos. Automat cand faci diversificarea celui mic, incepi si tu ca parinte sa fii tentat de un suc proaspat de fructe sau de legume sau de o supa-crema delicioasa, de ce nu?

In al doilea rand, activati-va prietenii si familia care locuiesc la tara in apropiere si care va pot asigura legume si fructe de calitate buna. Daca nu aveti acest noroc, incercati in piete sau magazine care mai aduc si legume  si fructe de pe la noi. Legumele bio costa mult, se mai gasesc si in supermarketuri, luati in calcul insa ca nu veti cumpara cantitati mari. Eu foloseam in primele 2-3 saptamani maxim 1 morcov pe zi pentru suculetul de dimineata.

In la treilea rand, sa aveti vase micute, inclusiv craticioare. Multa vreme veti face o supica care va insemna un morcov, jumatate de cartof si un pic de dovlecel cu maxim 300 ml de apa, asa ca nu prea veti reusi sa gatiti in vasele normale. O lingurita din plastic moale e ideala pentru primele mese, la fel tot felul de tacamuri colorate din plastic sa aveti la indemana pentru ca cel mic sa se familiarizeze cu ele. Sunt seturi prin magazine incepand de la 15 lei cu lingurita, furculita si chiar cutitas de plastic pentru copii mici.